Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Akıtma (21 adet - 423,105 defa bakıldı)

Akıtma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SADE AKITMA

Şanslı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.09.2006
Mesajlar: 26
Şehir: Çaycuma
Kısa URL: https://ml.md/lc23762
Gönderme Tarihi: 11.May.2008
4,870 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr un
fındık kadar maya
tuz

Un, ılık suda eritilmiş maya, tuz,iyice karıştırılır. Ilık su da ilave edilip boza kıvamında yapıp mayalandırılır. Yarım saat sonra, yağsız tavaya dibi yağlanıp bir kepçe dökülür. Hamur tavaya yaydırılır. Altı kızarınca spatula ile çevrilir. Öbür tarafı da kızardıktan sonra tavadan alınır. Kalan hamur aynı şekilde pişirilir.


ML® Tavuklu Akıtma için tıklayın

ML® Tavuklu Akıtma (görsel)



Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 14.12.2021


Akıtma

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1622
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2006
3,245 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1- 2 yumurta (toprak sacı yağlamak için)
1 küçük paket tereyağı ve margarin (125 gr.)
Aldığı kadar un

1- Yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker 1 bardak süt ile ezilir. Sonra 1 bardak su ilave edilir.
2- Elenmiş un ve tuz konarak sulu bir hamur yapılır. (Hamurun üzeri örtülür. Ilık bir yerde mayalandırılır.)
3- Toprak saç ısıtılır. Üzerine 1 yumurta kırılıp pişirilir. Yumurta akı ayrılır; sarısı saça sürülerek yağlanır.
4- Mayalanan hamur 1 veya 2 fincanlık cezve ile alınıp toprak saçın ortasına dökülür. Cezvenin tersi ile 1012 cm çapında yayılır.
5- Her iki taraf pişince saçtan alınıp yağlanır. Yumuşak kalması için üzeri örtülür.

Not: Akıtmayı pişirirken, her sefer sacı daha önce pişirdiğiniz yumurta sarısı sürerek yağlayınız.


ML® Akıtma için tıklayın



Fotoğraf "sevdiye" tarafından gönderildi. 30.07.2019


AKITMA

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc1653
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006
2,692 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı maya
1 paket un
tuz
süt


Mayayı, geniş bir kapta unla birlikte, ılık süt ve tuz ilavesiyle kanştınp boza kıvamında bir hamur elde edin. Üstünü örtüp sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin.Teflon tavayı orta hararetteki ocağın üzerinde kızdırıp, mayalanan hamurdan kepçe kepçe alın ve tavaya döküp, yayın. Yanmamasına özen göstererek, hemen alt üst edin. Pişen akıtmaları tereyağıyla ile yağlanıp, yanında balla servis yapın.

ML® Akıtma (görsel)



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024


Akıtma

festival
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2008
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc74861
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012
2,425 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
3 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz

Kuru mayayı süt ile ıslatın. Eridikten sonra yumurta, tuz ve unu ilave edip mikserle çırpın. Kabarması için bekleyin. Yağsız tavanızı ısıtın ve kepçeyle karışımdan dökün. Çevirerek iki tarafınıda pişirin.


Fotoğraf "berika" tarafından gönderildi. 28.01.2020


Akıtma

aksel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.09.2011
Mesajlar: 43
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc67883
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2011
2,328 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
3 su bardağı süt
3.5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Bir kabın içine yumurtaları kırıp üzerini sütü döküyoruz. İkisi bir arada çırpıyoruz. Ardında unumuzu döküp kabartma tozunu sıvı yağını ve tuzunu katıyoruz, hepsini bir arada karıştırıyoruz içinde hiç un pütürlüğü kalmayacak şekilde hızlı bir şekilde mikserle çırpıyoruz. Çırpılan krep in kıvamı ne çok akışkan nede çok katı bir kıvam alacak eğer çok akışkansa krep az daha un koyarak biraz daha katılaşmasını sağlayabilirsiniz. Hazır olan krepi,krep tavasına bir çorba kepçesi yardımıyla kaptan bir ölçek krep alıyoruz. Tavamızın altını ısıtıp içine bir damla sıvı yağ damlatıyoruz ölçekteki krep i döküyoruz tamamen bir katman olarak tavaya yuvarlak biçimde yayıyoruz. Orta ateşte çok az pişmesini bekleyip bir maşa yardımıyla ters düz yapıyoruz ve tekrar altına bir damla sıvı yağımızı tavanın kenarından altına sızdırıyoruz. Yağ damlatma yöntemini kaptan her yeni bir ölçek krep aldığımızda uyguluyoruz sıvı yağsız yaparsanız tavaya yapışır. Eliniz alışıksa ister krebinizi tavada attırarak isterseniz de maşayla çevirebilirsiniz içine peynir reçel kahvaltılık ürünler koyarak da tüketebilirsiniz.


Fotoğraf "mavi zambak" tarafından gönderildi. 25.08.2020


Akıtma

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125075
Gönderme Tarihi: 05.May.2017
1,296 defa indirildi / yazdırıldı




www.annemutfagi.com

2 yumurta
1 bardak süt
1 bardak su
1,5 su bardağı un
1 tatlı Kaşığı tuz
Kızartmak için bir kaşık sıvı yağ

Krep malzemelerimizi iyice karıştıralım. Blender kullanabilir ya da elde çırpabilirsiniz. Tavamızı kızdırıp altını kısalım. Tavanın içini peçete ile yağlayalım. Bunu yapmak için bir peçetenin ucunu sıvı yağa bandırıp tavanın içine sürmemiz yeterli.
Tavanızın büyüklüğüne göre koyacağınız harcı ayarlayın. Biz bu tavaya göre her bir krep için iki çorba kaşığı harç koyduk. Krebi koyarken tavanın ortasına doğru koyup elinizle tavayı hafifçe eğip yayılmasını sağlayın. Akışkan olduğu için tavanın dibini kaplayacaktır. Ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.
Altı hafif pembeleşince çevirin. Diğer yüzeyi de pembeleştikten sonra tabağa alın. Her krepten önce tavaya bir iki damla yağ damlatın.
Kahvalıtılık pratik akıtmamız hazır.



Akıtma

LED
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.02.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc140537
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
912 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 tutam tuz

Yumurta, süt ve sıvı yağ iyice karıştırılır.
Üzerine un ve tuz ilave edilir.
Karıştırılarak sulu bir hamur yapılır.
Yağsız kızgın teflon tavaya birer kepçe dökülür.
Tavanın her tarafına yayılır.
Altı piştikten sonra, sallayarak veye spatula ile çevrilerek altüst edilir. Diğer yüzü de kızarınca tavadan alınır.
Rulo yaparak dilimlenmiş peynirle yenebileceği gibi, pişip servis tabağına alınınca, ortasına arzu edilen herhangi bir harç ( patates püresi, peynir rendesi, kavrulmuş soğanlı kıyma olabilir)
Kalem gibi uzunlamasına konarak, rulo yapılır. Servise sunulur.



Akıtma

altın file
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2019
Mesajlar: 52
Şehir: Düzce
Kısa URL: https://ml.md/lc141656
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2019
783 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 litre süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yumurta, süt ve tuzu çırpın. Daha sonra azar azar un ilave edin.
Tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, kızınca sıvı hamuru kepçe yardımıyla tavaya dökün. Alt yüzü pişince diğer yüzünü çevirin,.
İki tarafı da pişen akıtmayı servis tabağına alın. Üzerine sıcakken tereyağı sürün ve her kata aynı işlem yapın ve üst üste dizin.
İster üzerine toz şeker serperek, ister arasına peynir koyarak yiyin.



Akıtma

anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc148875
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2020
763 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
1 kaşık kuru maya
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ (pişirmek için)

Akıtmanın tarifini hazırlamak için geniş bir kapta yumurtaları iyice çırpın.
Ardından süt ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Elenmiş unu yavaşça karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akışkan kıvamda bir karışım elde edeceksiniz.
Krep tavasına veya teflon tavaya peçeteye bandırdığımız yağı sürün. Önceden kızdırdığınız tavaya karışımdan 1 kepçe dökün. Tavanın kenarına döktüğümüz karışımı saat yönünde çevirerek tüm tavaya yayın, bu yöntem akıtmanızın daha ince olmasını sağlayacaktır.
Akıtmanın her iki tarafını da orta ateşte güzelce kızartın.



Akıtma

bıdık bey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc152832
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2020
741 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz

Öncelikle süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın. Ardından unu ve tuzu ilave ederek karıştırın.
Yapışmaz bir tavayı iyice ısıtıp hamurdan bir kepçeyi tavaya dökün.
Alt tarafı pişince alt üst edip diğer tarafını da pişirin.
Tavadan alarak sıcak sıcak servis edin.

Not: Un ve süt mutlaka hiç topak kalmayıncaya kadar çırpılmalıdır. Krep tavası kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır.



Akıtma

L.L
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc150805
Gönderme Tarihi: 27.May.2020
432 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 tutam tuz

Süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
Unu ve tuzu ekleyip güzelce karıştırarak akışkan bir hamur elde edin.
Yapışmaz bir tavayı iyice ısıtıp hamurdan bir kepçeyi tavaya dökün.
Alt tarafı pişince alt üst edip diğer tarafını da pişirin.
Tavadan alıp dilediğiniz malzemeyle birlikte sıcak sıcak servis edin.



Akıtma

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157287
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2021
432 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı şeker

Yumurtayı derin bir kasenin içinde, çırpma teli ile hafifçe çırpın.
Diğer malzemeleri de içerisine katın.
Krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin.
Tüm malzemeler karıştıktan sonra, 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
Geniş bir tavayı iyice ısıtın.
Bir peçete yardımı ile hafifçe yağlayın.
Kepçe ile akıtma hamurunu, tavayı sallayarak iyice yayın.
Üst kısım, göz göz olana dek pişirin.
Diğer tarafını da çevirin.
Her iki yüz de iyice pişince, servis edebilirsiniz.



Akıtma

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157694
Gönderme Tarihi: 13.May.2021
411 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yumurta
1,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

Önce bir karıştırma kabına yumurtaları ve sütü alıyoruz.
İyice çırptıktan sonra içine bir miktar unu ve tuzu ilave ediyoruz.
Bu karışımı birbirine yedirip kıvamını bulana kadar un ilave ediyoruz. Karışımımız hazır.
Ayrı yerde akıtma tavasına yumuşak bir fırça yardımı ile yağ sürüyoruz.
Orta derecede harlı ateşe tavamızı yerleştiriyoruz.
Yukarıda hazırladığımız karışımı bir kepçe yardımı ile hafif ısınmış olan tavamıza döküyoruz.
Hafif akıtmamızın rengi koyu renk olunca bir spatula yardımı ile kenarlarından kontrol ederek diğer tarını da kızartmak için ters çeviriyoruz.
İki tarafı da iyice pişen akıtmamızı servis tabağına alıyoruz.
Arzuya göre yanına yeşillik ve domatesle süsleyebiliriz.



Akıtma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160264
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2021
324 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Derin bir kabın içine sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip, karıştırın.
Daha sonra karışımın içine un ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Akıcı bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Hamurun üzerini örtüp dinlendirmeye bırakın.
Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyip, orta ateşte yağı kızdırın ve hamuru kepçe yardımı ile tavaya dökün.
Hamurları üstü göz göz olacak biçimde arkalı önlü pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.



Akıtma

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162011
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2021
274 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı süt
3 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Akıtma tarifi için sütü yumurtayla iyice çırpın. Ardından su, unu, tuzu da ekleyin ve karıştırın.
Yapışmaz bir tavayı iyice kızdırın. Tavanın ortasına bir kepçe hazırladığınız karışımdan akıtın.
Üzeri göz göz olduğunda arkasını çevirin. Bu şekilde hepsini hazırlayın. Akıtma kahvaltı sofrasına hazır.



Akıtma

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165762
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2022
257 defa indirildi / yazdırıldı




Canan Karatay

1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)
1/3 su bardağı un
¼ çay kaşığı karbonat
Tereyağı
Kaya tuzu

Küçük bir kâse içine un, karbonat ve tuzu koyun, üzerine ekşimik suyunu yavaş yavaş una yedirerek ilave edin( Birden koymayın ki fazla sulu olmasın) karıştırın ve boza kıvamında bir sıvı hamur yapın.
Daha sonra yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtın, içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup, üzerine2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru akıtın ve tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırın krep gibi.
Altı hafif kızarınca tersyüz edip, üst tarafını da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis edin.
Akıtmanın yanında avuç içi kadar beyaz peynir veya ekşimik de servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.02.2023


Akıtma

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173326
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2023
238 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı ılık su (1 su bardağı 200 ml)
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı un (unu kontrollü ekleyelim)

Mayalı akıtma yapımına karıştırma kabınıza ılık süt, ılık su, maya ve toz şekeri ekleyerek başlayalım.
Eklediğimiz malzemeleri güzelce karıştıralım.
Ardından tuzu ve 2,5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyelim. (Unun markasına göre aldığı miktar değişebilir.)
Un ve tuzu ekledikten sonra yavaş yavaş çırpma işlemine başlayalım.
Harcımız kek hamuru kıvamına geldiğinde üzerini streç film ile kapatalım.
Hazırladığımız akıtma harcını 45 dakika mayalanması için bekletelim.
Mayalanması tamamlanan hamur harcından kepçe yardımıyla alalım.
Yanmaz, yapışmaz tavamıza kepçemizdeki harcı dökelim.
Akıtmanın her iki tarafını da göz göz olana kadar pişirelim.
Bir taraf göz göz olduğunda diğer tarafı çevirerek pişirme işlemine devam edelim.
Pişirdiğimiz akıtmaları servis tabağına alalım.
Sıcak olarak servis edelim.



Akıtma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170325
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağının yüzde 75'i kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Pürüzsüz bir akıtma için kıvam oldukça önemlidir.
Tüm malzemeleri bir kapa koyun ve blendırdan geçirin.
Karışım böylece daha akışkan ve incecik olur.
Teflon bir tavayı sıcacık yapınız.
İçine fırça yardımıyla yağ sürün.
Ardından akıtmayı içine dökün.
Diğer yüzünü spatula yardımıyla çevirin.
Tüm malzemeyi bu yöntemle pişirin.



Akıtma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178638
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2024
133 defa indirildi / yazdırıldı




Canan Karatay

1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)
1/3 su bardağı un
¼ çay kaşığı karbonat
Tereyağı
Kristal kaya tuzu

Küçük bir kâse içine un, karbonat ve tuzu koyun, üzerine ekşimik suyunu yavaş yavaş una yedirerek ilave edin( Birden koymayın ki fazla sulu olmasın) karıştırın ve boza kıvamında bir sıvı hamur yapın.
Daha sonra yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtın, içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup, üzerine2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru akıtın ve tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırın krep gibi.
Altı hafif kızarınca tersyüz edip, üst tarafını da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis edin.
Akıtmanın yanında avuç içi kadar beyaz peynir veya ekşimik de servis edebilirsiniz.



Akıtma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178950
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2024
85 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

Akıtma tarifi hazırlamak için un, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin.







Akıtma Tarifleri Kaygana Tarifleri



(21 adet Akıtma 423,105 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort