| 
 
 
 | 
Alabalık Izgara | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3634 
Gönderme Tarihi: 11.May.2006 
3,647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet büyük alabalik
 
4 adet küçük domates
 
12 adet defne yapragi
 
2 adet kirmizi soğan
 
Roka
 
 
Alabaligin karnini yarip içini temizleyin. Bütün kilçigini çikarin.
 
Alabalik filetolarin içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarini yerlestirin.
 
Alabaliklari yaglanmis tepsiye dizin. 200 derece isitilmis firinda üzerleri kizarincaya kadar pisirin.
 
Yaninda roka marul ve halka seklinde dogranmis kirmizi soğan ile sicak olarak servis yapin.
 
 
 
  
 | 
Alabalık Izgarada | 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12095 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2007 
6,309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 
 
6 tane küçük alabalık, 
 
1/3 bardak zeytinyağı, 
 
3 kaşık sirke, 
 
100 gram tereyağı, 
 
1 demet maydanoz, 
 
yeteri kadar tuz ve karabiber, 
 
1 çorba kaşığı kıyılmış tarhun otu. 
 
 
Yapımı: Tereyağını; 1 kaşık sirke, yıkanmış ve kıyılmış maydanozla tarhun otu, yeteri kadar tuz ve karabiberle birlikte porselen bir kâsenin içinde tahta kaşık yardımıyle karıştırın, bunları birbirlerine iyice yedirin.
 
Beri yanda balıkları ayıklayıp bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra bir peçeteyle kurulayın. Kalan sirkeyle zeytinyağını bir kâseye koyun. Tuzunu ve biberini de serptikten sonrtf iyice çırpın ve balıkları bu marinatın içine yatırın, bir saat kadar öyle bırakın.
 
Balıklar dinlene dururken odun kömürü ateşini hazırlayın.
 
Ateş alevsiz kor haline gelince balık ızgarasını ateşin beş parmak yukarısına oturtun. Balıkları marinattan çıkararak ızgaraya dizin ve önce bir, sonra öbür yanlarını kızartın.
 
Kızardıktan sonra balıkları servis tabağına dizin. Daha önceden hazırlamış olduğunuz maydanozu tereyağından üzerlerine birer parça yayarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021
  
 | 
Alabalık Izgara | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121441 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2016 
2,762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. alabalık (takribi 3 adet)
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
 
Balıklar içleri temizlenerek iyice yıkanır. İki tarafı hafifçe tuzlanır.
 
Izgara teli yağlanarak fırının ızgara konumunda ya da kömür mangalında iki tarafı da pişirilir. 
 
Sıcak servis yapılır.
 
 
Not: Pişme esnasında gerekirse balığın yüzeyine hafifçe yağ sürülebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |