| 
 
 
 | 
Ali Nazik | 
  | 
sayın b. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2013 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98193 
Gönderme Tarihi: 13.May.2014 
2,206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr kıyma
 
8 patlıcan
 
3 diş sarımsak
 
250 gram yoğurt
 
1 kuru soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
4 yemek kaşığı su
 
yeterince Tuz
 
yeterince karabiber
 
 
Patlıcanları közde yada evde tava yardımı ile közleyin. Ancak közde olan patlıcan daha lezzetli olur. Daha sonra patlıcanların kabuklarını soyun. Bu işlem sırasında musluk altına tutarak yaparsanız, temiz bir patlıcan elde edersiniz.
 
Patlıcanları küçük parçalar halinde doğrayın ve üzerine sarımsakları soyup ezerek bir tabağa alın. Üzerine yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın ve servis tabağına alın.
 
Soğanları doğrayıp tavada yağ ile kızartın ve üzerine kıymayı, tuzu, karabiberi, salçaları ve suyu ekleyip 6-7 dakika kavurun.
 
Kavrulan kıymayı servis tabağının üzerine yayın. Üzerini süslemek için maydanoz kullanabilirsiniz.
  
 | 
Alinazik | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93090 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2013 
2,255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Maydanoz
 
2 adet közlenmiş patlıcan
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
 
 
Kıymayı yağsız tavada kavurmaya başlayın. Daha sonra iyice kızaran kıymaların içine tereyağı ekleyip karıştırın. Bu arada közlenmiş patlıcanları ezin ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağının içine yerleştirin. Üzerine kavrulmuş kıymayı döküp sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Alenazik (Alinazik) (Gaziantep) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86462 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2013 
3,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.gaziantepmutfagi.org
 
 
250 g iri çekilmiş kıyma
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
½ tatlı kaşığı ince pul kırmızıbiber
 
½ tatlı kaşığı karabiber
 
½ tatlı kaşığı tuz
 
Altı için:
 
4-5 adet orta büyüklükte
 
kemer patlıcan
 
3 kâse (bardak) süzme yoğurt
 
3-4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Kıymayı tavada yarım fincan su ile yarım tatlı kaşığı tuz ekleyerek suyunu salıp çekinceye kadar çevirin.
 
Zeytinyağı, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın ve bir süre daha kavurun.
 
Kıyması bol olsun isterseniz miktarı artırıp 500 g kadar kıyma koyabilirsiniz.
 
O zaman tuzunu da ona göre ayarlamanız gerekir.
 
Patlıcanların üzerine bıçakla birkaç delik açın ve ateşte közleyin.
 
Çarşı fırınına gönderebilir veya evinizdeki fırında yüksek hararette közleyebilirsiniz.
 
Kabuklarını soyun, ince ince doğrayın ve ezerek iyice püre haline getirin.
 
Süzme yoğurdu hafif ateşte sürekli karıştırarak ısıtın.
 
İçine sıcak beklettiğiniz közlenmiş, doğranmış patlıcanları ve kalan tuzla dövülmüş sarımsağı ilâve edin.
 
Patlıcan tadının öne çıkmasını istiyorsanız yoğurdu daha az koyabilirsiniz.
 
Patlıcanlı yoğurtlu karışımı servis tabağına alın ve üstüne kavrulmuş kıymayı yayın.
 
 
 
Not: Eğer kavrulmuş kıyma veya et yerine şiş kıyma kebap kullanıyorsanız, iki yemek kaşığı tereyağını kızdırın, pul kırmızıbiber ve karabiber ekleyip etin üstüne gezdirin.
 
Alinazik olarak da adlandırılan bu yemek, en tanınan Gaziantep lezzetlerinden biridir.
 
Adının kökeni hakkında birbirinden farklı pek çok hikâye anlatılır.
 
Yapılışı da ismi hakkında dolaşan rivayetler kadar çeşitlidir.
 
Kavrulmuş kıyma yerine ufak doğranmış sotelik et ile de yapıldığı olur.
 
Kimisi eti veya kıymayı kavururken içine küçük bir domates ve yeşilbiber gibi eklemeler yapar.
 
Lokantada yapılışı oldukça farklıdır, çoğu kez yoğurtlu patlıcan söğürmenin üstüne kıyma şiş kebap konur, üstüne kızgın biberli yağ gezdirilir.
 
Altına döşenen patlıcan söğürmesi, yoğurtlu yerine domatesli de hazırlanabilir.
 
 
 
  
 | 
Ali Nazik | 
  | 
mavi kaktüs 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2013 
Mesajlar: 20 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86297 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2013 
1,950 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mehmet Soykan
 
 
1 kg ufak kuşbaşı şeklinde doğranmış dana eti
 
40 ml sıvı yağ
 
6 adet patlıcan
 
15 gram sarımsak
 
2 adet soğan
 
10 gram tuz
 
10 gram karabiber
 
15 gram kekik
 
15 gram pul biber
 
10 gram toz biber
 
400 gram yoğurt
 
 
Derin bir tencereye yağ koyup etleri kavurun. Soğan ilave edilip bir süre kavurduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakın. Et pişmeye yakın baharatları ekleyin. Patlıcanları közleyip kuşbaşı şeklinde doğrayın ve baharatlandırın. Uygun bir tabağın ortasına sote edilmiş etleri yerleştirin. Kenarına patlıcanları dizin yoğurt sos döküp servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ali Nazik | 
  | 
yalan dünya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77261 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2012 
2,322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
3 sivri biber
 
1 kırmızı dolamlık biberi
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı yoğurt
 
3 adet közlenmiş patlıcan
 
3 diş sarımsak
 
 
Kıymayı tavaya alıp 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra içine çok ince kıyılmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine yağı ekleyip iyice suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakın.  Sarımsaklı yoğurt ve közlenmiş irice doğranmış patlıcanla iyice karıştırın. Patlıcanlar çok sıcak olursa yoğurt kesilir buna dikkat edin. Patlıcanlar ılık olmalı. Servis tabağına patlıcanlı yoğurtlu bu karışımı yerleştirin. Üzerine de kavrulmuş kıymayı düzgünce dökün. Etrafına maydanozları dizin, üzerine de kırmızı biberle yağ yakıp gezdirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "pembe orkide" tarafından gönderildi. 16.08.2015
  
 | 
Ali Nazik | 
  | 
ZEYNO 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.08.2007 
Mesajlar: 39
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75754 
Gönderme Tarihi: 15.May.2012 
3,445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr kıyma
 
3 adet patlıcan
 
100 gr tereyağı
 
1 kase yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
 
Patlicanlari firinda közlüyoruz. Kabugunu soyup biçakla ince ince doğruyoruz. Yoğurtla ve ezdiğimiz sarımsakla karistirip, bir tabağa yerlestiriyoruz. tavada tereyaği le kiymayı kavuruyoruz. kirmizibiber ekliyoruz ve Hazirladiginiz bu eti, közlenmiş patlıcanın üzerine yerlestirin. istersek maydanoz ile de süsleyebiliriz.
 
 
 
 
Fotoğraf "sevda abla" tarafından gönderildi. 22.09.2020
  
 | 
Ali Nazik | 
  | 
Meriç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.11.2007 
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74786 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012 
2,776 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 Gr kıyma
 
6-7 adet kemer patlıcan
 
5 su bardağı süzülmüş yoğurt
 
3-4 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Ateşte közlediğiniz pantlıcanların kabukları soyulur ve çok ince doğranır. Kıyma , üzerine zeytinyağı ve tuz konulup çok kurutmadan kavrulur. Kıyma kavrulduktan sonra kırmızı biber ve karabiber konulur. Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. İnce doğradığımız patlıcanlar hafif ateşte ılıtılır, ısınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırılır, eksikse tuzu ilave edilir. Sarımsaklı yoğurtla karıştırdığımız patlıcanların üzerine kavurduğumuz kıyma konulur.
 
 
 
 
Fotoğraf "kallavi" tarafından gönderildi. 08.02.2019
  
 | 
Ali Nazik Kebabı | 
  | 
canseza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73855 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012 
2,703 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet közlenmiş patlıcan
 
200-250 gr yağsız kıyma
 
2-3 adet kuru soğan
 
3-4 adet domates
 
3-4 adet sivri biber
 
Bir miktar sıvıyağ
 
Biraz tuz, karabiber
 
1 miktar pulbiber
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Közlenen patlıcanlar bir kaba alınıp ezilir. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökülüp iyice karıştırılır. Ayrı bir sos tenceresinde önce yemeklik doğranan soğanlar sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine kıyma ve minik doğranan biberler eklenip kavrulmaya devam edilir.Kavrulan kıymaya kabuklarını soyup rendelediğimiz domatesleri ekleyip, baharatları katılır ve suyunu hafifçe çekene kadar pişirilir.Servis tabaklarına alınan yoğurtlu patlıcanın üzerine hazırlanan kıymalı sos dökülerek servis edilir.
  
 | 
Ali Nazik | 
  | 
hayriye arslan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2012 
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71836 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2012 
3,128 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Beğendisi için:
 
600 gr patlıcan (3-4 adet orta boy)
 
1 subardağı süzme yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber
 
Kıyması için:
 
250 gr orta yağlı kıyma
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 adet yeşil biber
 
3-4 kaşık sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
 
Kıymayı ve yağı kavuracağınız tavaya alın, yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun. Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin, domatesler su salınca biber salçasını ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayın. Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin (gerçek tadına uygun közde nefis oluyor, derin dondurcudan yaz patlıcanı) ,kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın, diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın, yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın, ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak, birbirine iyice geçmesini sağlayın, tuz karabiber ekleyin. Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine sıcak kıyma ekleyin. Eğer kıymanız yağsız ise tereyağı ve pul biberi kızdırıp, üzerine gezdirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Pastacıı" tarafından gönderildi. 29.07.2020
  
 | 
Ali Nazik | 
  | 
satı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2011 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69749 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011 
3,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1kilo patlıcan
 
1 kilo yoğurt
 
5 diş sarımsak
 
350 gram kıyma
 
Tuz ve karabiber
 
 
Öncelikli olarak patlıcanları közleyin, küçük parçalar halinde doğradıktan sonra sarımsaklı yoğurtla birlikte karıştırın. Kıymayı bir başka tencerede kavurun, tuz ve karabiber katın. Hazırladığımız karışımı servis kabına alın, kavurduğunuz kıymayı üzerine koyun. Kıymayı isterseniz elinizle sıkıp köfte şekline getirdikten sonra tavada pişirip de servis tabağına alabilirsiniz. Yanına közlenmiş biber ve domates de konulabilir.
  
 | 
Ali Nazik Kebabı | 
  | 
yakın yıldızlar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67035 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2011 
3,054 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet bonfile
 
1 adet domates
 
1 adet soğan
 
2 adet sivri biber
 
7 adet patlıcan
 
4 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Çukur kaba yarım çay bardağı sıvıyağ dökün ve yağı kızdırın. 1 adet soğanı ince ve küçük küçük doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken 2 adet bonfileyi küçük küpler şeklinde kesin. Kestiğiniz etleri kavurduğunuz soğanların üstüne ekleyin ve orta ateşte 5 dakika kavurun. 7 adet patlıcanı ateşte közleyin. Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve içini bir kenara ayırın. Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın. Bir başka tavaya yanm çay bardağı sıvıyağı dökün ve kızdırın. 4 diş sarımsağı birkaç parçaya bölün ve kızgın yağda kavurun. 2 adet sivri biberi ince halkalar şeklinde doğrayın ve sarımsaklarla birlikte biberleri de kavurun. Tavaya kestiğiniz patlıcan içlerini ekleyin. 1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya koyun. Üzerine yeterince tuz ve karabiberi serpin. Yaklaşık 5 dakika kaynatın. Patlıcan içini servis tabağına boşaltın. Patlıcanların üzerine de bonfile parçalarını yayın. 3 çorba kaşığı yoğurdu patlıcanların üzerine yayarak servis yapın.
  
 | 
Alinazik | 
  | 
meraklı meloş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65585 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011 
3,760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. patlıcan
 
3 çorba kaşığı margarin
 
2 su bardağı süzme yoğurt
 
4 diş sarımsak
 
400 gr. kıyma
 
2 adet biber
 
1 adet domates
 
Tuz
 
 
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Sıcakken hemen bir çorba kaşığı margarini ilave edin. Yoğurda dövülmüş sarımsak ve biraz tuz ilave edip patlıcana katın. Biraz daha tuz ilave edip iyice karıştırın. Kıymayı, margarinle kavurun. Küçük doğranmış biber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip biraz kavurun. Patlıcanı servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kıyma ve domates dilimleri koyup servis yapın.
  
 | 
Alinazik | 
  | 
esma hatun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.01.2011 
Mesajlar: 20 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59192 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2011 
3,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet bostan patlıcanı
 
3 çorba kaşığı margarin
 
2 kahve fincanı un
 
2 kahve fincanı süt
 
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 adet soğan
 
250 gram yağsız kıyma
 
Tuz
 
4 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
 
Öncelikle patlıcaniarı közleyip, kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile iyice ezin. Tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin. Üzerine 2 kahve fincanı un ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin. 1-2 dakika sonra, ezilmiş patlıcanı, rendelenmiş kaşar peynirini tavaya alıp suyunu çekene dek pişirin. Ayrı bir tavaya 1 çorba kaşığı margarin koyun. Küçük doğranmış soğanı yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Ardından küçük doğranmış domates, sivri biber ve tuzu ekleyin. Hepsini birlikte pişirmeye devam edin, 5-6 dakika sonra ocaktan alın. Patlıcanın üzerine kıymalı harcı koyup servis yapın.
  
 | 
Ali Nazik | 
  | 
şelale 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57409 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2010 
3,064 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pozcu Restore - Mersin
 
 
4 adet bostan patlıcanı
 
500 g kuzu kuşbaşı
 
2 diş sarımsak
 
2 su bardağı süzme yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tutam pul biber
 
1 tutam karabiber
 
1/2 limon
 
 
Öncelikle bostan patlıcanları ocağın üzerinde veya fırında közlenir. Pişen patlıcanların kabuğu soyulur. Yarım limon bir kabın içine sıkılarak, 2 bardak su ile karıştırılır. Soyulan patlıcanların kararmaması için kabukların hepsi soyulana kadar limonlu suda bekletilir. Diğer taraftan kuşbaşı et tencerede haşlanarak, suyu çektirilir. Suyunu çektikten sonra tereyağı, tuz, karabiber, pul biber eklenerek kavrulur. Patlıcanlar ince ince doğrandıktan sonra servis tabağına ya da Borcam'a alınır. Süzme yoğurt hafif çırpılarak, sarımsak ilave edilir ve kıvamı akışkan hâle gelene dek çırpılır. Hazır olan yoğurt patlıcanın üzerine serilir. Ardından, kavrulmuş olan et üzerine ilave edilerek sıcak servis yapılır.
  
 | 
Ali Nazik | 
  | 
WoW 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54777 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010 
3,089 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 orta boy patlıcan (çekirdeksiz)
 
200 gr. kıyma (yağsız)
 
2 orta boy domates
 
2-3 sivri biber
 
4-5 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ (kıyma için)
 
250 gr. süzme yoğurt
 
tuz
 
karabiber
 
kırmızıbiber
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ (patlıcanlar için)
 
 
Patlıcanları çatalla 4-5 yerinden delerek ocak ateşinde arkalı i önlü közleyelim. Kabuklarını soyarak 1/2 limon suyu ilave edilmiş suda 5 dk. bekletelim. Patlıcanları limonlu sudan çıkarıp yıkayalım. Suyunu süzerek çok ince bir şekilde doğrayalım. Tavaya sıvı yağı alıp kıyılmış patlıcanları ekleyelim. 2-3 dk. patlıcanları karıştırarak kavuralım. Tavayı ateşten alıp patlıcanları soğutalım Süzme yoğurda, dövülmüş sarımsakları ve kıyılmış patlıcanları ekleyip karıştırarak servis tabağına yayalım. Tavaya sıvı yağı alıp kıymayı ekleyelim. Kıymanın suyu çekilene dek arada bir karıştırarak kavuralım. Tuzu ve baharatları ekleyip karıştırarak ateşten alalım. Patlıcanların üzerine kavrulmuş kıymayı yayalım. Üzerine ince doğranmış sivri biberleri serpelim. Kenarlarına domates dilimlerini dizerek soğutmadan servis yapalım.
  
 | 
Alinazik (Gaziantep) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40458 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009 
5,402 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü
 
 
150 gr. kuşbaşı kuzu eti yada zırh kıyması
 
2 adet patlıcan (közde pişmiş)
 
200 gr. süzme yoğurt
 
50 gr. tereyağı
 
Yarım çay kaşığı pulbiber
 
Bir çay kaşığı tuz
 
3 diş sarımsak
 
 
Patlıcanlar fırında veya küllenmiş közde pişirilir ve kabukları soyulup kuşbaşı şeklinde doğranır.Sarımsak ezilip tuzu atılır, süzme yoğurdun içine konur ve karıştırılarak Alinazik sosu hazırlanır.İsteğe göre kuşbaşı veya zırh kıyması ya tavada yada kebap şeklinde ızgarada pişirilir.Pişirilen et Alinazik sosunun üzerine dökülür.İyice ısıtılmış tereyağının içine yarım çay kaşığı biber katılır.Bu yağ Alinaziğin üzerine dökülüp servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Ali Nazik (Gaziantep) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34018 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2009 
5,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram patlıcan
 
4 diş sarımsak
 
50 mililitre süzme yoğurt
 
30 gram tereyağı
 
900 gram orta yağlı kıyma
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Üzeri için:
 
Maydanoz
 
 
Patlıcanları fırında ya da ocakta közleyip ince doğrayın. Sarımsakları ezip süzme yoğurda ekleyin. Patlıcanları da ilave edip karıştırın. Tereyağını eritip, kıymayı domates salçası ile birlikte kavurun. Pul biber, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Yoğurtlu patlıcanı servis tabağına alın ve üzerine kıymalı harcı yayıp kıyılmış maydanoz serpin. Yanında lavaş ekmeğiyle servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Yoğurtlu Alinazik Kebap | 
  | 
nurti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Nallıhan-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32806 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2009 
5,165 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.selet.com.tr/
 
 
Malzemeler
 
600 g Selet orta yağlı dana kıyma
 
5 adet orta boy çekirdeksiz patlıcan
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
3 adet sivri biber
 
2 adet kırmızıbiber
 
3 diş sarımsak
 
400 g yoğurt
 
2 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
 
Karabiber
 
Toz kırmızıbiber
 
Tuz
 
Maydanoz
 
 
Hazırlanışı
 
Öncelikle patlıcanlar sap kısmından temizlenir, yıkanır ve bıçak yardımı ile birkaç yerinden delinir. Fırında ya da yanmaz teflon tavada, kısık ateşte közleme şeklinde pişirilir. Kırmızıbiberler de aynı şekilde pişirilir. Pişen patlıcanların, biberlerin kabukları soyulur ve doğranır. Yayvan bir tavaya Adese ayçiçeği yağı konur ve içerisine kıyma eklenir suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine ince doğranmış kuru soğan, biber ve tuz eklenerek kavrulur. Derince bir kaba yoğurt konur ve çırpıcı yardımı ile çırpılır. İçerisine sahanda dövülmüş 3 diş sarımsak eklenerek sarımsaklı yoğurt yapılır. Pişirilip doğranmış patlıcan ve biber karışımı servis tabağına konur. Üzerine kaşık yardımı ile yoğurt gezdirilir. Onun üzerine de pişirilen kıyma harcı konur ve ayrı bir tavada tereyağında kızdırılmış kırmızı toz biber sosu dökülür.Maydanoz yapraklarıyla süslenerek servis yapılır.
  
 | 
Alinazik Kebabı | 
  | 
seher yıldızı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27406 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2008 
4,570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 kg. patlıcan
 
500 gr. süzme yoğurt
 
400 gr. dana kıyma
 
2 adet yumurta sarısı
 
3 adet sivribiber
 
2 adet domates
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 demet maydanoz
 
2-3 diş sarımsak
 
Tuz
 
Kırmızı pulbiber
 
 
Yapılışı:
 
ince doğranmış sarımsağı, yoğurdu ve yumurta sarılarını çırpın. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Hazırladığınız yoğurtlu karışıma patlıcanları karıştırın. Bu karışımı bir kaba boşaltıp hafif ateşte biraz çevirip tepsiye alın. Kıymayı ve tuzu 1 çorba kaşığı margarinde 5 dk. kavurun. Tepsideki patlıcanlı yoğurdun üzerine gezdirin. İnce doğranmış sivribiber ve domatesleri kavurup, kıymanın üzerine dökün. Yemeği servis tabağına alın. Maydanoz ve kırmızı pulbiber ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
Alinazik | 
  | 
Şehzade 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25491 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008 
5,354 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr kuşbaşı et
 
4 patlıcan
 
2 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Kekik
 
 
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra ateşin üzerinde közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını çıkartıp, ufak uhk doğrayın. Yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları bir kabın içinde karıştırın. Sarımsaklı yoğurt ile patlıcanları patlıcanlar iyice ezilene kadar karıştırın, biraz tuz ekleyin ve ısısını muhafaza edin. Diğer yandan, kuşbaşı etleri biraz kekik ve uz karabiber serperek, şişe takın ve ızgarada pişirin. Kızarıp piştikten sonra ufak ufak doğrayın. Daha önce hazırlamış olduğunuz, yoğurtlu patlıcanı servis tabağına boşaltın ve kuşbaşı etleri üzerine dökün. Bir yandan da tereyağını bir kapta eritip yağ kızınca içerisine kırmızıbiber serpip ateşten alarak, etlerin üzerine gezdirin, ayrıca süs olarak domates ve maydanoz koyarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |