|
|
AMBASADOR SOS |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11124
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007
2,623 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı hardal
1/2 adet küçükçe limon suyu
1 buyüceK domates veya 3/4 kahve fincanı natürel domates salçası
165 gram zeytinyağı (3/4 bardak)
Braz tuz
2 adet yeşil biber.
1) Derince bir porselen kâseye 2 adet yumurta sarısı, bir miktar tuz ile küçükçe 1/2 adet limon suyu koyduktan sonra telle bir kaç defa çalkamak suretile bunları birbirlerile halletmeli, sonra da bu kâseyi içinde kaynar bir halde su bulunan bir kenarlı tepsi veya kabın içine oturtarak, yumurta sarılarında belli belirsiz bir koyuluk hasıl oluncaya kadar aşağı yukarı 2 dakika telle hızlıca ve durmadan karıştırarak pişir -meli (şekii 4) ve kâseyi derhal sıcak sudan çıkarmalıdır. (Kâse kaynar suya oturtulduğunda harareti ya iyice kısmalı veyahut da söndürmelidir ve kâsenin sıcak sudan çıkarıldıktan sonra içinde soğuk su olan bir kaba oturtulması şayanı tavsiyedir).
2) Kâseyi sıcak sudan çıkarır çıkarmaz hiç vakit kaydetmeden buna azar azar olmak üzere katiyen donmuş bir halde olmıyan 165 gram (3/4 bardak) rafine zeytin veya susam yağı ilâve etmeli ve her katıştan sonra da telle iyice çalkalamak suretile bütün yağı yumurtalara yedirmelidir. (Donmuş bir halde katılan yağlar mayonezin bozulmasına sebebiyet verir).
3) Sonra elde edilen bu mayoneze 1 tatlı kaşığı hardal, kıyılırcasına ince kesilmiş 2 yeşil biber ile kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, küçük parçalara doğranmış ve eriyip de salça haline gelinceye kadar karıştırılarak pişirilmiş, sonra da iyice soğutulmuş 1 büyücek domates veya 3/4 kahve fincanı natürel domates salçası katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra kullanmalıdır.
|
AMBASADOR SOSU |
|
zerzavat
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc33523
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2009
2,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu sos: yumurta ve balıklarda kullanılır.
2 adet yumurta sarısı
1/2 kahve kaşığı un
1/2 orta büyüklükte limon
Tuz
220 gram zeytinyağı (1 bardak)
Karabiber
Hardal
150 gram domates ya da 1 tepeleme çorba kaşığı konserve tuzsuz domates salçası
1 Derince bir kâseye 2 adet yumurta sarısı, 2 kahve kaşığı tuz ile yarım kahve kaşığı da un koyarak küçük tahta kaşıkla üç beş defa karıştırmak suretiyle hepsini birbirleriyle harmanlamalıdır.
2 Sonra bu yumurta sarılarına; 15 - 17 derece sıcakta olan 1 bardak rafine zeytinyağını ilk önceleri damla damla, sonra da azar azar olmak üzere katmalı, fakat her kaşıkta bir küçük tahta kaşığı, daima aynı yöne doğru çevirerek bütün yağı yumurtalara yedirmelidir.
3 Yağ verildikten sonra buna yine azar azar olmak üzere yarım limonun suyunu katmalı ve tekrar karıştırmak suretiyle limon suyunu da zeytinyağlı yumurta sarılarına yedirmeli daha sonra da kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış püre haline gelinceye kadar pişirilmiş, elekten geçirilmiş ve iyice soğutulmuş 150 gram domates ya da 1 tepeleme çorba kaşığı konserve tuzsuz domates salçası ilâve ederek, iyice bir karıştırmak suretiyle hazırlanmalıdır.
|
|
AMBASADOR SOS Tarifleri Balık Sosu Tarifleri
|
|