Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hünkar Beğendi Tarifleri > Ali Nazik (28 adet - 229,946 defa bakıldı)

Ali Nazik


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ALİ NAZİK KEBABI

BoraBora
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 26.04.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc23449
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008
3,673 defa indirildi / yazdırıldı




3 yemek kaşığı yoğurt
2 patlıcan
2 diş sarımsak
200 gr kuşbaşı et
1 kaşık tereyağı

Patlıcanları ateşte közleyin. Patlıcanların kabuklarını çıkararak, ufak ufak doğrayın. Sarımsaklı yoğurtla patlıcanları çatalın sırtı ile ezilene kadar karıştırın. Etleri şişe takarak pişirin. Kızarıp, piştikten sonra ufak ufak doğrayın.
Yoğurtlu patlıcanı üzerine döküp, süsleyin. Nefis bir kebap yemeği servise hazırdır. Kolaycacık ve fazla zaman ayırmadan hazırlayacağınız bu değişik kebabın tadına duyamayacaksınız.


Ali Nazik

IQ
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.04.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23059
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2008
3,563 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
250 gr kıyma
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak (arzuya göre)
Tuz
Üzeri için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber

Patlıcanlar közlenir. Kıyma az tuzla, kendi yağında, suyunu bırakıp çekene dek kavrulur. Yoğurt az su ve az tuzla çırpılır. Üzerine livme livme edilmiş közlenmiş patlıcan, dövülmüş sarımsak katılır, karıştırılır. Bir kaba karışımın yarısı konur, üzerine kıyma yerleştirilir. Kalan yoğurtlu karşım bırakılır. En son üzerine yakılmış pul biberli yağ gezdirilir.


ALİ NAZİK

Melda Özerman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.03.2008
Mesajlar: 33
Şehir: İspanya
Kısa URL: https://ml.md/lc22728
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2008
3,659 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. kıyma
1 kg. patlıcan
2 adet soğan
2 kaşık sıvı yağ
2 adet domates
Biraz maydanoz
1-2 kâse sarımsaklı yoğurt
2 kasık tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber

Patlıcanları fırında veya ocak üzerinde kozleyip, kabuklarını soyun. Biraz tuz ile karıştırıp, bir borcama yayın. Soğanı sıvı yağda kavurup, kıymayı, domatesi ve tuzu da katıp, domates, suyunu çekene kadar kavurun. Patlıcanların üzerine döşeyin. Kıymanın üzerine sarımsaklı yoğurdu serin. Tereyağı eritip, pul biberi katın. Yoğurdun üzerine döküp sıcak servis yapın.


Alinazik

Karabiber
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2007
Mesajlar: 28
Şehir: Reyhanlı/HATAY
Kısa URL: https://ml.md/lc16913
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2007
4,395 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. orta yağlı kıyma
2 su bardağı süzme yoğurt
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Maydanoz, tuz, kırmızı biber

Öncelikle patlıcanları fırında veya ocakta közleydim. Kabuklarını soyup, bıçakla incecik kıyalım. Tuz ve dövülmüş sarımsakla karıştırılmış yoğurdu ekleyelim. Bu karışımı güveç kabma koyup ısıtalım. Diğer tarafta kıymayı şişlere takıp, közde veya fırının ızgarasında pişirelim. Dilerseniz kıymayı tavada kavuralım. Pişen kebabı parçalara ayırakın. Tereyağını tavaya alıp eritelim. Kırmızıbiber ve etleri ekleyip kavuralım. Kavurduğumuz kebabı, ısıtılmış güveçteki sosun üzerine yerleştirelim. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapalım.


ML® Buğu Kebabı için tıklayın


Ali Nazik Kebabı

tertemiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9282
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
4,436 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. kuşbaşı et
2 patlıcan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı

Patlıcanları ateşte közleyin. Patlıcanların kabuklarını çıkarın, ufak ufak doğrayın. Sarmısaklı yoğurtla patlıcanları, patlıcanlar iyice ezilene kadar karıştırın. Etleri şişe takarak pişirin. Kızarıp piştikten sonra ufak ufak doğrayın. Yoğurtlu patlıcanı etlerin üzerine döküp süsleyin.


ML® Kase Kebabı için tıklayın


Alinazik Kebabı

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7842
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2006
4,143 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı margarin
yarım kilogram kıyma
1 kilogram yoğurt
6 diş sarımsak
2 adet yeşil sivribiber
karabiber
pul biber
yeterince tuz

Patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını soyun. İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin. Uygun bir tencerede margarini eritip kıymayı, sivribiberi kavurun. İçine tuz, karabiber ve pul biber serpin. Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tepsiye alıp kısık ateşte ısıtın. Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsak ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Ilıyınca servis tabağına alıp üzerine kıymalı karışımı yayın. Arzu edilirse közlenmiş domates ile süslenerek servis yapılır.


ML® Antep Salatası için tıklayın


Ali Nazik

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc3654
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
4,054 defa indirildi / yazdırıldı




4 Adet Patlican
3 Çorba Kasigi Margarin
3 Kahve Fincani Un
3 Kahve Fincani Süt
2 Kahve Fincani Rendelenmis Kasar Peyniri
2 Çorba Kasigi Margarin
2 Adet Sogan
250 gr Yagsiz Kiyma
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
3 Kahve Fincani Et Suyu
Tuz

Patlicanlari ateste közleyin. Sonra kabuklarini soyun ve bir çatal yardimi ile ezin. Genis bir tavada 3 çorba kasigi margarini eritin. 3 kahve fincani unu ilave edin. Pembelesene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin.
1-2 dakika çatalla ezilmis patlıcanlari, 2 kahve fincani kasar rendesini tavaya aktarin.
Ayri bir tavaya 2 çorba kasigi margarini koyun. Küçük dogranmis soğanlari pembelesene dek kavurun. Kiymayi ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük dogranmis domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincaniet suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra atesten indirin. begendinin üzerine kiymali harci koyup, servis yapin.


ML® Kilis Kebabı için tıklayın


Ali Nazik

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc1656
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006
4,564 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg patlıcan
½ kg.kuzu kıyma
10 yeşil biber
Sarımsaklı yoğurt
2 kaşık toz kırmızı biber
3 kaşık tereyağı

Patlıcan ve biber közlenip temizlenir .Borcama önce patlıcan sonra üstüne biberler konulur. Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülüp karıştırılır. Kıyma kavrulup en üste dökülür. Tereyağda eritilen toz biber yemeğin üstünde gezdirilir.


ML® İçli Kebap için tıklayın






Ali Nazik Tarifleri Hünkar Beğendi Tarifleri



(28 adet Ali Nazik 229,946 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort