|
AĞAÇÇİLEĞİ MARMELATI |
|
nurbanu
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54539
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2010
1,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayıklanmış 1,280 kilogram ağaççileğini, 1,5 kilo şeker, 480 gram su ile kestirilmiş koyu şekere ılık iken atınız, kâselerine bölüştürünüz. Sonra şurubu kepçe ile çevire çevire kıvamını buluncaya dek kaynatıp kâselere koyunuz. İyice soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapayıp kaldırınız.
|
Ağaççileği Marmelatı |
|
hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54942
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2010
1,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
3500 gram ağaççileğini ayıklayıp yıkadıktan sonra 500 gram su ile tencerede kuvvetli ateş üstünde delikli kepçe ile çevirerek 8 dakika kaynatıp bir bezden basarak ezip bütün sularını çıkarınız.
Bu suyun ağırlığının yarısı kadar şeker koyarak orta ateşte kıvama gelinceye dek çeviriniz. Sonra indirip kavanozlara dökünüz. Soğutup kapağını kapatıp saklayınız.
|
AĞAÇ ÇİLEĞİ MARMELATI |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58158
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
2,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 kg. ağaç çileği
150 gr. su
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu (1 çay kaşığı)
Reçeli yapacağınız tencereye ağaç çileğini, suyu limon tuzunu koyunuz. Orta ateşte karıştırarak 2 dakika kaynatınız. Şekerini ilâve ederek 2-3 defa karıştırarak kaynatıp, kıvamına getirdikten sonra ateşten alınız. Glikozunu ilâve edip ezme makinasmdan veya süzgeçten tamamen geçirip yarı sıcaklığını kaybedince kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.
|
|