| 
 | 
| Adana Tava | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157301 Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021
 740 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet patlıcan
 500 gram kuşbaşı dana eti
 2 adet domates
 2 adet yeşil biber
 1 baş sarımsak
 1 tutam karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı salça
 1 çay bardağı su
 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak soyun.
 Küp küp doğrayın.
 Üzerlerini geçecek kadar tuzlu suda, acılarının çıkması için yaklaşık 10 dakika bekletin.
 Kuru soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları soyun ve irice doğrayın.
 Biberleri halka halka, domatesleri ise kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
 Bir tencereye zeytinyağını alın.
 Soğanları pembeleşene dek kavurun.
 Ardından patlıcanların suyunu süzüp yıkayın.
 Yarısını tencerenin dibine, pembeleşmiş olan soğanların üstüne serin.
 Patlıcanların üzerine, biberlerin ve sarımsakların yarısını serpiştirin.
 Etin hepsini ekleyin.
 Etlerin üstüne kalan patlıcanları, biberleri ve sarımsakları serpiştirin.
 Bu aşamalarda kat kat döşüyoruz ve karıştırmıyoruz.
 En üste doğradığınız domatesleri yerleştirin.
 Suda çözdürdüğünüz salçayı üstlerine gezdirin.
 Tuz ve karabiberi de serptikten sonra, tencerenin kapağını kapatın.
 Kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
 Pişirme süresinin sonunda etlerin pişip, pişmediklerini kontrol edin ve yemeğinizi karıştırın.
 5 dakika kadar yüksek ateşte pişirin ve ocaktan alın.
 Sıcak sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Adana Tava | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157671 Gönderme Tarihi: 10.May.2021
 803 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg patlıcan
 500 gr kuşbaşı et
 1 çay bardağı sıvı yağ
 2 adet domates
 2 adet soğan
 2 yeşil biber
 1 kırmızı biber
 3-4 tane sarımsak
 1 yemek kaşığı salça
 1,5 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
 Patlıcanları küp şeklinde kesip tuzlu su içinde bekletelim.
 Domates, biber ve sarımsağı da keselim.
 Tenceremize sıvı yağ koyalım; etleri içine katalım ve karıştıralım.
 Etler suyunu çektikten sonra salçayı ekleyin ve karıştırma devam edin.
 Domates, biber ve sarımsağı ilave edelim.
 Baharatları da ilave ederek karıştıralım.10 dk kadar pişirelim.
 Tavamıza yağ koyup, patlıcanları süzüp kızartalım. Biberlerimizi kızartalım.
 Tepsimize patlıcan ve biberleri koyalım. Üzerine etleri dökelim. 1,5 su bardağı su ekleyelim.
 Önceden ısıttığımız fırınımız da 180 derece de 30 dk. Pişirelim.
 
 
  
 
 | 
| Adana Tava | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc158473 Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021
 476 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilogram patlıcan
 250 gr kuşbaşı
 2 adet yeşil biber
 1 adet soğan
 2 adet domates
 1 adet kırmızı biber
 Karabiber
 Tuz
 Biraz salça
 Biraz sıvı yağ
 
 Patlıcanların acısını almak için alacalı olarak soyuyoruz ardından tuzlu suda beklemeye yolluyoruz.
 Soğanı yemeklik doğrayıp, biberleri halka halka kesiyoruz.
 Tencere içerisine sıvı yağı koyup soğanları ekliyoruz.
 Üstüne patlıcan, sarımsak, biber karışımından koyuyoruz, etlerimizi ilave edip aynı işlemi tekrar ediyoruz en üst sıraya yemeklik doğradığımız domateslerimizi koyup karabiber, tuz ve yarım çay bardağı suda erittiğimiz salçamızı ekliyoruz.
 Salça en üstündeki katı tamamen örtecek şekilde sıvanmalıdır.
 Yaklaşık 30 dakika patlıcanlar çökene kadar pişirelim.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |