| 
 | 
| Ahududulu Kek | 
|  | momento Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.10.2018
 Mesajlar: 25
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc137452 Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2018
 894 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.verita.com.tr
 
 200 g Verita Ahududu
 150 g tuzsuz tereyağı
 150 g şeker
 1 adet vanilya
 3 adet yumurta
 250 g un
 4 yemek kaşığı süt
 Kreması için:
 80 g pudra şekeri
 2 tatlı kaşığı sıcak su
 Süslemek için:
 50 g Verita Ahududu
 Pudra şekeri
 
 Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Tereyağı, şeker ve vanilyayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ekleyin ve azar azar un yedirin. Sütü ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra karışımın yarısını kek kalıbına dökün. 35-40 dakika fırınladıktan sonra soğumaya bırakın. Bu sırada kreması için malzemeleri karıştırın ve kremayı ılık kekin üzerinde gezdirin. Üzerine ahududu tanelerini yerleştirin. Pudra şekeri serpin.
 
 
 | 
| Ahududulu Kek | 
|  | devetabanı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.05.2014
 Mesajlar: 35
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128884 Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2017
 966 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 400 gr tereyağı
 400 gr esmer şeker
 5 yumurta
 400 gr un
 Tuz
 2 çay kaşığı vanilya
 1 yemek kaşığı süt
 200 gr ahududu
 İç harcı için:
 390 ml karamel sos
 140 gr tereyağı
 300 gr krem peynir
 300 gr toz şeker
 100 gr ahududu
 Pembe ve karamel renkli gıda boyası
 
 Tereyağı, şeker ve çeyrek çay kaşığı tuzu büyük bir kasaye alıp çırpın. Yumurtaları ekleyin. Un, vanilya ve sütü ilave edip karıştırın. Karışımı 20 santimlik içi yağlanmış bir kalıba alıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın. Yarım yemek kaşığı karamel, krem peynir, tereyağı ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Soğuyan kekleri enine ikiye kesin ve her parçanın arasına krem peynirli karışım, karamel sos ve ahududu ekleyip üst üste dizin. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Kalan krem peynirli karışımı ikiye bölün. Birine pembe diğerine karamel renkli gıda boyası ekleyin. Kekin üzerini karamel renkli gıda boyası eklediğiniz karışımla kaplayın. Spatula yardımıyla düzeltin. Pembe gıda boyalı kremayı kekin kenarlarına sürün. Buzdolabından 1 saat bekletip servis yapın.Ahududulu kek artık hazır.
 
 
  
 
 | 
| Ahududulu Kek | 
|  | kırık bıçak Aşçı
 
  
 Kayıt: 24.04.2015
 Mesajlar: 19
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc107107 Gönderme Tarihi: 26.Nis.2015
 2,188 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 tane yumurta
 2 çay bardağı toz şeker
 1 çay bardağı erimiş margarin
 1çay bardağı yoğurt
 1 çay bardağı ahududu reçeli
 1paket kabartma tozu
 2,5 - 3 su bardağı un
 
 Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpalım. İçine yağı, yoğurdu, kabartma tozunu ve unu ekleyip boza kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda kek hamurunu hazırlayalım. İçine ahududu parçalarını ekleyip ezmeden karıştıralım. Küçük kalıpları yağlayıp kek hamurunu kalıplara paylaştıralım. Isıtılmış 180 derece de pişirelim.
 
 
 | 
| Ahududulu kek | 
|  | selva17 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.09.2007
 Mesajlar: 73
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17891 Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2007
 2,632 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağından 2 parmak fazla un,
 yarım paket kabartma tozu,
 1 tutam tuz,
 1 adet limonun kabuğu,
 10 çorba kaşığı margarin,
 2 çay bardağı tozşeker,
 3 adet yumurta,
 1 su bardağı ahududu,
 1 su bardağı böğürtlen
 
 Şekerle birlikte oda sıcaklığındaki yumurtaları çırpın. Oda sıcaklığındaki margarini ekleyin, iyice karışmasını sağlayın. Tuzu katın, kabartma tozunu ilave edin. Üzerine bir limon kabuğunu rendeleyin. Son olarak unu ekleyin.
 Mikserde iyice karıştırın. Ahududu ve böğürtlenleri hamura katın ve bir kaşık yardımıyla karıştırın. 1 litrelik bir kalıbı yağlayın ve hamuru içine dökün. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
 Kalıbı, içi su dolu başka bir fırın kabının içine oturtun. 250 dereceli fırında 2-2 buçuk saat pişirin. Fırından çıkarmadan önce bir bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |