Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kore Yemekleri > Andong jjim dak (2 adet - 25,436 defa bakıldı)

Andong jjim dak


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Andong Jjimdak

yılgör
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2017
Mesajlar: 22
Şehir: yalova
Kısa URL: https://ml.md/lc124500
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2017
1,271 defa indirildi / yazdırıldı




www.asyagurme.com

1.3 Kilogram Tavuk But (Kanat, göğüs veya kalça şiş), Derisi alınmış
100 Gram Tatlı Patates Nişastalı Noodle (Dang Myun)
3 Adet Patates, Kabukları soyulmuş, büyük küplere kesilmiş
1 Adet Havuç, Verev kesilmiş
1 Adet Soğan, Dilimlenmiş (yarım ay şeklinde)
1 Su Bardağı Mantar, Dilimlenmiş
1 Adet Salatalık, Verev kesilmiş
2 Adet Yeşil Acı Biber, Verev kesilmiş
1 Adet Kırmızı Acı Biber, Verev kesilmiş
7 Adet Yeşil Soğan, 4 cm'lik parçalara kesilmiş (Beyaz kısımları bir kenara ayırın.)
6-8 Diş Sarımsak, İnce kıyılmış
1 Tatlı Kaşığı Taze Zencefil, İnce kıyılmış
2 Adet Kurutulmuş Kırmızı Acı Biber, Parçalara kesilmiş
1-2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
3 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber
1 Yemek Kaşığı Susam Yağı
Sosu için:
1 Çay Bardağı Soya Sosu
1 Çay Bardağı Bal
1 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
Üzeri için:
Yeşil Soğan (Beyaz kısımları), İnce şeritler halinde kesilmiş, 10 dakika soğuk suda bekletilmiş
Beyaz Susam

İyice yıkayıp, süzdüğünüz tavuk butlarını bir kaseye yerleştirin ve üzerine üstünü örtecek kadar soğuk su ilave edip, 3-5 dakika kadar bekletin. Ardından tavukları akan suyun altında tekrar yıkayın ve suyunu süzdürüp, bir kenarda bekletin.
Tatlı patates nişastalı noodleları 15-20 dakika kadar soğuk suda bekletin. Ardından bir süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve bir kenarda bekletin.
Sosu hazırlamak için bir kasede soya sosu, bal ve esmer şekeri çırparak karıştırın. Hazırladığınız sos karışımı bir kenarda bekletin.
Derin bir tencerede 1-2 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağını ısıtın. Kurutulmuş kırmızı biberleri ilave edin ve aroması çıkana dek yaklaşık 15-20 saniye soteledikten sonra bir kaseye aktarın.
Kırmızı biber aromalı yağa yıkayıp, temizlenmiş tavuk butlarını ilave edin ve orta dereceli ateşte 5 dakika kadar kızartın. Ardından tavukları çevirin ve diğer tarafını da yaklaşık 3-5 dakika kızarttıktan sonra ince kıyılmış sarımsak ve zencefili ilave edip, 1 dakika kadar soteleyin.
Patatesleri, hazırladığınız sos karışımını ve yaklaşık 3 su bardağı suyu tencereye ilave edip, kapağını kapatın ve yüksek ateşte 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Ardından tencerenin kapağını açın ve soğan dilimleriyle birlikte verev kesilmiş havuçları ilave edip, 10 dakika daha pişirin. Tencerenin kapağını açık bırakın.
Soğuk suda bekletip, suyunu süzdüğünüz noodleları, dilimlenmiş mantarları, salatalık dilimlerini, yeşil soğanları, kurutulmuş kırmızı biberleri, verev kesilmiş kırmızı ve yeşil biberleri tencereye ilave edin. Tüm malzemeleri, sosun kıvamı hafif koyulaşana dek yaklaşık 7-10 dakika daha yüksek ateşte ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ardından ocağın altını kapatın ve taze çekilmiş karabiber ile 1 yemek kaşığı kadar susam yağını ilave edip, güzelce karıştırın. Hazırladığınız yemeği geniş bir servis tabağına aktarın. Üzerine beyaz susam taneleri serpiştirip, şeritler halinde kesilmiş yeşil soğan dilimleri ile servis edin.



Andong jjim dak

yakın yıldızlar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2011
Mesajlar: 53
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc79582
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2012
3,229 defa indirildi / yazdırıldı




https://koreyemek.blogspot.com/

1 tane tüm tavuk
2 patates
2 havuç
1 kuru soğan
1 avuç makarna
Sosu:
7 yemek kaşık soya sosu
1 yemek kaşık bal ya da şeker
1 tatlı kaşık sarımsak
1 çay kaşık zecifil tozu
2 yemek kaşık sıvı yağı
1 buçuk bardak su

Tavuğu küçük küçük doğranır. Kaynar suda 20 dk. haşlanır. Suzgeçten suyunu çıkarın.
Tavada yağı döküp sarımsak ve kuru biberi (isterse) sotelenir.
Patates, havuç ve kuru soğanı ilave eder.
Sosu hazırlanır ve bir buçuk bardak suyle karıştırıp ilave eder ve kaynamaya bırakır.
Kore uslü makarna ilave eder. (makarna - soğuk suda yarım dk bekledikten sonra kullanın) 10 dk. daha pişirin.
Son olarak yeşil soğanı ekleyin ve susam yağı ve susamı serperek servis yapın.







Andong jjim dak Tarifleri Kore Yemekleri



(2 adet Andong jjim dak 25,436 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort