Kısa URL: https://ml.md/lc36468
Gönderme Tarihi: 16.May.2009
3,095 defa indirildi / yazdırıldı
6 kişilik
1 diş dövülmüş sarımsak
2 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
Tuz
2 kg ahtapot
Geniş bir kapta 1 diş dövülmüş sarımsağı, 2 su bardağı elma sirkesini, 1 adet rendelenmiş soğanı, 1 su bardağı zeytinyağını ve tuzu karıştırın, ince, uzun dilimler şeklinde kestiğiniz ahtapotu bu karışımın içinde yaklaşık 2 saat bekletin. Orta ısılı bir ateşte çevirerek, kızartın, Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc27756
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2008
4,132 defa indirildi / yazdırıldı
BBC-Prime’ın 22.05.99 tarihinde saat 13.00’de yayınlanan "Mediterranean Cookings-Greece" isimli programdan alınmıştır.
Malzemeler (4 kişilik):
1 adet ahtapot
Kırmızı soğan
Yapılışı:
Taze ve yeni yakalanmış ahtapot taşlara vurularak yumuşatılır. Bu işlem sırasında ahtapot köpük salmaya başlar ve köpükler bitene kadar bu işleme devam edilir. Yumuşatılmış ahtapot birkaç gün güneşte kurumaya bırakılır. Mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir. Mangala yerleştirilen tel ızgaranın üzerine ahtapot konularak kızartılır. Kızartılmış ahtapot bilahare küçük parçalara doğranarak kırmızı soğan eşliğinde sıcak veya soğuk servis yapılır.
Not: Bu yemek Ege Adaları’na ve bu adalardan gelmiş göçmenlerimize mahsus çok lezzetli bir deniz yemeğidir. Bugünlerde ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş bu yemek halen Ege Adaları’nda ve Yunanistan’da halâ son derece revaçtadır.