| 
 
 
 | 
Altın Süt | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154025 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2020 
553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt (laktozsuz)
 
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Süt ve zerdeçalı ocakta kaynayana kadar karıştırın, üzerine 1 çay kaşığı tarçın ilave edin.
 
 
Not: Süt sevmeyenler yoğurdun içine ekleyerek de tüketebilirler.
 
 
 
  
 | 
Altın Süt | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154925 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2020 
516 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
3 çay kaşığı toz zerdeçal
 
2 çay kaşığı hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tarçın
 
Kakule
 
Karanfil
 
Bal
 
 
Sütü ve zerdeçalı cezvede karıştırarak kaynayana kadar ısıtın.
 
5 dakika da karıştırarak kaynattıktan sonra ocaktan alın.
 
İçine yağı ve baharatları ilave edin.
 
Bardaklara aktarıp biraz ılınınca balı da ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Altın Süt | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155421 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2021 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
Çay kaşığının ucuyla karabiber
 
1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ya da tereyağı
 
İsteğe göre çay kaşığının ucuyla zencefil
 
1 çay kaşığı bal
 
 
Süt, karabiber, zerdeçal, yağ ve isteğe göre zencefili bir cezve ya da sos tenceresine alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bardağa alıp isteğe göre bal ilave edip sıcakken tüketebilirsiniz.
 
 
Not: Bağışıklığı güçlendirir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.02.2024
  
 | 
Altın Süt | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157322 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021 
497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1 çay kaşığı zencefil
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1-2 tane karanfil
 
1 çay kaşığı öğütülmüş kakule
 
1 çay kaşığı hindistancevizi yağı ya da isteğiniz başka bir yağ
 
1 tatlı kaşığı ham bal
 
 
Tüm baharatlar kısık ateşte tencereye alınır. Üzerine süt ilave edilir. Arada karıştırarak karışım ısıtılır. Amaç baharatların ısınarak emilimini arttırmaktır.
 
Karışımı kaynatmanıza gerek yoktur. Buharlaşma başladığında ocağı kapatabilirsiniz. Ocağı kapattıktan sonra yağınızı karışıma ekleyin.
 
Eğer altın sütünüze bal ilave edecekseniz, karışımın biraz ılımasını bekleyin, aksi halde sıcaklık balı kanserojen hale getirecektir.
 
Altın süte, bal ilave etmeyecekseniz sıcak ya da soğuk şekilde tüketebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Altın Süt | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159072 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021 
488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı bal
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1 adet çubuk tarçın
 
 
Sütü, cezveye alın ve tarçın ekleyin.
 
Üzerine zerdeçal ilave edip kaynayana kadar güzelce karıştırın.
 
Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve birkaç dakika daha karıştırın.
 
En son bal ekleyip bardağa alın.
 
 
 
  
 | 
Altın Süt | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177003 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2024 
388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı zencefil
 
1 adet karanfil
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı hindistancevizi yağı
 
1 çay kaşığı kakule (öğütülmüş)
 
1 tatlı kaşığı gerçek bal
 
 
Öncelikle sütü tencereye alıp ve içerisine toz baharatları ekleyip karıştırın. Ocağın altı açın sütü buharlaşana kadar pişirin. Kaynamasına gerek yok. Karışımdan buhar yükselmeye başladığında ocağın altı kapatın. Hindistan cevizi yağını ekleyip, karıştırın. Karışının ılınmasın bekleyin. En son balı ekleyip afiyetle için…
 
 
Not: Altın sütü inek sütü yerine keçi sütü, badem sütü veya hindistan cevizi sütüylede yapabilirsiniz. Karanfil ve kakule kullanmadan da altın sütü hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |