|
Ala Pilav (Kastamonu) |
 |
küçük tavşan
Aşçı

Kayıt: 23.05.2016
Mesajlar: 19 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117065
Gönderme Tarihi: 23.May.2016
2,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
½ kg. ince bulgur
½ kg. mercimek
3 yumurta
3 adet kuru soğan
50 gr. teryağı
Tuz
Önce bulgur haşlanır, biraz haşlandıktan sonra bulgurun içine mercimek katılır ve suyunu tamamen çekene kadar ocakta ağır ateşte tutulur. Ayrı bir kapta ince kıyılmış soğan tereyağına atılır ve iyice kavrulur. Bu yağ pişen pilavın üzerine dökülür ve servis, pilav biraz dinlendirildikten sonra yanına taze soğan eklenerek yapılır.

|
Ala Pilav (Kastamonu) |
 |
şiraze
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130578
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2017
1,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aydoğan Aydoğdu - Metin Mızrak
350 gr Bulgur
200 gr Pirinç
1 adet Kuru soğan
20 gr. Sıvıyağ
30 gr Tereyağı
2 adet Yeşil biber
10 gr Salça
5 gr. Karabiber
5 gr. Tuz
5 gr. Pul biber
2 adet Domates
Soğan yağda kavrulur, içine doğranmış yeşil biber eklenir.
Domatesler ve salça ilave edilir. Bulgur ve pirinç yıkanıp içine konulur.
Aldığı kadar su konulup baharatı eklenip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.

|
Ala Pilav (Kastamonu) |
 |
pişmaniye
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2020
Mesajlar: 42 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc149797
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2020
499 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
2 Su Bardağı Siyez bulguru
2 Su Bardağı Pirinç
2 Büyük Baş Kuru soğan
3-4 Adet Yumurta
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Su
Pirinç ve bulgur harmanlanıp güzelce yıkanır.
1 kaşık tereyağı ve soğan ile kavrulur.
Soğan pembeleşince içerisine yumurtalar kırılır ve karıştırılır.
Yumurtalar pütür hale gelene kadar pişirilir.
Ayrı bir tencereye 8 bardak su konur ve kaynatılır.
Su kaynayınca üzerine karışım ve tuz eklenir, bir süre daha karıştırılır.
Pilav pişince üzerine birkaç kaşık tereyağı konur ve karabiber serpiştirilir.
5-10 dakika dinlendirilir, sonra karıştırılır ve servis edilir.

|
|