|
ALİ NAZİK |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45244
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2009
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 kg. patlıcan
1 kg. süzme yoğurt
5 diş sarımsak
tuz (bir miktar)
kırmızı biber
domates
satır kıyması 1/2 kg. (dana ve kuzu eti karışık)
1/2 paket SANA
Patllıcanları yıkayıp, normal ateşte közlevin. Kabuklarını soyup, çatal ile ezin. Sarmısakları havanda döverek süzme yoğurt, patlıcan biraz tuz ile karıştırın. Bu arada kıymayı SANA ile kavurarak biraz kırmızı biber ilave edin. Patlıcan, yoğurt, sarımsak karışımını ılık olarak servis tabağına yayın. Kaşığın tersi ile muntazamlaştırarak üzerine kavrulmuş kıyma koyun. Domates, yeşilbiber ve maydanoz ile süsleyip servis edin.
|
Alinazik Kebabı |
|
xayale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2012
Mesajlar: 107 Şehir: Gence |
Kısa URL: https://ml.md/lc81840
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2012
2,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
6 Diş sarımsak
500 gr kıyma
5 Adet patlıcan
1 Kg. yoğurt
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin. Yağı tencerede eritip,kıymayı ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek kavurun. Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın.Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın. Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın. Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.
Not: Kıymayı kavururken 4-5 adet sivri biber ve ince kıyılmış 1 adet soğan da ekleyebilirsiniz.
|
Alinazik |
|
rukiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc79428
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2012
2,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı biber salcası
6 Adet patlican
2 Adet soğan
2 Adet Domates
1 Kase süzme yoğurt
3 Diş sarımsak
300 gr kıyma
0,5 Çay Bardağı sıvıyağ
3 Adet yeşil biber
Patlıcanları közleyin.kabuklarını soyun ve doğrayın.tavaya sıvıyağı ve sana yağı koyun. soğanları ve sarımsakları doğrayıp koyun. ardından biber ve domatesleri doğrayıp ekleyin.üzerine kıymayı ilave edin .biber salcasını baharatlarını döküp kavurmaya devam edin.yoğurdu iyice çırpın.servis tabagına önce doğranmış patlıcanları koyun üzerine yoğurdu dökün.son olarak da kıymalı karışımı koyun . üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
|
Ali Nazik |
|
nargile
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2012
Mesajlar: 26 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc81908
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2012
2,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Diş sarımsak
250 gr kıyma (orta yağlı)
3,4 Yemek Kaşığı sıvı yağ ya da katı yağ
1 Bardak süzme yoğurt
3,4 Adet patlıcan (orta boy)
1 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı biber salçası
1 Adet yeşil biber
1 Adet soğan
Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın, yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun.Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin,domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin,tuz ve karabiberini ayarlayın. Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin(gerçek tadına uygun közde nefis oluyor,derin dondurcudan yaz patlıcanı)),kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın,diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın,yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın,ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın,tuz karabiber ekleyin Servis için beğendiyi servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyin.Eğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirin. Domates ve yeşilbiberlerle süsleyin,(tercihe göre közlenmiş)
Not: Not :Bu tarifi arzu ederseniz , domates ve yeşil biberle sotelenmiş kuşbaşı et ile de deniyebilirsiniz.
|
Ali Nazik |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc78960
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2012
1,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Diş samsak
1 Adet soğan
1 Kg. patlıcan
1 Adet Domates
1 Kase yoğurt
200 gr kıyma
2 Yemek Kaşığı salça
20 Dal maydanoz
Patlıcan teflon tavada közlenir.soyulup çatal ile ezilir.soğan ve kıyma kavrulur. Salça, domates eklenir. Maydanoz doğranır. Patlıcanın üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür üstünede kıyma dökülür.
|
Ali Nazik |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78541
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
1,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet Domates
1 Küçük Kase Sarımsaklı yoğurt
1 Adet soğan
6 Adet patlıcan
4 Adet biber
200 gr kıyma
Patlıcanları közle soy doğra bir tavada sanayı erit doğranmış soğanı kıymayı biberi iyice kavur soyup doğranmış domatesleri tuz ve baharatınıda koy kapat doğranmış patlıcanı ayrı bir tavada bir kaşık yağ ile kavur tuzunu koy servis tabağına al üzerine yoğurdu ve en üste kıymalı sosu gezdir
|
Alinazik |
|
pınar ilci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2009
Mesajlar: 77 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc81082
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2012
1,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Tatlı Kaşığı acı biber salçası
200 gr kuzu kıyma
3 Adet patlıcan
2 Diş sarımsak
1 Adet Domates
3 Yemek Kaşığı yoğurt
Patlıcanları ateşte közleyin ve kabuklarını soyup doğrayın.sarımsaklı yoğurtla patlıcanları, patlıcanlar iyice ezilene kadar karıştırıp ezin. Kıymayı hafif su ilavesiyle kavurup tuzunu ve karabiberini katın. Rendelediğiniz domatesi ve salçayı ekleyerek kendi suyunda pişirin.yoğurtlu patlıcanı servis tabağına yayın. Kıyma karışımını üzerine dökün.
|
Ali Nazik |
|
cefcef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79545
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2012
1,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1 Adet soğan
500 gr kıyma
2 Diş sarımsak
1 Adet Domates
1 Kase yoğurt
3-4 Adet patlıcan
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Sarımsakları da havanda döverek patlıcan ile karıştırın. Yoğurdunuzu (sıvı olmasın, süzme yoğurt ile karışık olursa daha iyi olur) sarımsaklı patlıcan ile güzelce karıştırarak servis kabınızın en altına serin.(Biraz tuz ilave etmeyi unutmayın.) Yağı eritin. Soğanı yağda kavurun. Domatesleri ilave edip biraz daha kavurun. Tuzunu ilave edin.(Sade kıyma da yapabilirsiniz.) İyice pişince servis tabağımızdaki patlıcanlı karışımın üzerine yayın. Maydanoz ile süsleyin.
|
Ali Nazik |
|
kağıt gibi beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2012
Mesajlar: 36 Şehir: Etiler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81366
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2012
1,653 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
3 Adet biber
1 Adet soğan
2 Adet Domates
2 Diş sarımsak
4 Adet patlıcan
1 Çay Kaşığı tuz pul biber
200 gr yoğurt
200 gr kıyma
Patlıcanları patlatıyoruz kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz yağ ile kavuruyoruz kıyma soğan biber hepsini tekrar kavuruyoruz sarımsağı yoğurtla karıştırıyoruz patlıcanların üstüne yoğurt döküp hazırladığımız kıymayı yoğurdun üzerine döküyoruz.
|
|