| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ağzı Yumuk (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri
| 
 |  
| Ağzı Yumuk (Şanlıurfa) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39096 Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009
 3,249 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1/2 kg. kıyma
 4 su bardağı un
 200 gr. ceviz içi
 3 su bardağı sıvı yağ kızartma için
 1 çay kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Kıyma et, bir tavaya konur, çok az su ve tuz ilave edilip pişirilir. Suyunu çekinceye kadar kavrulur (15-20 dakika). Kavrulan et, ateşten alınır karabiber ve ceviz içi konarak karıştırılmaya devam edilir..
 3 su bardağı un bir kaba alınarak içine tuz atılır ve su konur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve dinlendirilmeye (5-10 dakika) bırakılır. Hazırlanın hamur, ceviz büyüklüğünde yumaklara ayrılır ve daire şeklinde un yardımı ile açılır. Hazırlanmış içten bir kaşık konur, ağzı incir şeklinde bir yerde toplanarak açılmamak kaydıyla kapatılır.
 Yağ bir tavaya alınarak kızdırılır ve içine ağzı yumukların başı alta gelmek koşuluyla atılır iki taraf pembeleşinceye kadar kızartılır.
 Sıcak servis yapılır
 
 Not: Bu börek yaz mevsiminde yoğurt ile kış mevsiminde eşkili ile servis yapılır. Ağzı yumukların ağzı ne çok sıkılmalı ne de çok gevşek bırakılmalıdır. Aksi takdirde, birincisi olunca içi hamur kalır. ikincisi olunca yağda kıyması dağılır.
 
 
  
 
 |  
| Ağzı Yumuk (Şanlıurfa) |  
|  | nuri şenbülbül Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.12.2017
 Mesajlar: 24
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130166 Gönderme Tarihi: 02.Arl.2017
 1,747 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
 
 5 su bardağı un
 ½ limonun suyu
 1 kg yağsız kıyma et
 1 büyük kuru soğan
 1 çay bardağı dolusu ufalanmış ceviz içi
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 2 su bardağı sıvı yağ
 
 Kıymayla ince kıyılmış soğan azıcık yağda kavrulur. Tuz, karabiber, minik doğranmış ceviz içleri ilave edilir. Geniş bir kapta soğumaya bırakılır. Hamur ağzıaçık hamuru gibi yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır, bir çay tabağı genişliğinde açılır. Bir tatlı kaşığı kıyma ortasına konularak el yardımıyla ağzı büzülür, kapatılır (fazlalığı koparılır). Kızartma tenceresinde ısıtılan yağa ilk önce büzülmüş tarafı gelecek şekilde atılırsonra diğer tarafı kızartılarak çıkartılır, servis yapılır, bostana ile yenilir.
 
 Not: Ağzıyumuk, dolmalı köfte gibi yemeklerin küçüklüğü, yapanın ustalığına işaret eder.
 
 
  
 
 |  
| Ağzı Yumuk (Şanlıurfa) |  
|  | İ Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.09.2014
 Mesajlar: 539
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc132977 Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
 2,738 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 su bardağı un
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 2 yemek kaşığı yoğurt
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 paket kabartma tozu
 Alabildiği kadar su
 İçi için:
 250 gram kıyma
 2 kuru soğan
 Sıvı yağ
 1 çay bardağı ceviz içi
 Tuz
 Karabiber
 Pul biber
 Kızatmak için:
 Sıvı yağ
 
 Bir yoğurma kabına un, sıvı yağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar su ilavesi ile yumuşak bir hazırlanır, yarım saat dinlenmeye bırakılır.
 İçi için, kıyma ve yemeklik doğranmış kuru soğan bir tavaya alınır, biraz kavrulur, üzerine sıvı yağ konur, tamamen kavrulunca tuz, karabiber, pul biber eklenir.
 Biraz soğuyunca çekilmiş ceviz içi katılıp karıştırılır.
 Dinlenen hamurdan, portakal kadar bezeler yapılarak açılır, geniş bir kase ile yuvarlak parçalar çıkartılır.
 Yuvarlakların ortalarına bir miktar iç konur, kenarlarından büzülerek ortada toplanır, üzerinden biraz çevirilir, ucundan bir parçası koparılır, biraz bastırarak yassı bir şekil verilir.
 Hazırlanan ağzı yumuklar kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartılır.
 
 
  
 
 |  
| Ağzı Yumuk (Şanlıurfa) |  
|  | kant Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.12.2018
 Mesajlar: 22
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139189 Gönderme Tarihi: 19.Arl.2018
 1,512 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Emine Beder
 
 350 gram kıyma
 1 adet soğan
 1 demet maydanoz
 Tuz
 Karabiber
 2,5 su bardağı un
 1 adet yumurta
 Yarım su bardağı su
 1-2 kaşık yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 
 İnce doğranmış soğanı, kıymayı, yumurtayı, baharatları ve tuzu yoğuralım. 1 çorba kaşığı un ile suyu da katıp, tekrar yoğuralım. Ayrı bir kaba unu alıp, yumurtayı kıralım. Su, yoğurt ve tuz ekleyip yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 20 küçük bezeye ayırıp, üzerine nemli bez örterek, 20 dakika dinlendirelim. Her bezeyi fincan büyüklüğünde açalım. Üzerine kıymalı içten koyalım. Kenarlarını küçük pililer yaparak kıymanın üzerine çevirelim. Kızgın yağda kızartalım.
 
 
   Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 25.04.2017
 
 
 |  
| Ağzı Yumuk (Şanlıurfa) |  
|  | bahçıvan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.03.2014
 Mesajlar: 51
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139601 Gönderme Tarihi: 06.Oca.2019
 1,062 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Hamur:
 1 kg un
 100 gr yoğurt
 1 çorba kaşığı sadeyağ
 1 çay kaşığı tuz
 İç:
 750 gr yağsız kıyma, (koyun veya kuzu)
 1 çay bardağı sadeyağ
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 Kızartmak için:
 3,5 su bardağı sıvı yağ
 
 Kıyma et bir kaba alınarak 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek pişirilir. Suyunu çektikten sonra kendi yağında 10-15 dakika kavrulur. Karabiber serpilerek bir kenara alınır. 1 su bardağı un ayrılarak geri kalan un, yoğurt, yağ, tuz ve su ile katı bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir yumak alınır. Ekmek tahtası üzerinde oklava ile 13-14 santim çapında daire şeklinde açılır. Açarken, ayrılan undan tahta üzerine serpiştirilerek yapışması önlenir. Açılan hamurun ortasına, önceden hazırlanan kıymadan bir çorba kaşığı kadar konulur. Hamurun kenarları toplanarak merkezde ve biraz yukarıda birleştirilir. Hafifçe yumulur, sıkılır ve aşağı doğru azıcık bastırılır. Çok sıkılırsa kızartma esnasında ağız kısmı ham kalır. Sıkılmazsa içindeki kıyma dökülür. Azıcık bastırılmazsa kızartma esnasında hacıyatmaz gibi devamlı tek tarafa yatar. O zaman da iki yüzünü kızartmak zor olur. Böylece hazırlanan ağzı yumuklar tamamlanınca sıvı yağa, yumulan ağız kısmı aşağı gelecek şekilde, atılarak kızartılır. Kızarınca diğer yüzü de çevrilerek kızartılır. Sıcak veya soğuk servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| Ağzı Yumuk (Şanlıurfa) |  
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc158046 Gönderme Tarihi: 01.Haz.2021
 396 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1 kg yağsız kıyma
 1 adet büyük boy soğan
 2 çorba kaşığı sıvıyağ
 1 çay bardağı tepeleme kıyılmış ceviz içi
 1-2 çorba kaşığı isot
 Tuz
 Karabiber
 Hamuru için:
 5 su bardağı un,
 1/2 limonun suyu
 Tuz
 Kızartmak için:
 Sıvıyağ
 
 Sıvı yağı bir tavaya alıp kıyma ve ince kıyılmış soğanı kavurun. Tuz, karabiber, isot ve ceviz ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp geniş bir kaba aktararak soğumaya bırakın. Hamur için unun ortasını açıp, tuz ve limon suyu ekleyin. Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edene dek azar azar su ilave edin ve yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına kıymalı karışımı pay edip, hamurların uçları ortada birleşecek şekilde büzün. Büzülen noktalarda fazla büzülme olursa koparın. Kızgın yağda kızartın
 
 Not: Ağzı yumuk yörede bostana ile servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |