|
Ananaslı Tavuk |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1666
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2006
4,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy tavuk
4 yemek kaşığı ayçiçek yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı (konserve) ananas suyu
2 yemek kaşığı sarı üzüm
2 adet domates
1 adet portakal
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber
Tuz
Tavuğu iri parçalara bölün, limon suyu, ananas suyu ve biraz tuz içerisinde 60 dakika kadar bekletin. Biraz yağ kızdırın ve tavuk parçalarını hafifçe kızartın. Üzüm, doğranmış domatesler, tuz ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı tutarak, 15-20 dakika kadar hafif ateş üzerinde pişirin. Tavuk pişerken diğer tarafta küp küp doğradığınız ananas parçalarını galeta ununa batırıp tereyağında kızartın.
Büyük bir tabağa safranlı pilav koyup, yayın. Üzerine pişmiş tavuk parçalarını dizip, sosu dökün. Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın.
ML® Ananas Şurubu (görsel)
|
Ananaslı Tavuk |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107924
Gönderme Tarihi: 27.May.2015
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
1 yemek kaşığı soya sosu
2 adet taze soğan
2 adet taze sarımsak
1 yemek kaşığı hindistancevizi sütü
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet olgun ananas
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç
Tavukları küpler halinde kesip soya sosunda yarım saat dinlendirelim. Bu arada sarmısak ve soğanları keselim. Ananasları küpler halinde keselim. Bir tavada pirinci sana yağ ile soteleyelim. Tavukları nişasta ile karıştıralım. Tava içine sarmısak soğan ve ananasları katalım.Tavukları da ilave edip bir iki çevirip hindistan cevizi sütünü ekleyip pişmeye bırakalım.
|
Ananaslı Tavuk |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158305
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2021
476 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğüs
3 yemek kaşığı nişasta
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1 adet taze soğan
2 dilim ananas
Tavuk göğsünü küp küp doğradıktan sonra nişastayla harmanlıyoruz. Tavukları kızdırdığımız yağda kızartıyoruz. Kapya biber, çarliston biber, taze soğan ve ananasları küp küp doğruyoruz. Biberleri zeytinyağında soteledikten sonra taze soğan, tavuk ve ananası ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.
|
|