|
Ana Kız Çorbası (Kastamonu) |
|
şiraze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130573
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2017
1,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aydoğan Aydoğdu - Metin Mızrak
200 gr. Mercimek
80 gr. Siyez Bulguru
2 adet Soğan
2 adet Domates
2 adet Biber
30 gr. Salça
85 gr Sıvıyağ
30 gr. Tereyağı
300 gr Yoğurt
1 lt. Su
5 gr. Kuru nane
5 gr. Tuz
5 gr. Karabiber
15 gr. Un
Bir tencerede su kaynatılır ve içine yıkanmış mercimekle bulgur eklenir.
Haşlanan bulgur ve mercimeğin içine bir kâsede eritilmiş un dökülür, çorba tekrar ocağa koyulur, kaynayıncaya kadar karıştırılır, un kokusu gidince ocaktan alınır, tuzu, kırmızıbiberi eklenir.
Bir tavada yağla birlikte, piyazlık soğan doğranır, içine salça, doğranmış domates ve biber eklenerek biraz piyazlanır, bu piyaz çorbanın içine dökülür.
Yoğurt çırpılır, çorbadan bir kepçe alınarak yoğurt ılıtılır, çorbanın içine eklenir.
Son olarak nane katılarak servis edilir.
|
Ana Kız Çorbası (Kastamonu) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107852
Gönderme Tarihi: 24.May.2015
2,084 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı margarin
1 adet soğan
1 yemek akşığı salça
12 su bardağı su
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı Pilavlık Bulgur
1/2 su bardağı Yoğurt
1 yemek kaşığı Nane
2 tatlı kaşığı Tuz
Soğan soyulur, yıkanır, ince ince doğranarak sana yağda kavrulur. Salça ilave edilip karıştırılır ve su dökülerek kaynatılır. Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler atılıp biraz pişirilir. Bulgur ilave edilerek mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar kaynatılır. İnmesnine yakın yoğurt ve nane ilave edilir birkaç taşım kaynadıktan sonra tuz atılır ve ocaktan alınır.
Not: Yoğurt çorbaya piştikten sonrada ilave edilebilir.
|
|