|
Akdeniz Makarna |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80347
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
2,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Kaşığı kırmızı toz biber
1 Adet orta boy domates
1 Çay Kaşığı kekik
2 Yemek Kaşığı tane mısır
15 Adet çekirdeksiz siyah zeytin
1 Paket makarna
1 Adet kırmızı dolmalık biber
Bir tencereye makarna suyunu, tuzu ve 1 yemek kaşığı kadar sana yağını koyup kaynatın, ardından dilediğiniz türde makarnayı ilave edip haşlayın. Öbür tarafta bir tavada kalan sana yağını kızdırın, içine küçük küçük doğradığınız biberleri, domatesleri ve baharatları ekleyip kavurun. En son mısır ve zeytinleri de ekleyin, 1-2 defa karıştırıp ocaktan alın. Makarnalar haşlanınca suyunu süzün ve servis tabağına alın. İçine hazırladığınız sosu ekleyip iyice karıştırın. Arzuya göre üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
|
Akdeniz Usulü Makarna |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28963
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2008
4,021 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 paket makarna
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı Sana yağı
- Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 300 g kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
2. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
3. Derin bir tencerenin içine bol su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuzu ve makarnayı ilave edip 8-10 dakika arası makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış makarnayı soğuk sudan geçirmeden Sana yağı ile yağlayıp sıcakta tutun.
4. Sosu için: Yayvan bir tavada Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine kıymayı ilave edip kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar orta ateşte kıymayı kavurun.
5. Kıyma kavrulduktan sonra içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve fesleğeni ilave edip soğanlar pembeleşince kadar kavurun.
6. En son olarak içine küp doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edip harcı bir taşım pişirin.
7. Sıcakta beklettiğiniz makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu ve rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip sıcak olarak servis edin.
|
|