Kısa URL: https://ml.md/lc93949
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2013
6,363 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet haşlanmış ahtapot bacağı
2 yemek kaşığı acı sos
1 tatlı kaşığı sarımsak yağı
½ çay kaşığı kırmızı toz biber
250 gr Demi Glace Sos
1 su bardağı un
1 tutam deniz tuzu
100 gr tereyağı
Haşlanmış ve soyulmuş ahtapot bacaklarını, tatlı acı sos, sarımsak yağı, Demi Glace Sos kırmızı toz biber ve tuz ile soslayın. Ardından önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın tereyağında 5 dakika kızartın. Çeşitli dip soslarla sıcak olarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc162200
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2022
279 defa indirildi / yazdırıldı
Haşlanmış ahtapotu, ocakta döküm tavayı iyice kızdırıp üzerine az zeytinyağı ekleyip üzerine ahtapotu ekliyoruz. Ahtapotu arkalı önlü 2'şer dakika pişiriyoruz. Pişen ahtapotu tabağa alıyoruz. Üzerine kekik, pul biber ve zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.