|
Ali Paşa Pilavı |
|
Mavi Ay
Italiano Admin
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc133786
Gönderme Tarihi: 01.May.2018
963 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kase pirinç
250 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
2 diş sarmısak
3 adet domates
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ ve su
Öncelikle kıymamızın içine soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteleri yuvarlayın.Daha sonra köftelerinizi unlayın. Bir tepsi içine biraz un döküp sağa sola sallıyarak yapabilirsiniz. Biraz sıvıyağ koyduğunuz yapışmaz tavada köftelerimizi pişirelim. Bu arada küp küp domateslerimizi keselim. Köftelerimizin güzelce pişince domatesleride ekliyip karıştırarak domateslerinde iyice pişmesini sağlayın. Bu arada pilavımızı hazırlayalım. Maydanozlarımızı kıyalım. Ateşten aldığımız köftelerimizi ılıyınca maydanozlar ile karıştırıp kase içine köftelermizi önce yerleştirelim. Daha sonra pilavımızı koyup hafif bastırıp servis tabağına ters çevirip servis edelim.
|
Ali Paşa Pilavı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95887
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2014
1,894 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu
2 dilim beyaz ekmek içi
150 g kıyma
2 çorba kaşığı un
1 çay fincanı dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
½ su bardağı sıvı yağ
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı un
Kıyma, ekmek içi tuz, karabiberi iyice karıştırınız köfte harcınızı hazırlayın ve üstünü kapatarak dinlendiriniz.
Hazırlanmış olan köfte harcı yarım saatle bir saat arasında bekletildiğinde şekillendirmesi kolaylaşır bunun yanı sıra tadı lezzetlenir.
Pirinç ölçüsüne uygun olarak Kavurma yöntemiyle pilav yapımı ilk kavurma yöntemiyle pilavınızı pişiriniz ve demlendiriniz.
Pilavınız demlenirken beklettiğiniz köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler yapınız.
Harcın ele yapışmaması için bir kâseye su doldurunuz ve arasıra elinizi suya batırınız.
Köftelerin üzerine un serperek yağınızı iyice kızdırın. Yağ tam olarak kızdığında köftelerinizi atın.
Köfteleri çok fazla karıştırmadan pişiriniz.
Köftelerin üzerine serpilen un köftelerin yapışmasını önler ve köftelerin daha gevrek olmasını sağlar. Yağ yeterince kızmadan köfteleri atarsanız köftelerin dağılmasına ve birbirine yapışmasına neden olursunuz.
Köftelerin pişmesine yakın fıstıkları yağın içine atarak iyice kavrulmalarını sağlayınız.
Köfteleri kızartacağınız yağ miktarı köftelerin üstünü aşmamalıdır.
Köfteleri kevgire çıkararak yağlarının süzülmesini sağlayınız.
Demlenmiş pilavın üzerine köfteleri ekleyerek çok hafif karıştırınız.
Isıtılmış sıcak tabakla servis yapınız.
Bu pilavın yanında domates sosu da servis edilebilir.
|
Ali Paşa Pilavı |
|
Rumi
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Karatay-Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc92626
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2013
1,841 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg yağsız kuşbaşı dana eti
100 gram margarin
1 adet rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kg konserve bezelye
4 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 adet soğan
Dört su bardağı pirinci sıcak su ile haşlayın. İki adet orta boy soğan, 100 gram margarin ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın. Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave edin.Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, 5 su bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha genis bir tepsinin içine dikkatlice ters çevirip pilavı boşaltın servis tabağına.
|
ALİ PAŞA PİLAVI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc85967
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2013
2,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kahve fincanı beyaz fıstık
1 dilim beyaz ekmek içi
200 gram az yağlı koyun kıyması
1/2 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
1 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
2,5 su bardağı pirinç (500 gram)
4,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa su)
3 çorba kaşığı yağ (125 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
1) Beyaz fıstığı yıkayıp 20 dakika suda ıslayarak süzdürünüz. Ekmek içini bol suda 10 dakika ıslatıp sıkarak süzdürünüz.
2) Bir kaba çıkarıp üzerine kıymayı, tuzu, biberi ilâve ediniz.
3) İyice yoğurup küçük fındık büyüklüğünde yuvarlayarak köfteler yapınız ve hafif unlanmış bir tepsiye koyunuz.
4) Sonra tavada 1 kaşık kızgın yağda 1'er dakika altüst ederek ve sallayarak köfteleri kızartınız ve bir kaba boşaltınız.
5) Başka bir tavaya kalan yağı koyup kızdırıp fıstığı ilâve ediniz. Hafifçe karıştırarak sarartınız. Sonra ateşten alınız.
6) Pirinci temizleyip bir tencereye koyarak üzerini 4 parmak kapatıncaya kadar ılık su ile doldurup içine 2 çorba kaşığı tuz ilâve ediniz ve karıştırıp 2 saat suyun içinde bekletiniz.
7) Aynı tencerede pirinci kırmadan ve dökmeden karıştırarak 4-5 defa suyunu süzdürüp yıkayınız ve bir süzgece çıkarıp suyunu tamamen süzdürünüz.
8) Bir tencereye yağı koyup, kızartınız. Pirinci ilâve ederken orta ateşte bir kevgirle altüst karıştırarak 4 dakika kavurunuz.
9) Sonra tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilâve ederek 4 dakika kuvvetli ateşte kavurup 1 kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak fırında veya ağır ateşte 17 dakika pişiriniz.
10) Ateşten alıp 20 dakika dinlendirdikten sonra köfte ve fıstıkları ilâve ediniz. Karıştırarak servis yapınız.
|
ALİ PAŞA PİLAVI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59251
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2011
2,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr koyun kıyması
1 ufak dilim ekmek içi
1/2 kahve kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
400 gr pirinç
100 gr (7 çorba kaşığı) yağ
1 çay kaşığı tuz
750 gr (3+3/4 su bardağı) et ya da tavuk suyu.
Köftesinin ve fıstığının hazırlanışı:
Ekmek içini ıslatıp, bir süre beklettikten sonra iyice sıkınız.
Çukurca bir kaba kıyma, tuz ve biberi birlikte koyup, iyice yoğurunuz. Fındık büyüklüğünde hazırlayacağınız köfteleri hafif unlayarak, tereyağının yarısıyla pişene kadar kızartınız. Köfteleri tavadan çıkardıktan sonra, aynı tavada fıstığı, altın sarısı bir renk alana kadar kızartınız.
Pilavının Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayarak üstünü kapatacak kadar ılık su koyunuz. Tuzunu da ekleyerek 1-1,5 saat kadar bir kenarda bekletiniz.
Islatmış olduğunuz pirinci süzüp, bol suda yıkayınız. Süzerek ayrı bir kaba alınız.
Önce, yağı tencerede yakmadan kızartınız ve ocağınızı orta sıcaklığa getiriniz. Süzülmüş pirinci tencereye koyup üç dört dakika kadar sürekli karıştırarak kavurunuz. Tuzunu ve suyunu ekleyerek önce kuvvetli sonra da orta kuvvette ateşte 20 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten aldıktan sonra kapağını açarak, pilavın üstünü temiz bir bezle kapatıp demlenmesi için 15-20 dakika bekletiniz.
Hazırladığınız pilâvı, pirinçleri ezmemeye dikkat ederek ortası boş bir kalıba koyunuz ve servis tabağınıza çevirerek boşaltınız. Ortasına da köftesini ve fıstığını doldurarak servis ediniz.
|
Alipaşa Pilavı |
|
masmavi
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Bodrum- Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc57434
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2010
2,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı pirinç
1 soğan
250 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
3 patlıcan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 domates
4.5 su bardağı sıcak et suyu
Kızartma için sıvıyağ
6 dal dereotu
Tuz
Karabiber
Bayat ekmeği ıslatıp ufaiayın, soğanı rendeleyin. Kıymayı soğan, ekmek içi, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve una bulayın.
Patlıcanları küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin, süzüp kurulayın. Sıvıyağda önce köfteleri sonra patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Pirinci yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Domatesi soyup küp küp doğrayın ve pirince ekleyin. Kalan margarini ayrı bir tavada eritip fıstıklan kavurun.
Köfte, patlıcan ve fıstıkları pirince ekleyin. Et suyu, tuz ve karabiber ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin, demlenmeye bırakın, kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
|
ALİ PAŞA PİLAVI |
|
Dilaşub
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc49875
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2010
2,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 kişilik MALZEMESİ:
2+1/2 bardak pirinç
2 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 dilim ekmek içi
6 çorba kaşığı beyaz fıstık
200 gr az yağlı koyun kıyması
1/4 tatlı kaşığı tuz
biraz karabiber
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
HAZIRLANIŞI:
Beyaz pilavı hezamanki gibi hazırlayın. Bu arada beyaz fıstığı yıkayıp 20 dakika suda ıslattıktan sonra süzdürün. Ekmek içini de bol suda 10 dakika bıraktıktan sonra, sıkıp süzdürün. Bir kapta ekmek içi, kıyma, tuz ve karabiberi birleştirin. İyice yoğurduktan sonra, küçük, fındık büyüklüğünde köfteler yapın ve hafifçe unlanmış bir tepsiye sıralayın. Üzerlerini de hafifçe unladıktan sonra, bir tavada kızdıracağınız bir kaşık yağda, birer dakika alt üst ederek ve sallayarak kızartın. Köfteleri aldıktan sonra, tavada bu kez fıstıkları hafifçe sararıncaya kadar kavurun. Pişirdiğiniz pilav demlendikten sonra, köfte ve fıstıkları ilave edin, karıştırıp servis yapın.
|
ALİ PAŞA PİLAVI |
|
huysuz ve tatlı kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2010
Mesajlar: 59 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc48634
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2010
2,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
200 gr kıyma
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 dilim ekmek içi (ıslanmış)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Pirinçler ayıklanarak suda yıkanır ve süzülür. Tencereye 1 bardak ılık su konur. İçine pirinçler atılır. 1 çay kaşığı tuz ilâve edilip bir saat kadar beklenir. Pirinçler kevgirle tencereye alınır. 2 çorba kaşığı margaren yağı konur, bir kaç dakika hafif ateşte kavrulur.
Derin bir tencereye. 2,5 bardak su konur ve kaynatılır. Evvelce kavrulmuş pirinçler içine atılır. Bir kaç dakika yüksek ısılı ateşte kaynatılır, sonra ateşin altı kısılır. Su çekilene kadar beklenir. Tencere indirilince kapağına peçete kapatılır, demlenmeğe bırakılır. Pilâv ateşte iken ıslatılmış bir dilim bayat ekmeğin içi parmaklar arasında ufalanır. İçine kıyma, tuz ve karabiber atılarak yuğrulur. Sonra küçük yuvarlaklar yapılarak köfte haline getirilir. Diğer taraftan tavaya yağ konur. Köfteler ye fıstığı kızartılır.
Pilâv, servis tabağınada iken köfteler üzerine süslü olarak yerleştirilir.
|
Ali Paşa Pilavı |
|
candan
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc30862
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2008
2,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
1 çay bardağı ekmek kırıntısı
1 adet ufak soğan
Tuz,
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
3,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım demet dereotu
Kıyma, rende soğan, ekmek kırıntısı, tuz ve karabiber yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Teflon tavada az yağda kızartılır. Diğer yanda tereyağı tencereye konur, orta ateşte eriyince fıstık atılır, pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış pirinç atılır birkaç dakika kavrulur. Suyu verilir, tuz serpilir, kapak kapatılır. Kaynamaya başlayınca kısılır, 10 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır, köfte ve kıyılmış dereotu eklenir. Kapaklı olarak yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda karıştırarak servis edilir.
|
Alipaşa Pilavı |
|
esin
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17610
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2007
2,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme
6 kişilik
3 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı margarin
3 patlıcan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı tereyağı
6 dal dereotu,
1 domates
4.5 su bardağı sıcak et suyu
Kızartmak için sıvıyağ
Köfte için:
1 soğan
2 dilim bayat ekmek içi
250 gr kıyma
Yarım su bardağı un
Karabiber
Tuz
Köfte harcını hazırlamak için; ekmeği ıslatıp ufalayın, soğanı rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye alın. Tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
Pirinci yıkayıp sıcak tuzlu suda bekletin. Tekrar yıkayıp süzün. Patlıcanı alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. 2 çorba kaşığı margarini tavada kızdırıp önce köfteleri sonra patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Tereyağını tavada kızdırıp dolmalık fıstıkları kavurun. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Köfte, patlıcan ve fıstıkları ilave edip hafif karıştırın. Et suyu ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin, ince kıyılmış dereotunu serpip ateşten alın. Üzerine kağıt havlu kapatıp 15 dakika dinlendirin. Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
|
Ali Paşa Pilavı |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc13373
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2007
2,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
100 gr Kıyma
1 Diş Sarımsak
1 Soğan
1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
1 Fincan Antepfıstığı
1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
Tuz
Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Alipaşa Pilavı |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10657
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg pirinç
3,5 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu)
200 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 kahve fincanı çamfıstığı
6 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pirinç ayıklandıktan sonra ılık tuzlu suyun içine atılır ve en az 1 saat bu suda ıslatılır. 4-5 defa bol suda yıkandıktan sonra sularının süzülmesi için süzgece konur. Bir tencereye 4 çorba kaşığı tereyağı konur. Yağ kızınca içine suyu süzülmüş pirinç atılır ve tahta bir kaşıkla karıştırarak 4-5 dakika kavrulur. Sonra kaynar durumdaki et suyu (veya tavuk suyu) ve yeteri kadar tuz katıldıktan sonra 3 dakika kadar karıştırılarak kaynatılır. Tencerinin kapağı örtülür ve orta ateşte 18-20 dakika pişirilir. Pilav piştikten sonra 15-20 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta bir dilim ekmeğin kabuğu çıkarılır, suda ıslatıldıktan sonra sıkılarak suyu çıkarılır. İyice ufalanır ve kıymaya konur. Yeteri kadar tuz ve karabiber de serpildikten sonra kıyma iyice yoğrulur. Bu kıymayla fındık büyüklüğünde köftecikler yapılır ve içinde iki çorba kaşığı kızgın tereyağı bulunan tavada güzelce kızartılır. Çamfıstıkları da tavadaki yağda aynı biçimde pembeleşinceye kadar kızartılır. Dinlendirilen pilav servis tabağına boşaltılıp, üzerine çamfıstığı ve köfteler serpiştirilerek servis yapılır.
ML® Ali Paşa Pilavı için tıklayın
|
|