| 
 
 
 | 
Afyon Kebabı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152736 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2020 
601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
300 gr dana kuşbaşı
 
3 tane kebaplık pide (ya da ince tırnak pide)
 
50 gram tereyağı
 
Biraz sıvı yağ
 
 
İlk olarak et düdüklü tencereye konur hafif ateşte kendi suyunu çekene kadar kavrulur. Kendi suyunu çekince sıvı yağ ve tereyağı eklenir kavurmaya devam edilir. Daha sonra üstüne çıkacak kadar sıcak su eklenir en son tuz da konularak düdüklü nün ağzı kapatılır. 45 dakika pişirilir. Diğer tarafta pideler kare kare doğranır. Et piştikten sonra et suyunu ve etler birbirlerinden ayrılır. Pideler et suyunun içine atılır ve kevgir yardımıyla et suyunun içinden alınarak ıslatılır. En son üzerine etler konularak servis yapılır. İsteğe bağlı olarak yoğurt ile servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Afyon Kebabı (Afyonkarahisar) | 
  | 
ferda ünlü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2020 
Mesajlar: 44 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150549 
Gönderme Tarihi: 15.May.2020 
1,289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
1 Kg Kuşbaşı Dana Eti
 
2 Adet Kebaplık Pide
 
¼ Maydanoz
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
1 Çay Kaşığı Karabiber
 
 
Kuşbaşı et, suyun çekene kadar kavrulur. Üzerini örtecek kadar su konulup tuzu ilave edilerek tekrar pişirilir.
 
Diğer tarafta pideler kare şeklinde doğranır. Pideler arzuya göre fırında ısıtılabilir.
 
Pişen kuşbaşı etin suyu süzülür. Et suyu pideleri ıslatmak içi kullanılır.
 
Islatılan pideler servis tepsisine alınır. 
 
Etle birlikte servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Afyon Kebabı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114195 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2016 
4,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg dana kuşbaşı
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 adet kebap pidesi
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Kuşbaşı et düdüklüye atılır, 10 dakika kadar kavrulur. Sonra sıvıyağ, tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenir. Düdüklünün kapağı kapatılır, tıs sesi duyulunca kısılır ve 15 dakika kadar pişirilir. Bu arada pideler kibrit kutusu gibi doğranır, tavaya konur, tereyağı eklenir. Hafif kızarana kadar çevrilir. Düz servis tabağına aktarılır. Üzerine pişen et, suyundan alınarak konur ve karabiber serpilir.
  
 | 
Afyonkarahisar Kebabı | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53349 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010 
2,950 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.afyonyemekleri.com
 
 
1 kg kuşbaşı et 
 
3 adet kebaplık pide
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım demet maydanoz 
 
Tuz, karabiber
 
1 lt su
 
 
1 kg kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulur.Üzerini örtecek kadar sıcak su konup, isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir. 
 
Diğer taraftan kebaplık pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır. (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır.) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız. Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır. Yeterli yumuşaklığa ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir. Sonra kuşbaşı etler pidenin ortasına yerleştirilir. Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır.  
 
 
Not: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |