|
|
ANÇUEZLİ BÖREK |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11296
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
2,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 gram tuz
200 gram un (4 kah. fincanı)
50 fram un (açmak için)
15 adet ançuez balığı
175 gram tereyağı
1 adet yumurta
110 gram su
1) Hamur yaparak bunları iki müsavi parçaya kesmelidir.
2) Sonra ikiye kesilen bu hamurlardan birini alarak, bunu 10 santim eninde ve 25 santim boyunda olmak üzere uzun açmalı, sonra da uzun açılan bu hamuru, nemli denecek kadar az ıslatılmış bir fırın tepsisine döşemeli, üstüne de sirkede yarım saat yatırılmış, ikiye bölünerek kılçığı çıkarılmış ve iyice kurulanmış 15 adet ançuez balığını yanyana olmak üzere döşemeli, sonra da balık döşenmiş hamurların etrafını su ile hafifçe ıslattıktan sonra bunların üstlerine yine ayni boyda açılmış ikinci hamuru oturtmalı ve yanlarına basmak suretile de iki hamurun iyice birbirlerine yapışmasını temin etmelidir. (Üstüne konacak hamur, uzunluğuna ikiye katlanarak, katlanmış yerinden enine doğru birer parmak . fasıla ile yarımşar santim kesilerek balıkların üstlerine kapatılacak olursa.: hamur piştikten sonra, kesilen yerlerden üstünde aralıklar husule gelir ki bu da hamurun süslü görünmesine yardım etmiş olur.)
3) Sonra ikinci hamurun üzerine fırça ile 1 yumurta sürdükten sonra, tepsiyi orta hararetteki fırına sürerek aşağı yukarı 20-25 dakika arasında pişirmeli, sonra da tepsi arasından bıçak yürütmek suretile hamuru tepsiden çıkarmalı ve uzun bir tabağa alarak derhal servis yapmalıdır.
|
ANÇUEZLİ KÜÇÜK BÖREK |
|
emek
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc37785
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2009
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. un (4 kahve fincanı)
175 gr. tereyağı
50 gr. açma payı un
1/2 bardak su
10 gr. tuz
15 Adet ançuez (balığı)
1 Yumurta
200 gr. un, 175 gr. tereyağı, 1/2 bardak ılık su, birkaç damla limon suyu, 10 gr. tuz ölçülerle yaprak hamuru hazırlayınız.
Hazırladığımız yaprak hamurunu 2 eşit parçaya ayırınız. Yaprak hamurunun birinci parçasını 10 cm. eninde ve 25 cm. boyunda açınız.
Az ıslatılmış nemli fırın tepsisine döşeyiniz. Diğer tarafta küçük ançuez balıklarım yıkayınız. Pullarını ayıklayınız. Kılçıklarını çıkarınız. Ançuezleri 15-20 dakika sirkede bırakınız. Süzerek, sirkeden aldıktan sonra önce hazırlanan fırın tepsisine döşenen hamurlar üzerine yan yana döşeyiniz. Sonra hamurun yanlarım su ile ıslatınız. Yaprak hamurunun diğer ikinci parçasınıda ayni ölçüde açınız. Balık döşenmiş ve yanları su ile ıslatılmış hamur üzerine kapatınız.
Hamurun yanlarını hafif bastırınız. İyice yapışsın. Üzerine çalkalanmış yumurtayı fırça ile sürünüz. Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz. Sıcak olarak servisini yapınız.
|
|
ANÇUEZLİ BÖREK Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|