| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ahtapot Salata (düdüklü) | 
 
  | 
Oruç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2006 
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6860 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006 
3,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500-750 gram ahtapot
 
1 kahve fincanı sirke
 
4 sap taze soğan,
 
1 orta boy domates,
 
2 sivri biber,
 
1 yemek kaşığı kapari veya doğranmış salatalık turşusu,
 
1 demet maydonoz,
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
 
1 yemek kaşığı limon suyu,
 
tuz
 
 
Temizleterek alacağınız ahtapotu yıkayın, bütün olarak düdüklü tencereye koyun, sirkeyi ilave edin, kapağını kapatın, 20 dakika süre ile pişirin. Düdüklü tencereyi su altında soğutup açtıktan sonra bir çatal yardımı ile ahtapotun yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. Eğer çatal fazla zorlanmadan batıyorsa pişmiş demektir, yoksa kapağı kapatıp bir süre daha pişirmeğe devam edin. Tencereden çıkartıp soğumaya bıraktığınız ahtapotun üzerindeki kırmızıya dönüşmüş deri ve vantuzları musluk altında parmaklarınızla sıyırarak temizleyin, kafa ve kollarını bir salata tabağına 1-2 santim uzunluğunda dilimler halinde doğrayın. Taze soğanın püskülünü atın, dış kabuğunu soyun, 1 santim uzunluğunda halkalar halinde kesin. Domatesleri sıcak suya sokup çıkartın, kabuklarını soyun, küçük parçalar halinde doğrayın. Sivri biberlerin sapını ve içindeki tohumları atın, yarım santim uzunluğunda doğrayın. Maydanozu yıkayın, yapraklarını ayırın ve ince ince kıyın. Hazırladığınız sebzeleri, zeytinyağını ve limon suyunu ahtapotlara ilave edin, karıştırın, maydanozu üzerine serpin ve sofraya getirin.
  
 | 
 
Ahtapot Salatası | 
 
  | 
aybike 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2007 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27757 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2008 
3,347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler (4 kişilik):
 
1.5 kg. ahtapot
 
1 adet limon
 
1 fincan zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Ahtapotları dövülmüş olarak alın ve deep-freeze'de 2 ila 3 gün bekletin. Yıkayıp düdüklü tencerede yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra derisini soyup atın ve pembemsi beyaz derisini kuşbaşı doğrayın. Doğranmış ahtapotları servis tabağına alıp tuzlayın. 1 fincan zeytinyağı ve 1 adet limonun suyunu çırpın. Karışımı ahtapotun üzerine gezdirin. Soğuk servis yapın.
 
 
Not: Ahtapot salatasını isterseniz marul yaprakları, dilimlenmiş domates, yeşil zeytin ve maydanozla süsleyebilirsiniz.
  
 | 
 
Ahtapot Salatası (düdüklü) | 
 
  | 
sihirli kaşık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2015 
Mesajlar: 32 Şehir: Yalova | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136981 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2018 
1,046 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1,5 kg ahtapot
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
 
3-4 sap maydanoz (doğranmış)
 
2-3 yemek kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hazırlanan ahtapot düdüklü tencerede yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra derisi soyulup atılır ufak parçalar halinde doğranır, (haşlama sonrası bir yere asılarak soğutulması sertleşmesine engel olur).
 
Tüm malzeme karıştırılır ve tadının birbirine geçmesi için bir süre buzdolabında bekletilip servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ahtapot Salata (düdüklü) Tarifleri Brokoli Salatası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |