| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ali Nazik Pilavı | 
 
  | 
pomat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2012 
Mesajlar: 133 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80434 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012 
2,185 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
50 Gr Sana Klasik
 
2 Adet limon suyu
 
2 Adet patlıcanı
 
4 Çorba Kaşığı sıvıyağ
 
200 gr kıyma
 
2 Diş sarımsak
 
 
İyice yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce normal ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Bu arada patlıcanları közleyin. İçini çıkarıp bir kaba alın, Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Ezerek karıştırın. Bir kaseye yoğurdu ve dövülmüş sarımsağı koyup karıştırın. Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun. Servis tabağına önce pilavı koyup ortasını havuz gibi açın. içine patlıcanlı karışımı dökün. Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun. Arzuya göre servis yapmadan önce üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz.
  
 | 
 
Ali Nazikli Pilav | 
 
  | 
şeff 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78143 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2012 
2,176 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
2 Adet limonsuyu
 
2 Adet patlıcan
 
3 Diş sarımsak
 
200 gr kıyma
 
4 Çorba Kaşığı sıvıyağ
 
Pilav için:
 
1 Su bardağı pirinç
 
2 Su bardağı su
 
1 Çorba kaşığı margarin
 
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Sosu için:
 
1 Su bardağı yoğurt
 
4 Diş sarımsak
 
Üzerine:
 
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
1 Çorba kaşığı margarin
 
 
İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin. Bu arada patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın. Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın. Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın. Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun. Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın. İçine patlıcanlı karışımı dökün. Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun. Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ali Nazikli Pilav Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |