| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ahtapot Köftesi | 
 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156740 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2021 
1,035 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Köfte Harcı İçin:
 
2 adet ahtapot kolu (vantuzları alınmış, haşlanmış)
 
1/2 adet orta boy etli kırmızı biber
 
4 dal maydanoz
 
4 dal dereotu
 
2 dal taze soğan
 
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
1/4 çay kaşığı toz çeşni (baharat karışımı)
 
Kızartmak için:
 
1 adet büyük boy kuru soğan
 
1/2 su bardağı galeta unu
 
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
 
 
Temizlendikten sonra haşlanmış ve vantuzları alınmış iki adet ahtapot kolunu keskin bir bıçak yardımıyla doğrayın.
 
Ayıklanmış maydanoz ve dereotu yapraklarını incecik kıyın.
 
Taze soğanları halka halka kesin.
 
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı etli biberi diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde, minik küpler halinde doğrayın.
 
Doğranmış olan tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın.
 
Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz çeşni ilavesiyle harmanlayın.
 
Özleşene kadar yoğurduğunuz köfte harcından yuvarlak köfteler hazırlayın.
 
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
 
Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı halka halka dilimleyin.
 
Hazırlamış olduğunuz yuvarlak köfteleri, soğan halkaları içerisine oturtun.
 
Kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.
 
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz köfteleri arzu ettiğiniz yeşillikler eşliğinde servis edin.
 
 
Not: Ahtapot köftesini yapmaya başlamadan önce; Ahtapotu ya da kollarını elma sirkesi, esmer şeker, defne yaprağı, tuz ve zeytinyağı olan aromatik suda, 3-4 saat kadar pişirmelisiniz.
 
 
 
  
 | 
 
Ahtapot Köftesi | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182970 
Gönderme Tarihi: 10.May.2025 
125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg ahtapot
 
Ahtapotun üzerini geçecek kadar su
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı galeta unu
 
2 adet kırmızı biber
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet fesleğen
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım limon
 
1’er çay kaşığı nar ekşisi ve tuz
 
Üzeri için:
 
Yarım çorba kaşığı nar ekşisi
 
Servis için:
 
Roka, göbek salata
 
 
Ahtapotu 1 saat 10 dakika haşlayın.
 
Kırmızı biberle ahtapotu blenderde kıyma haline getirip kenara alın.
 
Yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz ve fesleğen, karabiber, yarım limonun suyu, nar ekşisi ve tuzu kıymaya ilave ederek iyice yoğurun.
 
İstenen büyüklükte köfteler yaparak teflon tavada kızartın.
 
Servis tabağına alarak üzerine nar ekşisi gezdirin.
 
Roka ve göbek salata ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ahtapot Köftesi Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |