| 
 
 
 | 
ANASONLU SİMİT | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1427 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006 
3,089 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
 
2,5 çorba kaşığı Pudra şeker
 
2 yumurta (1 yumurta akı üzeri için ayrılacak)
 
2 kahve kaşığı anason
 
Limon kabuğu rendesi
 
1 kahve kaşığı kabartma tozu
 
Susam
 
1 tutam tuz
 
 
1- Anason ayıklanıp yıkanır. Bir fincan su ile kaynatılıp süzülür. (Suyu alınır.)
 
2- Un elenir. Ortası açılıp, anasonlu su, yağ, pudra şeker bir bütün yumurta, bir yumurta, sarısı, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, tuz konup yoğrulur.
 
3- Küçük simitler yapılır. Bu yüzleri önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir. 
 
 
Not: Hamura, temizlenmiş tane anasondan 2- 3 tutam koyabilirsiniz.
  
 | 
Anasonlu Simit | 
  | 
Fat 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.05.2009 
Mesajlar: 12
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36592 
Gönderme Tarihi: 18.May.2009 
2,381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı su
 
4 çay kaşığı anason
 
200 gr margarin
 
4 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım limon suyu
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı yoğrt
 
3 yemek kaşığı susam
 
 
Su ve anasonu bir kapta kaynatın. Suyu süzüp başka bir kaba alın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Margarini eritip un, kabatma tozu tuz bmon suyu ve yumurta akını ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Yarısının üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürün. Yarısının üzerine ise yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Servis yapın.
  
 | 
ANASONLU SİMİT | 
  | 
PRO 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37412 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009 
3,012 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
8 çorba kaşığı dolusu un
 
1 küçük paket margarin
 
3 kaşık pudra şekeri
 
1 yumurta
 
1 kahve fincanı su
 
1 çay kaşığı anason
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı susam
 
tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Unu hamur tahtasına eleyin. Ortasına yağı koyup bıçakla incecik kıyın. Anasonu ve bir fincan suyu bir kaba koyup 1-2 taşım kaynatıp süzün. Unun ortasını tekrar açıp bu suyu, yumurtayı, etrafına pudra şekeri, kabartma tozunu, tuzu koyup yoğurun. Hamuru 2 fındık büyüktüğünde parçalara ayırıp yarım santim çapında çabuklar yapın. Çubukların iki ucunu birleştirip simitler yapın. Birer yüzünü sulandırılmış yumurta sansma batı-np üzerine susam serpin. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip ortadan az hararetteki fırında pişirin. Fırından alınca soğutup servis yapın.
  
 | 
ANASONLU SİMİT | 
  | 
ferda 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40572 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009 
2,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kahve fincanı un
 
1 kahve fincanı su
 
2 yumurta sarısı
 
biraz tuz
 
3/4 çorba kaşığı anason
 
5,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
 
Elenmiş un hamur tahtasına koyulup ortası havuz gibi açılır. Buraya yağ, su ve tuz koyulup hepsi karıştırılarak bir hamur yoğurulur. Bu hamur bir buçuk - iki saat dinlendirilir. Sonra da hamur yirmi eşit parçaya bölünür. Her bir parça yuvarlanarak küçük parmak inceliğinde ve 18 - 20 cm kadar uzatılır. Ve iki ucu ortaya getirilip birleştirilerek 8 rakamı şekli verilir. Hepsi yuvarlanıp bitirilince de ılıtılmış tepsiye dizilir. Yumurta sarıları bir çatalla 3 - 5 kez çırpıldıktan sonra simitlerin üzerine bit fırçayla sürülür. Anasonlar da üzerlerine serpilir ve orta fmnda 20 dakika pişirilip çıkarılır. Sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
ANASONLU SİMİT | 
  | 
ferman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2010 
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51299 
Gönderme Tarihi: 01.May.2010 
2,968 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
250 gr. un
 
125 gr. margarin
 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 yumurta
 
1 kahve fincanı su
 
1 çay kaşığı anason
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yemek kaşığı susam
 
biraz tuz
 
 
Yapılışı:
 
Un hamur tahtasında elenir. Ortası açılır. İçine yumuşamış yağ bıçakla iyice kıyılır. Anason, bir fincan su ile kaynatılıp süzülür. Yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu koyup hamur yapılır. Hamur iki fındık büyüklüğünde koparılıp çubuk yapılılır, küçük simit şekilleri verilir. Simitlerin birer yüzü yumurta sarısına batırılıp susam serpilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Orta hararette pişirilir.
  
 | 
ANASONLU SİMİT | 
  | 
zamane 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58828 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2010 
2,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. un
 
120 gr. tereyağı
 
100 gr. un şekeri
 
25 gr. susam
 
Bir kahve kaşığı anason
 
Bir yumurta
 
Biraz karbonat
 
 
Un hamur tahtasına elenir, yağ ile kıyılır. Ayrı bir kapta bir fincan su ile kaynatılmış anason suyu, karbonat, pudra şekeri, ilâve edilir. Yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. Yarım santimetre kalınlığında çubuklar yapılır. Simit şekli verilir, üzerine yumurta sürülür. Susam yapıştırılır. Orta fırında pişirilir.
  
 | 
Anasonlu Simit | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95590 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2014 
2,318 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
250 g un
 
120 g margarin
 
2 adet yumurta
 
25 g yoğurt
 
10 g tuz
 
15 g maya
 
10 g toz şeker
 
5 g mahlep
 
5 g anason
 
25 g susam
 
 
 
Elenmiş unun ortasını açınız. Açtığınız çukurda mayayı eziniz toz şeker ve tuzu da ilave edip ılık süt veya su (25-30 °C) ile mayayı iyice eziniz.
 
Maya ezildikten sonra yumurtayı, margarini, yoğurdu, mahlebi ve kaynatılarak süzülmüş anasonlu suyu ilave edip yoğurarak hamuru hazırlayınız.
 
Hamurun kıvamı kulak memesinden daha sert olmalıdır.Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika mayalanması için ılık ortamda (18-22 C de ) dinlendiriniz.
 
Dinlenen hamuru yarım ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp küçük parmak kalınlığında çubuklar yaptıktan sonra, uçlarını birleştirerek simit şekli veriniz.
 
Yaptığınız simitlerin birer yüzlerini çırpılmış yumurta akına batırıp susama buladıktan sonra hafif yağlanmış tepsiye aralıklarla yerleştiriniz.
 
150 °C önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |