| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Amasya Tatlısı Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Amasya Tatlısı |  
|  | mutfak Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.06.2010
 Mesajlar: 20
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc52564 Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010
 3,332 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 adet yumurta
 yarım su bardağı yoğurt
 yarım çay bardağı ayçiçek yağı
 125 gram eritilmiş margarin
 yarım su bardağı şeker
 yarım paket kabartma tozu
 alabildiğince un
 yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 Üzerine:
 1 adet yumurtanın sarısı
 hindistancevizi
 Şerbeti için:
 2,5 su bardağı şeker
 2,5 su bardağı su
 yarım limon
 
 Yumurtaları çırpma kabında şeker ile birlikte beyazlaşana dek çırpın. Ardından yoğurtu ve eritilmiş margarini ilave ederek karıştırın. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyin.
 Mikserle düşük ayarda iyice karıştırın. Hafifçe yağlayıp çok az şeker serptiğiniz tepsiye hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hamurun üstü ve altı pembeleşene dek pişirin.
 Şerbeti için şekeri, suyu ve limonu kaynatın. Kıvamına gelen şerbetin içinden limonu çıkartın. Şerbeti soğutun. Sonra fırından çıkardığınız tatlının üzerine şerbeti dökün. Şerbeti çekmesi için bir süre bekletin. Hindistancevizi ve dövülmüş fındık ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 |  
| Amasya Tatlısı |  
|  | Mubi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.09.2005
 Mesajlar: 55
 Şehir: Beşevler
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1216 Gönderme Tarihi: 12.Mar.2006
 3,330 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 adet yumurta
 Yarım su bardağı yoğurt
 Yarım çay bardağı sıvıyağ
 125 gr. eritilmiş margarin
 Yarım su bardağı şeker
 yarım paket kabartma tozu
 Alabaildiği kadar un
 Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 1 adet yumurtanın sarısı
 Hinidstancevizi
 2,5 su bardağı şeker
 2,5 su bardağı su
 yarım limon
 
 Geniş bir kapta yumurtayı iyice çırpın. Yoğurdu, sıvıyağı ve eritilmiş margarini ekleyip, karıştırmaya devam edin. Bir kaç dakika sonra şekeri ekleyin. Kabartma tozu ve unu azar azar karıştırarak ilave edin. Son olarak cevizi ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak, şekil verin. haffice yassılaştırın, çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin. Yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün. Üzerine derince 2 tane çizik yapın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin. Şerbeti için şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatın. Kıvama gelen şerbeti ateşin üzerinden alarak soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
 
 
 ML® Amasya Tatlısı için tıklayın
 
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |