Kısa URL: https://ml.md/lc185529
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2025
14 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet orta boy ahtapot (yaklaşık 1 kg)
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domatessalçası
Yarım çay bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Ahtapotu iyice temizleyin, tuzla ovarak yıkayın ve büyük parçalar halinde doğrayın.
Derin bir tencerede ahtapotu yaklaşık 30 dakika haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzün ve küçük parçalar halinde kesin.
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.
İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun.
Doğranmış biberleri ve küp doğranmış domatesleri tavaya alın.
Domates salçasını ekleyerek birkaç dakika daha pişirin.
Haşlanmış ahtapot parçalarını sebzelerin üzerine ekleyin.
Tuz, karabiber, pul biber ve kekik serpin.
İsteğe bağlı olarak beyaz şarap da ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı güveç kaplarına paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak ahtapot güveci, yanında taze ekmek veya pilavla servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc165574
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2022
2,506 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. ahtapot
Yarım çay bardağı sirke
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2-3 adet biber
1/4 çay bardağı zeytinyağı
Haşlama ahtapotu, sirke ve su ile (ahtapot hizasında) düdüklü tencereye koyuyoruz ve ötmeye başladıktan sonra 20 dakika haşlıyoruz. Pişen ahtapotun derisini su altında sıyırıyoruz. Ahtapotları kuşbaşı olarak kesiyoruz. Zeytinyağında 5 dakika kızarttıktan sonra üzerine soğanları ilave ederek hafif kavuruyoruz. Üzerine biber ilave ediyoruz. 5 dakika daha kavuruyoruz ve domates ilave ederek kapağı kapatıp 5-10 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Suyunu çektirmeden servis ediyoruz.