Kısa URL: https://ml.md/lc4347
Gönderme Tarihi: 31.May.2006
2,545 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
500 gr ahududu
2 normal su bardagi tozseker
YAPILIŞI
Ahududunu ( agaç çilegi) bir tencereye ezerek süzgeçten geçirin. Içine 2 bardak seker katin. 5 dakika kaynatin. Un çorbasindan daha koyu kivama gelince atesten indirin.
Not: Bu salçayi mevsiminde daha fazla ölçüde hazirlayip buzdolabinda saklamaniz da mümkündür. O zaman seker ölçüsü biraz artirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc19893
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2007
6,092 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme :
500 gr. Ahududu
400 gr.
şeker yarım limon.
Yapılışı:
1- Ahududuları yıkayıp çekirdeklerini çıkarınız.
2- Temiz bir tencereye elek veya tel süzgeçten ezerek geçiriniz.
3- İçerisine 400 gr. şekeri ve 1 su bardağı su koyup 5-10 dakika kaynatınız.
4- Un çorbasından daha koyu bir kıvama gelince yarım limon suyu ilave edip bir taşım kaynatıp ateşten alınız ve kullanınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc58984
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2010
3,031 defa indirildi / yazdırıldı
450 gr. ahududuyu temizleyip buzdolabında soğumaya bırakın. 50 ml. su, 8 adet kırılıp havanda dövülmüş kakule kapsülü, 50 ml. su ve 100 gr. şekeri bir tencerede 15 dakika kaynatın. Sosu soğumaya bırakın. El blenderinde püre haline getirip kek ve pastalarınızın yanında servis yapın.