| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ağzı Açık | 
 
  | 
Fevziye Erman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70493 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2011 
2,298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 un
 
5 cay fincanı tuz
 
1 tatlı kaşığı yoğurt
 
1 çay fincanı sıvıyağı
 
Yarım kahve fincanı kabartma tozu
 
1 paket margarin
 
125 gram yumurta akı
 
1 adet Maydanoz
 
İç harcı için:
 
Yarım demet Beyaz peynir
 
Yarım kalıp yumurta sarısı
 
 
Öncelikle, peynir harcını hazırlayalım, bunun için önce maydanozu ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra suyundan arındırıp ( maydanozu kağıt mutfak havlusuna sarabiliriz) kesme tahtasında incecik kıyalım. Geniş bir kaba alalım, üzerine peyniri ilave edelim ve iyice karıştıralım bir kenara kaldıralım. Hamur yoğurma kabına, unu tuz ve kabartma tozunu ilave edelim elimizle harmanlayalım. Daha sonra, unun ortasını havuz gibi açalım. Yumurtayı, yoğurdu, margarin ve sıvıyağı alalım. Yoğuralım kıvama gelince hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım. Kopardığımız parçalarını elimizle açalım, içine yeteri kadar harç koyalım. Üstte doğru büzerek kapatalım, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim çörek otu serpelim. 180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar tutalım.
  
 | 
 
AĞZI AÇIK POĞAÇA | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58308 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010 
4,340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
150 gr. margarin
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı mahlep
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yumurta sarısı
 
alabildiği kadar un
 
içi için:
 
2 patates
 
100 gr peynir
 
1 tutam maydanoz
 
3 sap yeşil soğan
 
1 yumurta akı
 
tuz
 
karabiber
 
 
Önce karıştırma kabına yumuşatılmış margarini sıvıyağı, mahlepi ve yoğurdu alın. Elinizle iyice karıştırdıktan sonra üzerine tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir poğaça hamuru elde edin. İçi için patatesleri ezin. İçine yumurta akını, peyniri, doğranmış maydanoz ve soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin. Hamurdan elinizle parçalar kopartıp açın. Ortasına içten koyup küçük bir pide şeklinde kapatın. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün. İsterseniz çörekotu da serpebilirsiniz. 180 derecede kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
AĞZI AÇIK POĞAÇA Tarifleri Çörek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |