|
|
Ağaç Pastası |
 |
saka
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.12.2018
Mesajlar: 34 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc140496
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019
1,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 yumurta
50 gr. margarin
5 kahve fincanı un
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
50 gr. antepfıstığı
Defne yaprağı (süslemek için)
Kreması:
1 yumurta
2,5 su bardağı süt
3/4 su bardağı süt (krem şanti için)
3,5 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 paket krem şanti
2 çorba kaşığı ceviz (ince dövülmüş)
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Elenmiş unu, limon kabuğu rendesini, eritip ılıttığımız margarini, kakaoyu ekleyelim, çırpma teli veya mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Köşeli bir tepsiye yağlı kağıdı serelim. Tepsinin kenarlarını ve kağıdın üzerini erimiş margarinle yağlayalım. Hamuru tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında hamuru kurutmadan pişirelim. Hamuru fırından alır almaz kağıdı ile birlikte uzun kenarı boyunca rulo yaparak saralım. Ruloyu 10 dk. bekletelim. Ruloyu açıp kağıdı rulodan ayıralım. Rulonun içine önceden hazırladığımız kremanın yarısını sürüp ruloyu saralım. Rulonun üzerini ve yanlarını kremanın kalanıyla kapatalım. Kremanın üzerine çatalla çizikler yaparak ağaç kabuğu şekli verelim. Kremanın üzerine yer yer fıstıklar batırıp süsleyelim. 2 çorba kaşığı kremaya çekilmiş fıstık veya ceviz ekleyip koyu bir krema haline getirelim. Kremayı kütüklerin budak kısımları şeklinde yer yer küçük tümseker oluşturacak şekilde pastanın bazı kısımlarına yerleştirelim. Kütük şeklindeki pastanın bazı kısımlarına yer yer defne yaprağı batıralım. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.

|
|
Ağaç Pastası Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|