|
Analı Kızlı |
|
BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc79763
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
2,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Kaşığı tuz
250 gr yağsız kıyma
500 gr köftelik bulgur
100 gr İri Çekilmiş Ceviz
1 Çorba Kaşığı nane
1 Yemek Kaşığı domates salçası
500 gr Çiğ köftelik kıyma
1 Kg. kemikli kuzu eti
3 Adet soğan
2 Adet limon
300 gr nohut
Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. sana klasiği eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.
|
Analı Kızlı Köfte |
|
zennü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2013
Mesajlar: 32 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc87119
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2013
2,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr kıyma yağsız
1 su bardağ ince bulgur
4 su bardağı orta bulgur
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
300 gr orta yağlı kıyma
8 adet soğan
1 yemek kaşığ biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 paket sana
1 bardak nohut
Oncelikle ic malzemesini hazirlamak icin soganlari yemeklik dogruyoruz, Margarin ve sivi yag ile soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kiymayi ekleyip, kiyma tam pisene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan alip tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Ic malzemesinin soguk hatta donmus olmasi gerekli. O nedenle ic malzemesini onceden hazirlayip buzdolabinda donduruyoruz.Bulgur, tuz ve kiymayi karistirip azar azar su ilave ederek hamur hazirliyoruz. Hamuru yogurmasi en az 45 dakika kadar olmali cunku ancak bu sekilde bulgurlarin sisip kiyma ile butunlesmeleri saglaniyor.Eger hamur kolayca icli kofte seklinde oyulabiliyorsa, hamurun kivami tam olmus demektir. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopararak, oyuyoruz. Icine kiymali ic malzememizden koyup elimizde kapatiyoruz. Bu isleme ic malzemesi bitene kadar devam ediyoruz. Kalan hamuru nohut buyuklugunde yuvarliyoruz.Büyük bir tencerede 1 adet soğanı kavuruyoruz..içine salça ekleyip,suyuda ilave ediyoruz..içine öceden haşlanmış nohutuda ekliyelim salcali suyumuzu hazirliyoruz.yeteri kadar tuzunuda ilave edip analarını ve kızları koyup haşlıyoruz servise hazır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.04.2024
|
Analı Kızlı |
|
supernova
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 60 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc78261
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2012
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
300 gr yağsız kıyma
300 gr iç kıyma
500 gr kuşbaşı et
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Adet yumurta
150 gr domates salçası
3 Adet soğan
100 gr irmik
500 gr ince bulgur
300 gr nohut
1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
75 gr un
İnce bulguru üstünü örtecek kadar kaynar suyla ıslatın. İrmik, un ve yumurtayı ilave edip yoğurun. İkiye ayırın. Yarısını ceviz büyüklüğün de parçalara bölün ve içlerini elinizle bastırarak çukur yapın. Yağsız kıymayı, ceviz, tuz ve karabiberle yoğurun. Ceviz büyüklüğündeki parçaları bu harç ile doldurup kapatın. Elinizde yuvarlayarak ceviz şekli verin. Kalan ikinci parçadan küçük kopararak elinizle yuvarlayıp fındık şekli verin. Kuş başı etini tencereye alıp yağ ile kavurun. Soğanı soyup küçük doğrayın. Tencereye ilave edin. Salça ve 2 litre suyu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kaynamaya bırakın. Haşlanmış nohutları kaynayan yemeğe ilave edin. Köfteleri ekleyip 35 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|