| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Adana Mantısı Tarifleri Antalya Yemekleri
| 
 |  
| Adana Mantısı |  
|  | Karabiber Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.08.2007
 Mesajlar: 28
 Şehir: Reyhanlı/HATAY
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23522 Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008
 2,722 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 adet yumurta
 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
 Yeteri kadar su
 İçi için:
 350 gr kıyma
 2 adet kuru soğan
 Tuz, karabiber
 Kızartmak için:
 Sıvıyağ
 Pişirmek için:
 2 su bardağı tavuk suyu
 1 su bardağı haşlanmış nohut
 Üzeri için:
 1 kase yoğurt
 2 diş sarımsak
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı pul biber
 
 Hamur malzemesi bir araya getirerek serte yakın hamur yapılır. Hamur yarım saat dinlendirilir. Bu arada iç malzeme hazırlanır. Kıyma yağsız olarak kavrulur, üzerine rende soğan katılır, 8-10 dakika birlikte piştikten sonra tuz ve karabiber katılır, ateşten alınır. Hamur 2 parçaya ayrılır. Her parça oklavayla olabildiğince ince açılır. Kibrit kutusu gibi dikdörtgan parçalar kesilir. Yeteri kadar kıymalı iç konur, rulo yapılır, sonra gül börek gibi bükülür. Diğer hamur parçasına da aynı işlemler uygulanır, kızgın yağda altın rengi kızartılır. Daha sonra mantılar tepsiye aktarılır. Üzerine tavuk suyu ve haşlanmış hohut konur. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir. Servis tabağına aktarılır. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra yalılmış tereyağlı pul biber gezdirilir.
 
 
   Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022
 
 
 |  
| Adana Mantısı |  
|  | Nesli Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.05.2010
 Mesajlar: 139
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc70404 Gönderme Tarihi: 03.Arl.2011
 2,791 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 su bardağı un
 1 yumurta
 250 gr kıyma
 1 tatlı kaşığı Biber salçası
 1 soğan
 Nane
 Karabiber
 Tuz
 Sarımsak
 
 Tavaya yağları alalım, tereyağı eriyince (kısık ateşte olsun yağ yanmasın), sarımsakları ekleyelim ve soteleyelim. Sonra pul biberi ilave edelim. Karıştırıp ocaktan alalım.Hamuru hazırlayalım, kulak memesi yumuşaklığından daha sert kıvamda olsun. 20 dk. dinlendirelim, üzerine nemli bir bez örterek. İki eşit parçaya bölelim ve oklavayla 1- 2 mm inceliğinde açalım sonra da 2-3 cm lik karelere bölelim. Bütün iç malzemeleri karıştıralım ve bu karelerin içine yerleştirelim…sonrada üçgen şeklinde kapatalım. Diğer tarafta, geniş bir tencerede suyunu kaynatalım. Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve yaptığımız üçgen mantılarımızı kaynayan suya koyalım ve karıştıralım. Orta ısıda 8-10 dk pişirelim. Servis edeceğimiz tabaklara süzgeçli kepçeyle alalım ve üzerine yoğurdunu sonra da sosunu gezdirelim.
 
 
 ML® Fincan Mantısı için tıklayın
 ML® Fincan Mantısı Videosu
 
 
 
 |  
| Adana Mantısı |  
|  | Esra R. Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.04.2011
 Mesajlar: 54
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc73305 Gönderme Tarihi: 04.Mar.2012
 2,230 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 kg un
 1 yumurta
 1 su bardağı su
 1 tutam tuz
 1 fincan zeytinyağı
 Kızartmak için zeytinyağı
 500 gram süzme yoğurt
 2 su bardağı et suyu
 1 su bardağı nohut (pişmiş)
 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 İçi için:
 500 gram kıyma
 1 tutam tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kırmızı biber
 1 küçük doğranmış soğan
 
 Un, tuz yumurta, su ile katı bir hamur yapın. 1-2 mm kalınlığında açın. 2 cm halinde kesin. Kıyma, tuz, karabiber, kırmızı biber, doğranmış soğan ile karıştırın. Nohut büyüklüğünde kıymayı alıp hamurun ortasına koyun. Önce köşeleri sonra her köşeyi birbirine yapıştırarak hamuru gül şeklinde kapatın. Zeytinyağında kızartın. Fırın tepsisine dizin. Et suyu ve nohutları koyun. 10 dakika fırında pişirin. Ilıyınca yoğurdu bir tutam tuzla karıştırdıktan sonra üzerine yayın. Zeytinyağı ısıtıp içine kırmızı biber, nane koyun. Karışımı mantının üzerine döküp servis yapabilirsiniz.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |