Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Afyonkarahisar Yemekleri > Afyonkarahisar Lokumu (2 adet - 7,921 defa bakıldı)

Afyonkarahisar Lokumu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Afyon Lokumu

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156567
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2021
427 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
100 gram margarin
1 paket vanilya
Krem şanti
1 su bardağı süt krem şantiyi kıvama getirmek için kullanacağız
Tabanı için:
Hindistancevizi
Üzeri için:
Fıstık ve ceviz

Sütü, unu ve şekeri 2 dakika karıştırıp ocağa alıyoruz.
Kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvam koyulaşınca ocağı kısıyoruz.
Muhallebimiz kaynayınca ocağın altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekliyoruz.
Kıvamın akıcı olması için 8-10 dakika mikserle karıştırıyoruz.
Fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizi serpiştirip muhallebiyi bu fırın tepsisinin içerisine yayıyoruz.
Buzdolabında 3 saat bekletiyoruz.
Muhallebinin üzerine dokunduğunuzda elinize yapışmıyorsa muhallebiyi dolaptan alalım içerisine krem şantiyi sürelim.
Ispatulayı biraz ıslatarak kullanırsanız daha düzgün bir şekilde krem şantiyi sürebiliriz.
1 gün buzdolabında kalırsa daha lezzetli olur.
Dolaptan çıkardığımız muhallebimizi iki parmak genişliğinde şeritler halinde keserek rulo yapıyoruz.
Eğer muhallebinizde çatlamalar olursa üst üste koyup iki katlı yapabilirsiniz.
Lokumlarımızın üzerine fıstık koyarak sunuma hazır hale getiriyoruz.

Not: Muhallebinin topaklanmaması için mikser yardımıyla çırpmalısınız. Muhallebiyi tepsiye döktükten sonra mutlaka buzdolabında saklamalısınız. Dilerseniz muhallebiyi kakaolu yapabilirsiniz. Tatlınızı 1 gece dolapta bekletmeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Tatlınızı süslerken ceviz, fındık gibi kuruyemişler kullanabilirsiniz.



Afyonkarahisar Lokumu

saka
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.12.2018
Mesajlar: 34
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc140493
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019
631 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 fincan un
1 paket vanilya şekeri
1/3 paket margarin
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 bardak süt
1 paket krem şanti
2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Öncelikle un bir tencereye konulur, azar azar süt ilave edilerek iyice karıştırılır ve ocağa konur.
Muhallebi kıvamına gelmek üzereyken şekeri ilave edilir.
İyice karıştırıldıktan sonra vanilya şekeri ve margarin de ilave edilir. Koyu kıyamlı bir muhallebi olacak, eğer ki muhallebiniz pütürlü oluyorsa mikserle çırparak pütürleri giderin.
Dikdörtgen bir fırın tepsisine streç folyoyla tepsiye yayın ve soğumasını sağlayın.
Muhallebi soğuduktan sonra, 1 paket soğumuş muhallebinin üzerine yayın.
İri doğranmış cevizleri krem şantinin üzerine serpiştirin, bir bıçak yardımıyla dikdörtgen tepsinin tam ortasından uzunlamasına kesip iki parmak genişliğinde seritler keserek rulo yapın, dövülmüş Antep fıstığıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Not: Muhallebili tepsi bir gece buzdolabında bekletilirse, rulo yapmak daha kolay olacaktır.







Afyonkarahisar Lokumu Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(2 adet Afyonkarahisar Lokumu 7,921 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort