Kısa URL: https://ml.md/lc159625
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2021
297 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Dana kıyması 500 g
Sarımsak 6 diş
Kuzu kıyması 250 g
Toz Zencefil 1 çay kaşığı
Bayat ekmek 1 adet
Karanfil 1 adet
Yumurta 1 adet
Ada çayı 2 tutam
Kuru soğan (ince doğranmış) 1 adet
Rendelenmiş Parmesan Peyniri 2 yemek kaşığı
Domates (zar şeklinde doğranmış) 750 g
Çiçek Yağı 100 ml
Köfte baharatı 10 g
Dana ve kuzu kıymaları birbirine karıştırılır ve suyu alınmış bayat ekmek içi ile yumurta bu karışıma eklenir. Köfte baharatı eklenerek yoğrulur ve bir dolaba alınıp 30 dakika dinlendirilir. Diğer yandan tava ateşin üzerine konulup çiçek yağı eklenir ve çiçek yağı ısınmadan önce sarımsaklar eklenerek hafifçe pembeleştirilir. Doğranmış olan soğanlar da eklenip pembeleşinceye kadar sotelenir. Doğranmış domatesler eklenerek kısık ateşte 10 dakika sotelenir. Ada çayı, toz zencefil ve toz durumuna getirilmiş karanfile tuz da eklenerek 5 dakika daha kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Yapılmış olunan köfteler tavaya dizilip her tarafı 3 er dakika olmak üzere kızartılır. Servis tabağının altına veya isteğe göre köftelerin üzerine hazırlanmış olan sos dökülüp en üste 2 kaşık parmesan peyniri serpilir. 180 dakika fırında 15 dakika kızartılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc153657
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2020
833 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
1 adet havuç
1 adet kabak
6 su bardağı et suyu
1 çay bardağı pirinç
1 adet acı kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Köftesi için:
300 gram kıyma
Çeyrek kabak
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
Köfte için kabağı rendeleyip diğer malzemelerle bir araya getirdiğin.
Güzelce yoğurduğunuz köfteden minik toplar hazırlayın ve kenara alın.
Soğan ve sarımsağı yemeklik, biber hariç diğer sebzeleri küp küp doğrayın.
Biberi ince ince kıyın.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanı ve sarımsağı kavurun.
Ardından havuç, kabak ve domatesi ilave edip kavurmaya devam edin.
10 dakika kadar kavurduktan sonra et suyunu ve köfteleri de tencereye ekleyin.
Son olarak pirinci ve baharatları ilave edin.
Pirinçler yumuşayana kadar pişirdiğiniz albondigası sıcak servis edin.