|
|
Amerikan Çorbası |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc7531
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2006
3,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sade yağ
3 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı domates suyu
3,5 su bardağı et suyu
1 adet patates
1 küçük havuç
1 çay kaşığı tabyoka
Tuz
Bir kap içinde yağ, ince kıyılmış soğan, havuç, un beraber kavrulur. Temizlenmiş ve ince kıyılmış patates, bir kaşık domates suyu iki buçuk bardak et suyu, kavurduğumuz una konur, pişinceye kadar kaynatılır. Yumurta sarısı, süt karıştınlarak süzgeçten geçirilir. Tabyokanın birbirine yapışmaması içiçn et suyu kaynatılır, bir telle vurulur. Tabyoka da ağır ağır dökülür. Piştikten sonra çorbaya katılır.
|
Kuzey Amerika Çorbası |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68078
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2011
3,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet havuç
2 adet patates
1 tatlı kaşığı tabyoka
1 fincan domates suyu
1 adet yumurta
1 fincan süt
1 kaşık un
5 bardak su
Sebzeleri doğrayın. Bir tencere içinde yağ kızdırarak soğan ve havucu kavurun. Domates suyu ve patatesi katın, tuzunu suyunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada yağ kızdırın unu karıştırarak onu da kavurun. İçine çırpılmış yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Tabyokayı ekleyin birbirine yapışmaması içinde kaynamış sudan bir miktar ilave edin, karıştırarak kısık ateşte pişirin. Bu karışımı pişen çorbaya ağır ağır karıştırarak servise sunun.
|
|
Amerikan Çorbası Tarifleri Amerikan Yemekleri
|
|