|
ANANASLI TATLI |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1665
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2006
3,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 çorba kaşığı mısır unu
1 büyük kutu ananas konservesi
1 kutu krem peynir
biraz tereyağı
Bisküvileri dövüp, kırın. Biraz tereyağı ile kanştırıp, servis tabağına koyup, buzlukta donmaya bırakın. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın. İçine krem peynirin yarısını katıp, karıştırın. Bu kanşım biraz ananas suyu ile sulandınlir. Diğer tarafta kalan ananas suyu, bir çorba kaşığı mısır unu ile pelte gibi pişirilir. Bisküviden yapılmış tartın üzerine krem şantili kanşım dökülür, sonra aııanaslar dizilir ve en üste ananas suyu ile yapılan pelte dökülerek buzdolabına kaldınlır.
Not: Ananas yerine vişne ile de yapılabilir.
ML® Bardakta Ananas Tatlısı için tıklayın
ML® Bardakta Ananas Tatlısı (görsel)
|
Ananaslı Tatlı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101708
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2014
2,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 kutu ananas konservesi
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 su bardağı süt
100 gram margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
Önce 2 su bardağı unu sana hamurişi yumurta ve pudra şekerini hamur kıvamına getirelim. Tart kalıbına döküp 180 derecede pişirelim. Daha sonra tencerede süt, mısır nişastasını, 2 çorba kaşığı unu toz şekeri muhallebi kıvamında pişirelim. Pişen tartımız soğuyunca muhallebiyi üzerine döküp ananasla ve çilekle süsleyelim. Bir süre dinlendirdikten sonra servis yapalım.
|
|