Kısa URL: https://ml.md/lc81293
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2012
1,861 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo vişne
300 gram ahududu
3 litre su
3 adet karanfil
2 kabuk tarcın
Tencereye suyu dökün, üzerine şekerini ekleyip karıştırın. Tarçın ve karanfili de içine atın. Karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine vişnelerle ahududuları atın ve 10 dakika kadar kabukları çatlayıncaya kadar birlikte pişirin. Daha sonra bir süzgeçten geçirip soğumaya bırakın. İstenirse içine buz da konulabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc90420
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2013
1,818 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo ahududu
Yarım kilo vişne
3 su bardağı şeker
2 kabuk tarçın
2 karanfil
Yarım limon
3 litre su
Tencereye şeker, su, tarçın, karanfil koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca ahududu ve vişneyi ekleyip 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Yarım limonu sıkıp ocaktan alın. Demlenmesi için bekleyin, süzgeçten geçirerek sürahiye boşaltın. Bu türden şerbetlerle iftar sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Başka meyvelerle de şerbet yapabilirsiniz.