| 
 
 
 | 
Ananaslı Pasta | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102009 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2014 
3,338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane kakaolu pandispanya
 
3 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı un
 
1 tane yumurta sarısı
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket labne peyniri
 
Ara katlar için 1 tane ananas
 
1 paket krem şanti
 
1 çay bardağı süt
 
Kenarları için file badem
 
Süslemek için mango kiraz
 
 
Kreması için tencere 3 su bardağı süt alın un yumurta sarısı toz .şkler ilave edip kremayı pişirin krema soğuduktan sonra 1 paket labne peyniri ilave edip karıştırın 1 adet anasını yarısını parçalayıcıdan geçirip püre haline getirin 1 adet kakaolu pandispanyayı yuvarlak bir çembere alın zemindeki pandispanyanın üzerine ananası püresinin yarısını sürün üzerine kremanın tamamını ilave edip yayın pandispanyanın üst kapağını kapatın ananası kremasıni sürün üzeri için bir kapta şanti ile sütü çırpın pastanın tamamını şanti ile kaplayın pastanın üzerine küp kesilmiş ananas mango ve kiraz ile süsleyin pastanın kenarlarına file badem serpin buzdolabında bekleyitp soğuk olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ananas Pasta | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113567 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2015 
1,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kutu konserve ananas
 
3 tane yumurta
 
20 gram şeker
 
100 gram sana margarin
 
200 gram un
 
1 paket kabartma tozu --vanilya
 
1 çay kaşığı tuz
 
karameli için 18 tane küp şeker
 
3 kaşık su
 
50 gram parçalanmış margarin
 
 
Yumurtalar sarısıyla beyazlarını ayırın.
 
Sarıları mikserde 130 gram şekerle 5 dakika beyazlaşıncaya kadar çırpın, vanilyasını da ekleyin.
 
Erimiş margarini ve kabartma tozu eklenmiş unu ekleyin.Yıkayıp temizlediğimiz mikser kabına bu sefer beyazları alın, hafif köpürtün sonra tuzunu ekleyin, biraz daha kabarınca kalan 20 gram şekeri ekleyin. Kar gibi yapın.İki karışımı birbirine nazikçe karıştırın.
 
Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
 
24 cmlik kek kabımızı orta hararetli ocak üstüne koyalım.
 
Su ve küp şekerleri eritelim ve kehribar rengi olana dek pişirelim. Karameli zasyon başladığında küp küp doğradığımız sana margarini ekleyelim. Karıştıralım.
 
Kalıbın her yerine karışımın değmesi için döndürelim ve soğumaya bırakalım.ananas halkasını ortadan ikiye bölelim ve sana margarinliı bu karışıma aşağıdaki gibi dizelim.Karıştırıp kenara aldığımız hamurumuzu ananasların üzerine yayalım.200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
 
Ortaya bu görüntü çıkıyor. Fırından alır almaz dikkatlice bir tabağa ters çeviriyoruz, karamelin kalıbın dibinde soğumasını istemiyoruz, o zaman kalıbı bırakmaz çünkü...
 
 
 
  
 | 
Ananaslı Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161501 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2021 
666 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sos için:
 
Yarım ananas
 
1,5 su bardağı ananas suyu
 
1 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
Kek için:
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
3 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı ananas suyu
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
3 su bardağı un
 
1 kahve fincanı damla çikolata
 
 
Sos için ananası küp doğrayıp tencereye alın. Ananas suyu, buğday nişastası ve tozşeker ilave edin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, kaymak tutmaması için 5 dakika telle çırpın. Kek için tozşeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Sıvıyağ ve ananas suyu ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Damla çikolata ekleyip karıştırın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Ortasına ananaslı sosun bir kısmını yayıp üzerine ikinci kat keki oturtun. Keki kare şeklinde dilimleyip, üzerine kalan ananaslı sosu gezdirin. Arzuya göre ananas dilimleri ve üzümle süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ananaslı Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162697 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2022 
379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 çorba kaşığı margarin
 
8 çorba kaşığı toz şeker
 
2 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 su bardağından 2 parmak fazla un
 
2 paket krem şanti
 
1 su bardağı soğuk süt
 
6-7 dilim konserve ananas
 
 
Margarinle toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Yumurtaları ilave edip, çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu ekleyin. Bir taraftan unu yavaşça katarken diğer yandan da karıştırın. 28 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın ve hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Fırından alıp, kalıbından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kremşantiyi soğuk sütle iyice çırpın. Kremşantinin yarısını tartın üzerine yayın. Üzerine ananas dilimlerini yerleştirin. Artan kremşantiyi krema sıkacağına doldurun ve ananasların üzerini süsleyin. Bekletmeden servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ananaslı Pasta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166318 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2022 
626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
1 adet hazır pandispanya keki
 
6-7 dilim doğranmış ananas
 
2 paket krem şanti
 
1 paket sade pasta kreması
 
Bir avuç ceviz
 
 
Krem şantiyi ve pasta kremasını, paketin üzerinde yazan talimatlara göre ayrı kaplarda hazırlayın. Kenara alın. Pandispanyanın bir parçasına pasta kremasını dağıtın. Üzerine ananasın yarısını yerleştirin ve cevizleri sıralayın. Pandispanyanın diğer parçasını üzerine kapatın. Pastanızın her tarafını krem şantiyle kaplayın. Son olarak, kalan ananas parçalarını pastanın üzerine koyun. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra, ananaslı pastanızı dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ananaslı Pasta | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184502 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2025 
81 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pandispanyası için:
 
6 adet yumurta
 
6 çorba kaşığı sıcak su
 
1,5 su bardağı tozşeker
 
1 paket vanilya
 
1,5 su bardağı un
 
2 çay kaşığı kabartma tozu
 
Islatmak için:
 
2 su bardağı ananas suyu
 
Kreması için:
 
2 paket çikolatalı krema
 
Süslemek için:
 
400 gram ananas
 
 
Yumurta aklarını bir kaba, sarılarını başka bir kaba alın. Sarılarını sıcak su, tozşeker ve vanilya ile birlikte krema kıvamına gelene dek çırpın.
 
Unu kabartma tozuyla birlikte yumurta sarılarının olduğu kaba eleyin.
 
Ayrı bir kaba aldığınız yumurta aklarını mikser yardımıyla kar haline gelinceye kadar çırpın.
 
Çırptığınız yumurta aklarını, yumurta sarılarının bulunduğu kaba aktarıp kaşık yardımıyla birbirine yedirin.
 
25 cm’lik kelepçeli kalıbı yağlayarak elde ettiğiniz hamuru kalıba dökün.
 
200 derecede 5 dakika ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
 
Piştiğinde çıkartıp soğumaya bırakın.
 
Soğuduğunda eninden 2’ye kesin.
 
Her iki parçayı ananas suyu ile ıslatın.
 
Kremanın bir kısmını pandispanyanın içine sürün.
 
Üzerine ananasların yarısını yerleştirip kapatın.
 
Kalan kremayı pandispanyanın üzerine sürün.
 
Buzdolabının alt rafında yarım saat dinlendirin.
 
Çıkardığınızda ananasların kalan yarısı ve dilediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |