| 
 | 
| Ağzı Açık (Şanlıurfa) | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc63329 Gönderme Tarihi: 21.May.2011
 5,337 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.urfa1.com
 
 1/2 kg kıyma
 4 su bardağı un
 3 su bardağı sıvı yağ
 İsot
 tuz
 karabiber
 1 kaşık salça
 Bir baş ince kıyılmış soğan
 2 ated yumurta
 aldığı kadar su
 4 su bardağı un
 
 Bir yumurta ve su ile yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur yapılır. Ceviz iriliğinde yuvarlanır.
 1/2 kg kıyma ile ince doğranmış çiğ soğan, tuz, karabiber, isot karıştırılır. Karışıma bir yumurta kırılır salça ve bir çay bardağı un eklenerek iyice karıştırılır. Bezeler küçük açılır, elle ıslatılarak üzerine kıyma yayılır. Kenarları kıvrılarak kapatılır. Kızgın yağda önce kıymalı tarafı olmak üzere kızartılır. peçetenin üzerine çıkarılarak fazla yağı alınır. Ağzı açık servise hazırdır.
 
 
   Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 27.04.2016
 
 
 | 
| Ağzı Açık Börek (Şanlıurfa) | 
|  | YOL Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.10.2013
 Mesajlar: 174
 Şehir: Kars
 | Kısa URL: https://ml.md/lc92793 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013
 4,136 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yağmur İPAR
 
 250 GR KUZU VEYA DANA KIYMA (ORTA YAĞLI)
 1 BAŞ SOĞAN
 1/2 TATLI KAŞIĞI PULBİBER
 1/2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
 1/2 TATLI KAŞIĞI TUZ
 1 YEMEK KAŞIĞI UN
 HAMURU İÇİN:
 3 SU BARDAĞI UN
 BİR ÇİMDİK TUZ
 YETERİNCE SU
 KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
 
 Önce hamurunu yoğurmamız gerekiyor. 3 su bardağı unu hamuru yoğuracağımız kaba koyarız. Üzerine tuz ve yoğuracak kadar su ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edecek kadar yoğururuz. Bir kenarda dinlemeye bırakırız. Soğanı minik minik doğrayıp kıymaya ekleriz. Üzerine baharatları ve unu dökerek iyice elimizle yoğu-ruruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde alarak azar azar un dökerek yaklaşık 10 cm çapında açarız. Bir kaseye biraz su koyarız. Açtığımız hamurların ortasına (başparmak hariç) 4 parmağımız ile suya dokundurup sonra hamura 1-2 defa vururuz. Bu şekilde hamurun üzerine kıymaların yapışmasını sağlarız. Kıymayı el yordamıyla kenarlarda boşluk kalacak şekilde yuvarlak bir şekilde yayarız. Sonra kenarını çimdik çimdik ete değmeyecek şekilde katlayarak önceden kızdırdığımız yağın içine önce et kısmı aşağı gelecek şekilde bırakırız. Önce et kısmını pişirmemizin nedeni etlerin hamura göre daha geç pişmesi. Pişen et yüzünü ters çevirip arka yüzünü pişiririz. Maşa ile yağdan çıkarıp dik bir şekilde yağını süzüp önceden hazırladığımız servis tabağma <t hepsini tek tek pişirip koyarız.
 
 
  
 
 | 
| Ağzı Açık (Şanlıurfa) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc109654 Gönderme Tarihi: 17.Tem.2015
 1,988 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı un
 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
 Tuz
 Aldığı kadar un
 İçi için:
 250 gram yağsız kıyma
 1 adet yumurta
 1 tatlı kaşığı salça
 1 adet küçük soğan
 kırmızıbiber
 Karabiber
 Tuz
 Kızartmak için sıvıyağ
 
 Unu, tuzu ve ayçiçek yağını aldığı kadar suyla karıştırarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Her birini çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın.
 Hamurların kenarları hariç ortalarını suyla ıslatın. Bu arada hamurun içi için rendelenmiş soğanı, yumurtayı, salçayı, kıymayı, kırmızıbiberi, karabiberi ve tuzu karıştırın. Hamurun ıslatmış olduğunuz kısmına bu harcı yayın. Hamurun
 kenarlarını kıymalı harcın kenarlarına gelecek şekilde kapatın. Açılmaması için parmaklarınızla bastırın. Yağı kızdırın. Hamurların önce etli tarafını sonra arka yüzünü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Ağzı Açık (Şanlıurfa) | 
|  | nuri şenbülbül Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.12.2017
 Mesajlar: 24
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130165 Gönderme Tarihi: 02.Arl.2017
 1,289 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
 
 1 kg un
 ½ çay bardağı yağ
 1 tatlı kaşığı tuz
 Limonun suyu ya da iki kaşık sirke
 1 kg yağsız, çifte çekilmiş kıyma
 2 orta boy soğan rendesi
 2 yemek kaşığı pul biber
 1 tatlı kaşığı karışık baharat
 1 yumurta
 2 yemek kaşığı un
 2 su bardağı sadeyağ
 Tuz
 
 Undan bir tabak ayrılarak geri kalanı bir tepsiye boşaltılır. Ortası açılarak biraz tuz, yarım limonun suyu (yahut iki kaşık sirke) ve biraz su ilave edilerek hamur yoğrulur. Yoğrulan hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır. Küçük bir tabağa biraz yağ konulur, el batırılarak hamur yağla yoğrulur. Diğer bir tabağa kıyma konulur. Rendelenmiş kuru soğan, tuz, baharat, kırmızı biber, bir yumurta, ve iki yemek kaşığı un ilave edilerek iyice karıştırılır. Hamurlar çok iri ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve un yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açılır, üzerine parmakla biraz su sürülür. Kıymadan erik büyüklüğünde parçalar alınarak el yardımıyla elle sulandırılarak üzerine yayılır, ve kenarları çirtik yapılarak kapatılır. Ünce kıymalı tarafı yağa gelmek üzere iki taraflı kızartılır. Cacık veya bostanayla yenir.
 
 
  
 
 | 
| Ağzı Açık (Şanlıurfa) | 
|  | İ Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.09.2014
 Mesajlar: 539
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc132976 Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
 3,198 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 su bardağı un
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 2 yemek kaşığı yoğurt
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 paket kabartma tozu
 Alabildiği kadar su
 İçi için:
 250 gram kıyma
 1 yumurta
 2 yemek kaşığı un (silme)
 1 tatlı kaşığı salça
 1 tatlı kaşığı isot
 Tuz
 Karabiber
 Kızatmak için:
 Sıvı yağ
 
 Bir yoğurma kabına un, sıvı yağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar su ilavesi ile yumuşak bir hazırlanır, yarım saat dinlenmeye bırakılır.
 İçi için, kıyma, yumurta, un, salça isot, tuz ve karabiber karıştırılır.
 Dinlenen hamurdan portakal kadar bezeler yapılır ve açılır, geniş bir kase ile yuvarlak parçalar çıkartılır.
 Yuvarlakların ortalarına bir miktar iç konur, lahmacun gibi yayılır, kenarları biraz bükülerek üzerine katlanır.
 Hazırlanan ağzı açıklar kızdırılmış yağda önce kıymalı tarafı kızartılır, sonra çevrilerek hamurlu kısmı kızartılır. Sıcak olarak servis edilir.
 
 Not: Şanlıurfa'da özellikle Ramazan aylarında tüketilen geleneksel bir hamur işidir.
 
 
  
 
 | 
| Ağzı Açıh (Şanlıurfa) | 
|  | bahçıvan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.03.2014
 Mesajlar: 51
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139600 Gönderme Tarihi: 06.Oca.2019
 862 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamur:
 10 su bardağı un
 1 su bardağı yoğurt
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çorba kaşığı sadeyağ
 İç:
 3 adet orta boy kuru soğan
 1 kg yağsız kıyma (koyun, veya kuzu)
 4 çorba kaşığı isot
 2 çorba kaşığı domates salçası
 2 adet yumurta
 1 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı karanfil
 1 çay kaşığı tarçın
 Kızartmak için:
 3,5 su bardağı sıvı yağ.
 
 Önce 1,5 su bardağı un bir kenara ayrılır. Geri kalan un, yoğurt, tuz, yağ ve su ile katı bir hamur yoğrulur. Şri ceviz büyüklüğünde bir yumak alınır. 12-14 santim çapında, daire şeklinde, ekmek tahtası üzerinde, oklava ile incecik açılır. Açarken, ayrılan undan tahta üzerine serpilerek yapışması önlenir. Diğer tarafta soğanlar ince ince kıyılır. Kıyma et, biber, salça, yumurta, un, tuz,
 soğan, karabiber, karanfil l ve tarçın 1 çay bardağı su ilavesiyle iyice karıştırılarak ağzı açığın içi hazırlanır. Açılan hamurun üzerine, iri bir ceviz kadar iç alınarak serilir. Kenardan yarım parmak genişliğinde hamur, et konulmadan boş bırakılır. Parmak uçları ıslatılıp bastırılarak, için hamura düzgün bir şekilde yayılması sağlanır. Daha sonra kenardaki boşluk, etin üzerine gelecek şekilde üstüne katlanır. Baş ve şehadet parmağının uçları ile bastırılarak yapıştırılırken şekil de verilmiş olur. Hazırlanan ağzı açık, tepsi gibi düz bir yere alınır. Hepsi tamamlandıktan sonra, içi alta gelecek şekilde, teker teker sıvı yağa atılarak kızartılır. Yüzü pişince ters döndürülerek arka kısmı da kızartılır, yağdan alınır. Bu içten yaklaşık 50 adet ağzı açık yapılır. Sıcak veya soğuk servis yapılır.
 
 
 | 
| Ağzı Açık (Şanlıurfa) | 
|  | sami er Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.07.2019
 Mesajlar: 21
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144139 Gönderme Tarihi: 12.Tem.2019
 697 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.hurriyet.com.tr
 
 3 su bardağı un
 1 adet yumurta
 1,5 su bardağı ılık su
 1 çay kaşığı dolusu tuz
 İç harcı için
 300 gram kıyma
 1 adet kuru soğan
 1 yemek kaşığı un
 1 tatlı kaşığı salça
 Tuz
 Karabiber
 İsot veya pul biber
 
 Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Unun üzerine tuzu serpin. Ortasına yumurta ve suyu koyup yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse su ilave edin. Hamurun üzerini örtün ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
 İç malzemesi için soğanı incecik doğrayın. Çukur bir kasenin içinde kıyma, soğan, salça, un ve baharatları alıp güzelce yoğurun. (Arzu ederseniz 1 adet yumurta ekleyebilirsiniz.) Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları tek tek merdane yardımıyla veya elinizle açın. İç malzemenin güzelce yapışması için hamurun üzerini hafifçe elinizle ıslatın. Ortasına kıymalı harçtan uç kısımlardan 2 santimetre kadar boşluk bırakacak şekilde yayın ve harcın üzerine elinizle bastırın. Uç kısımlarını çimdik atar gibi toplayarak kıymalı harcın üzerine kapatın. Geniş bir tavaya bolca sıvı yağ koyup kızdırın. İç harcı dökülmesin diye ilk önce böreğin kıymalı kısmını pişirin. Kıymalı yüzü kızardığında diğer yüzünü kızartın. Kızaran börekleri havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Ayran veya çay eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Ağzı Açık (Şanlıurfa) | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157623 Gönderme Tarihi: 06.May.2021
 322 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 1 kg un
 1 tatlı kaşığı tuz
 2 yemek kaşığı sirke
 50 gram tereyağı
 Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
 Üzeri için:
 1 kg yağsız, iki kez çekilmiş kıyma
 2 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı isot
 2 orta boy rendelenmiş soğan
 1 tatlı kaşığı karışık baharat
 1 adet yumurta
 1 çay kaşığı karabiber
 Kızartmak için:
 2 su bardağı ayçiçeği yağı
 
 Unun bir yemek tabağı kadarını bir kenara ayırın. Geri kalanını hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açıp tuz, sirke, oda ısısında tereyağı ve biraz su ilave ederek yoğurun. Hamur hafif sert bir kıvama gelene kadar yavaşça su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Küçük bir tabağa ayçiçeği yağını koyun. Arada elinizi yağa batırarak hamuru iyice özleşene kadar yoğurmaya devam edin. Böreklerin iç harcı için gereken tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Bir parça hamuru un serperek merdane yardımıyla tatlı tabağı boyutunda açın. Elinizi ıslatarak hamurun üzerine kıymalı harçtan yayın. Kenarlarını kıvırarak kapatın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Geniş bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Hamurların önce kıymalı kısmını, ardından ise taban kısmını kızartıp sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| Ağzı Açık (Şanlıurfa) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161937 Gönderme Tarihi: 20.Arl.2021
 394 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 4 su bardağı un
 2 yemek kaşığı yoğurt
 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı tuz
 1,5 su bardağı su (oda sıcaklığında)
 İçi için:
 300 gr orta yağlı kıyma
 1 adet orta boy kuru soğan
 1 diş sarımsak
 1 adet yumurta
 2 yemek kaşığı un
 1 çay kaşığı pul biber
 Yarım çay kaşığı karabiber
 Yarım çay kaşığı tuz
 Kızartmak için:
 2 su bardağı sıvı yağ
 
 İç harcı için; kuru soğan ve sarımsağı rendeleyin.
 Orta yağlı kıyma, yumurta, un, pul biber, karabiber ve tuzla karıştırarak yoğurun.
 Unun belli bir kısmını yoğurma işlemi esnasında azar azar ekleyin.
 Suyu kontrollü bir şekilde ilave edin.
 Hazırladığınız hamur kolay açılabilmesi için kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
 Kıyma harcının hamura tutunması için açtığınız hamurları parmak uçlarınızla hafifçe ıslatın.
 Pişirme işlemine kıymalı taraftan başlayın.
 Ağzı açık hamuru için; az miktarda unu bir kenara ayırın.
 Kalan unu derin bir karıştırma kabına alın.
 Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekleyin.
 Suyunu azar azar ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
 Kalan unu gerektiğinde azar azar ekleyin.
 Ele yapışmayan ve kolay açılabilmesi için yumuşak bir hamur hazırlayın.
 Üzerini temiz bir mutfak örtüsüyle kapatıp oda sıcaklığında dinlendirin.
 Mutfak tezgahını hafifçe unlayın.
 Dinlendirdiğiniz hamuru birkaç bezeye ayırıp merdane yardımıyla yufkadan daha kalın olacak şekilde açın.
 12-15 cm. çapında bir kase ya da kalıp yardımıyla yuvarlak hamurlar çıkartın.
 Hamur parçalarının üzerini hafifçe ıslatın.
 Hazırladığınız kıyma harcından bir yemek kaşığı kadar alıp orta kısımlarına yayın.
 Kenar kısımlarını kıvırarak iç harcın üzerine kapatın, açılmaması için parmak uçlarınızla sıkıp hafifçe bastırın.
 Orta kısmının açıklığını arzu ettiğiniz kadar ayarlayın.
 İlk olarak kıymalı tarafı kızgın yağa değecek şekilde tavaya aldığınız hamurları ters yüz ederek kızartmaya başlayın.
 Kızaran hamurları kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |