|
Amerikan Salatası |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4504
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
3,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mayonez
2 adet patates
1 adet limon
1 çay fincani haslanmis bezelye veya konservesi
1 adet küçük kirmizi turp
2 adet havuç
2 adet haslanmis yumurta
3-4 adet salatalik tursusu
Sebzelerin hepsini haslayiniz. Haslanan sebzeleri küçük küçük dilimlere dograyiniz. Tursuyu yumurtayi da ayni büyüklükte dograyiniz. Hepsini porselen bir kaseye koyup, bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karistiriniz. Mayonezin yarisini ilave edip, iyice yediriniz. Salatayi servis tabagina veya salata tabagina koyup, üzerini kalan mayonez ile kapatiniz.
(Sebzeler gözükmeyecek sekilde olsun) Üzerlerini haslanmis yumurta, turp, salatalik tursusu ve haslanmis havuçla süsleyiniz.
Fotoğraf "şakrak" tarafından gönderildi. 26.10.2015
|
AMERİKAN SALATASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc85155
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2012
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
Tuz
Karabiber
1 küçük havuç
1 tatlı kaşığı sirke
1 kahve fincanı iç bezelye
3 çorba kaşığı tepeleme mayonez
1 adet küçük kök kereviz (veya 25 adet taze fasulye)
1 adet haşlanmış yumurta
1) Patatesleri kabuklu olarak haşlayıp soyunuz. Diğer sebzeleri temizleyip haşlayarak hepsini zar gibi doğrayınız ve çukur bir kaba koyunuz.
2) Üzerine tuz, biber, sirke ve mayonezini ilâve ederek iyice karıştırınız.
3) Tabaklara eşit şekilde bölüştürerek üzerlerine 1'er dilim haşlanmış yumurta koyarak servis yapınız.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
Amerikan Salatası |
|
behram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc96151
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014
2,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış patates
3 adet haşlanmış havuç
15 adet kornişon turşu
Mayonez için:
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı hardal
3 çorba kaşığı sirke
Limon suyu
2 çorba kaşığı su
2 su bardağı soğutulmuş sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Mayonezi yapmak için temiz ve kuru bir kabın içine yumurta sarısını, hardalı, sirkeyi koyup ve karıştırın, üzerine limon suyu ekleyin. Ardından sıvı yağı ip gibi akıtarak karışıma yedirin. Arada tuz ve su ekleyip kıvama gelince küp doğranmış patates, havuç ve turşuyla karıştırın, üzerine bezelyeyi de ekleyip tüm malzeme güzelce karışınca, büyük bir servis tabağına alıp dolapta bekletin. Servis yaparken çıkarın, hemen dolaba tekrar kaldırın ki bozulmasın.
Fotoğraf "develi" tarafından gönderildi. 20.11.2014
|
Amerikan Salatası |
|
Kösem Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc129285
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2017
1,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 su bardağı mayonez
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
6-7 adet salatalık turşusu
Tuz
Karabiber
Küçük bir tencereye suyu koyup, kaynattıktan sonra içine tuz ve bezelyeleri ilave edip haşlayın.
Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyup haşladıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Salatalık turşularını da ufak ufak doğrayın.
Bütün malzemeler soğuduktan sonra içine doğranmış patatesleri, havuçları, bezelyeleri ve turşuları ilave edip mayonezle karıştırın.
|
Amerikan Salatası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146452
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2019
815 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet orta boy patates
2 adet büyük boy havuç
1,5 su bardağı bezelye
7-8 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayın.
Bezelyeleri, havuçları ve patatesleri sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan sebzelerin suyunu süzüp uygun bir kaseye aktarın ve soğumasını bekleyin.
Kornişon, mayonez, yoğurt ve tuzu sebzelerin üzerine ilave edip karıştırın.
Kıvam verdiğiniz salatanızı sulanmaması için bekletmeden servis edin.
|
Amerikan Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157371
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2021
418 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet büyük boy havuç
2 adet büyük boy patates
1,5 su bardağı iri taneli bezelye
10 adet kornişon salatalık turşusu
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı yoğurt (koyu kıvamlı)
1 çay kaşığı tuz
Havuçların kabuklarını ince ince kazıyın.
Patateslerin kabuklarını soyun.
Kabuklarını soyduğunuz sebzeleri, bezelye taneleri iriliğinde küp şeklinde doğrayın.
Arzuya göre ayrı ayrı kaplarda patates, havuç ve bezelye tanelerini, dirilikleri gidene kadar haşlayın.
Haşlama suyunu süzüp, soğuması için bekletin.
Kornişon turşuları, sebzelerle aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri, derin bir karıştırma alarak tuz ekleyin ve harmanlayın.
Mayonez ve koyu kıvamlı yoğurdu da ilave edin.
Tüm malzemeleri karıştırarak, bekletmeden servis edin.
|
Amerikan Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166718
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2022
319 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
5-6 adet orta boy patates
2 kase garnitür
5-6 adet salatalık turşusu
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
2 diş sarımsak
1 kaşık mayonez
5-6 kaşık yoğurt
Tuz
Patatesler yıkanıp minik küpler halinde doğranır. Suya bir miktar tuz atılarak patatesler haşlanır. Haşlanan patatesler soğumaya bırakılır. Soğuyan patateslere garnitür, küçük küçük doğranmış turşular, sarımsak, mayonez, yoğurt ve tuz atılarak karıştırılır. Servis edilir.
|
|