| 
 
 
 | 
Ançuez Yapımı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176988 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2024 
280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg sardalya ya da hamsi balığı
 
1 çay bardağı limon suyu
 
1 su bardağı kaya tuzu
 
1 çay bardağı sirke
 
Ayrıca 1 limonun suyu
 
1-2 adet dilim limon
 
1-2 küçük parça zencefil
 
8-10 adet tane karabiber
 
1 adet acı kurutulmuş biber
 
2 adet defne yaprağı
 
7-8 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı  
 
 
Öncelikle kullanacağınız balığın kafası, kuyruk ve kılçıklar dahil iyice temizleyin. İçine su doldurun. 5 dakikada bir suyu berraklaşana kadar değiştirin. Yıkama işleminin bitmesinin ardından temiz bir kabın içine alın. 1 çay bardağı limon suyu ve kaya tuzunu kabın içine dökün. 40 dakika içinde bekletin. Bu işlemin amacı balıklara asitle ön pişirme yapmak. Daha süzgece alıp iyice yıkayın. Güzelce yıkanan balıklar tuzda bekledikleri için sertleşti. Bir kavanoz içerisine derileri üste gelecek şekilde dizin. Balıklar bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Kavanoz dolunca son malzemeler, sirke, limon, limon dilimi, tane karabiber, defne yaprağı, acı biber, sarımsak ve en üstte zeytinyağı ekleyip, kapağını kapatın. 1 hafta dinlendirin. 1 haftanın ardından hemen tüketebilirsiniz. Kapağı kapalı olarak 1 yıl saklayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ançuez | 
  | 
ObUrCaN 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.01.2019 
Mesajlar: 23
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139652 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2019 
1,378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.ruhundoysun.com
 
 
500 g Hamsi
 
85 ml Vişne sirkesi
 
110 ml Su
 
3 tatlı kaşığı Tuz
 
1 tatlı kaşığı Toz şeker
 
50 g Yoğurt suyu
 
2 tatlı kaşığı Sumak
 
25 g Taze tarhun
 
1 tatlı kaşığı Tane karabiber
 
15-20 adet Koruk tanesi
 
500 ml Zeytinyağı
 
 
Hamsileri temizle. Kafalarını ayıkla, orta kılçıklarını üzerinde tut.
 
Temizlenmiş hamsileri sterilize ettiğin kavanoza diz.
 
Diğer tüm malzemeleri karıştır. Hamsilerin üzerine dök.
 
Hazırladığın kavanozu 2 gün buzdolabında beklet. 2 günün sonunda hamsileri turşu suyundan çıkarıp başka bir kavanoza yerleştir, üzerini zeytinyağı ile kapla. Buzdolabında saklamaya devam et.
 
 
 
  
 | 
ANÇUEZ | 
  | 
edessa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56401 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2010 
3,345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsi, gümüş ve ateş balıklarını akıntılı deniz sulariyle iyice yıkandıktan sonra, bütün olarak fıçıya bastırılır. Bunun için, evvelâ fıçının içinde bir santim kalınlığında bir tuz tabakası vücude getirilir. Balıklar gayet sıkı ve birbirine yapışık vaziyette istif edilir. Balıkların üzerine yine bir tabaka tuz ve balık istifi yapmak suretiyle fıçı tamamlandıktan ve üstlerine bol tuz ve tahta ağırlık = baskı ara sıra atarak balıkların olmasını beklemelidir.
  
 | 
Ançüez Yapımı | 
  | 
bizim oğlan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Beşevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26506 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2008 
4,219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsinin başı koparılıp barsakları çıkarılır. Güzelce yıkanır. Suyunun süzülmesi için süzgeçte 1-2 saat bırakın. Sonra küçük bir tenekeye bir kat kaba tuz, bir kat balık olmak üzere istif edilir. Üstüne tenekenin kapağı ve onun üzerine de 2 kiloluk taş konur. Bir buçuk ay sonra ançüez yenecek hale gelir. Yeneceği zaman kâfi miktarda balık çıkarın. Yıkandıktan sonra bir kaç saat suda bırakın. Tuzu kısmen giderilmiş olur. Süzüldükten sonra servis tabağına alın. Zeytinyağı koyup, limon sıkarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |