| 
 
 
 | 
Ançuezli Domates Salatası | 
  | 
savran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2006 
Mesajlar: 36 Şehir: sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8774 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006 
2,517 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 büyük domates
 
30 adet siyah zeytin
 
10 adet ançuez balığı
 
1 kahve fincanı sirke
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Domatesleri hırpalamadan kabuklarını soyun. Yarım parmak enliliğinde yuvarlak yuvarlak doğrayın. Uzun bir tabağa yan yarıya birbirlerinin üzerine gelecek şekilde sıkça döşeyin. Bu iş bitince ançuez balıklarını 45 dakika sirkede yatırın. Sonra uzunluklarına bölerek ara kılçığını çıkarın. Her yarım ançuez balığını çekirdekleri çıkarılmış birer zeytine sarın. Bunların yarısını tabağın bir tarafına, diğer yansını da diğer tarafa eşit aralıklarla dizin ve üzerlerine çekirdeksiz yarımşar zeytin koyun. Bir kasede sirke ile zeytinyağı ve tuzu bir çatalla çırpın. Domateslerin üzerine dökerek servis yapın.
  
 | 
Ançuezli Domates Salatası | 
  | 
Horse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2007 
Mesajlar: 176
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11146 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007 
2,878 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram domates (3 büyükçe)
 
1 kahve  fincanı  sirke 
 
30 adet siyah zeytin
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
 
10  adet ançuez balığı
 
biraz tuz
 
 
Hepsi aynı boyda düzgün ve pek fazla olgun olmayan 3 adet domatesi bir kap içinde kaynamakta olan suya atarak su içinde ancak bir dakika bıraktıktan sonra derhal sudan çıkarmalı, ve kabuklarını soyduktan sonra bu domatesleri yarım parmak inceliğinde muntazam ve tekerlek dilimlere kesmeli, sonra da bu dilimleri yarılarına kadar birbirlerinin üstlerine oturtulmuş olarak uzunca bir tabağın içine döşemelidir.
 
Sonra 10 adet ançuez balığını yarım saat kadar sirke içinde bırakarak tuzlarını çıkardıktan sonra uzunluklarına doğru ikiye bölmek suretile içlerinin kılçıklarını çıkarmalı, sonra da içlerinin kılçıkları çıkartılarak file haline getirilmiş herbir parça ançuez için birer zeytin hesabi le, ançuezleri çekirdekleri çıkarılmış 20 adet siyah zeytine sardıktan sonra, bu ançuezli zeytinlerin yarısını, ortasına domates döşenmiş tabağın bir tarafına, diğer yarısını da öteki tarafına muntazam fasılalarla sıralamak, tabağa döşenmiş her domates diliminin üstüne de çekirdeği çıkarılmış yarımşar zeytin oturtmalıdır.
 
Bunu müteakip, küçük bir kâseye 1 kahve fincanı sirke, 1/2 kah. fincanı zeytinyağı ile 1 miktar da tuz koyarak birkaç defa çalkaladıktan sonra bunları tabaktaki domateslerin üstlerine dökmeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |