Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > Alsas Salatası (3 adet - 140,745 defa bakıldı)

Alsas Salatası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alsas Salatası

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc5828
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
2,994 defa indirildi / yazdırıldı




Salat d’Alsace

MALZEMELER
2 adet patates
2 adet yumurta
150 gram aterina (gümüş balığı)
1 adet pancar turşusu
5 adet kornişon ("0" numara hıyar turşusu)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı kapari turşusu
tuz

YAPILIŞI
Patatesleri haşladıktan soyunuz ve püre haline getirip derince bir kaba alınız.
Gümüş balıklarını haşlayıp fileto çıkarınız.
Zeytinyağı, tuz, sirke ile patates püresine ilave edip karıştırınız. Gümüş balığının filetolarını da ekleyiniz ve dikkatli bir şekilde, balıklar parçalanmadan karıştırınız.
Karışımı tabağa alınız. Üzerini dilimlenmiş pancar turşusu, kornişon ve kapariler ile süsleyiniz. Sirke ilave ediniz.

Not: Bu yemek Fransa’nın Alsace yöresine mahsus, sıcak balık yemeklerinin yanında sunulan lezzetli bir salatadır. Gümüş balığını bulmak oldukça zordur. Onun yerine hamsi ve küçük sardalya (papalina) da kullanabilirsiniz. Hatta balık çorbası yaptığınızda, balık etinin bir miktarını ayırıp bu güzel salatayı yapabilirsiniz.


ALSAS USULÜ PATATES SALATASI

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11167
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007
3,611 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram sarı patates (4 büyükçe)
2 adet hazırlop yumurta
100 gram janbon (arzuya bağlı)
1 demet maydanoz
50 gram salam (arzuya bağlı)
3/4 kahve fincanı sirke
50.gram füme dil
40 gram pancar (1 orta baş)
1/4 kahve fincanı sıcak su
25 gram yeşil turşu hıyar
1.5 kahve fincanı zeytinyağı
25 gram kapari (1 çorba kaşığı)
1 kahve kaşığı karabiber
1 adet ançuez balığı
tuz

1) Aşağı yukarı hepsi ayni boyda olmak üzere 4 büyükçe patatesin kabuklarını soyduktan sonra bunları üç veya dörde kesmeli sonra da bunları bir tencereye koyarak, üstlerini iyice kaplıyabilecek kadar su ile bir miktar tuz ilâve etmeli ve tencereyi ateşe oturtarak, patatesleri ancak onbeş dakika haşladıktan sonra bunları tencereden çıkarmadan sularını dökmeli ve sonra da patates tenceresinin kapağı iyice kapatılmış olarak, bunları ya hafif fırına sürmek, veyahut da hafif ateşe oturtmak suretile on dakika da demlendirircesine pişirmelidir.
2) Patatesler pişmekte iken, diğer taraftan da, büyük bir kâseye, 15 dakika kadar haşlanmış ve küçük parçalara doğranmış 2 adet yumurta, hepsi de küçük kesilmiş 100 gram janbon, 50 gram salam, (arzuya bağlı), 50 gram füme dil, yumuşayıncıya kadar haşlanmış, kabuğu soyulmuş ve küçük kesilmiş 1 orta baş pancar, yine küçük kesilmiş 2 küçük turşu hıyar, 1 çorba kaşığı kapari, yıkanmış ve içinin kılçığı çıkarılmış ve kıyılırcasına küçük kesilmiş bir ançuez ile yine kıyılırcasına küçük kesilmiş 1 demet maydanoz koyarak hepsini iyice bir karıştırmak ve bir tarafa bırakmalıdır.
3) Patatesler pişince, bunları fırından alarak ,derhal pompresden geçirmek suretile püre haline getirmeli sonra da püre patatesi bir tarafa bırakmış olduğumuz kâsedeki malzemeye katmalı, ve patatesin üstüne de, sırası ile, 1 miktar tuz, 1 miktar karabiber, 3/4 kahve fincanı sirke, 1/4 kah. fincanı su ile 1/2 kah. fincanı da zeytinyağı ilâve etmeli ve tekrar hepsini iyice bir karıştırdıktan sonra, soğutmadan ılık bir halde derhal servis yapmalıdır.


ALSAS SALATASI

ayşe diye biri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc56251
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010
2,332 defa indirildi / yazdırıldı




Makineden çekilmiş (Püre = Puree) halinde haşlanmış patates ezmesi üzerine halka halka kesilmiş yumurta dilimleri dizilir. İyice yıkanmış ve ince kılçıkları ve pulları ayıklandıktan sonra, mükemmel surette kıyılarak, pate = hamur haline getirilmiş (Ançovisler) (Gümüş balığı kıyması) = Ançovis patates ezmesine katılır. Ve ince dilimlere ayrılmış, pişmiş pancarlar ve frenk hıyarlariyle de tabağı süsledikten sonra, münasip miktar; tuz ve zeytinyağını da üzerlerine gezdirdikten ve maydanoz ve (Kapari = Câpre) i serptikten sonra güzel şekilde ve lezzetle yenir.






Alsas Salatası Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(3 adet Alsas Salatası 140,745 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort