| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ahi Pilavı | 
 
  | 
"x" 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2013 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93804 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2013 
3,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
½ kg hindi kuşbaşı
 
1 su bardağı konserve mantar
 
½ su bardağı mısır
 
2 adet soğan
 
½ su bardağı konserve bezelye
 
3 yemek kaşığı margarin
 
½ yemek kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı krema
 
½ demet dereotu
 
Pilav için:
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su
 
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 tutam Tuz
 
 
Margarini tencerede eritip hindi etlerini 5 dakika kavurun. Küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Bezelyeleri ve mantarları bütün ekleyip bir su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Mısır tanelerini ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Kekik ve tuz otu ekleyin. Kremayı üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Üzerine kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
 
2 Su bardağı pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereden eritin, yıkanmış pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sıcak su ve tuzunu ekleyip pilavı pişirin. Sıcakken kaşar peynir rendesi ilave ederek karıştırın. Sebzeli hindi sote ile servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 23.09.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ahi Pilavı Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |