| 
 | 
| ADANA ÇORBASI | 
|  | Seval Hoşgör Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.12.2006
 Mesajlar: 52
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9872 Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
 3,207 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme :
 2000 gr. et suyu (8 bardak)
 200 gr. kıyma
 100 gr. nohut  (1/2 bardak)
 1 orta domates
 1 çorba kaşığı salça
 1 kahve fincanı sirke
 2 kahve kaşığı kekik
 Tuz, biber
 
 Yapılışı :
 Bir tencereye et suyu konur, buna bir gece suda ıslatılmış ve vn muşuncaya kadar haşlanmış 10 gr nohut, küçük doğranmış ve 5 dakika kadar pişirilerek püre haline getirilmiş bir domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası ve yarım çorba kaşığı tuz koyarak kavuntılır. Diğer taraftan 200gr kıymaya bir miktar tuz ve karabiber konu rak yoğurulur ve küçük köftecikler yapılır. Bu köfteler nohutlu et suyuna atılarak 20 dakika haşlanmaya bırakılır. Sonra, tencere ateşten alınarak çorbaya 1 kahve fincanı sirke, kekik ilâve edilir. Servis yapılır.
 
 
 | 
| ADANA ÇORBASI | 
|  | Şükran Arık Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.06.2007
 Mesajlar: 25
 Şehir: Kayseri
 | Kısa URL: https://ml.md/lc16515 Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
 3,126 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gr. kıyma
 1 Bardak nohut
 2 Domates ya da 3 kaşık salça
 Tuz, biber, kekik
 8 Bardak et suyu
 1 Fincan sirke.
 
 Pişirilerek püre haline getirilmiş domates yada salça ve yeteri kadar tuzu, et suyuna katın. Buna bir gece önceden ıslatılıp, haşlanmış nohudu katın. Kıymayı, tuz ve biberle kavurup küçük köftecikler yaparak içine atın. 20 dakika pişirin. Ateşten alınca sirke, biraz kekik katın.
 
 
 ML® Sıkma için tıklayın
 
 
 
 | 
| ADANA ÇORBASI | 
|  | kızılelma Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.07.2007
 Mesajlar: 56
 Şehir: Keçiören
 | Kısa URL: https://ml.md/lc24241 Gönderme Tarihi: 01.Haz.2008
 2,851 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bir tencereye 8 bardak et suyu koyun Buna yumuşayıncaya kadar haşlanmış 10 gram kadar nohut, pişirilerek püre haline getirilmiş 1 domates katın. Tuz koyun, kaynatın. 200 gram kadar kıymaya bir miktar tuz ve karabiber katın. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç arasında köfte gibi yuvarlayın. Bunları nohutlu çorbanın içine atıp etler pişinceye kadar haşlayın. Bir kahve fincanı sirke ile biraz kekik ilave ederek kaseye boşaltın.
 
 
 | 
| ADANA ÇORBASI | 
|  | kutu kutu pense Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.08.2011
 Mesajlar: 34
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc66873 Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
 2,864 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 litre et suyu
 200 gr. kıyma
 Yarım bardak nohut
 1 orta domates veya bir çorba kaşığı salça
 1 kahve fincanı sirke
 2 tatlı kaşığı kekik
 Tuz
 Karabiber
 
 Et suyuna bir gece önce tuzlu suda ıslatılmış ve yumuşayıncaya kadar haşlanmış nohut, küçük küçük doğranmış, 5 dakika pişirilerek püre haline getirilmiş domates veya salça ile yarım çorba kaşığı tuz koyularak bir tencerede kaynatılır. Diğer tarafta, kıyma, biraz tuz ve karabiberle .yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalar, avuç içinde yuvarlanarak köfte haline getirilir ve kaynayan nohutlu et suyuna atılarak 20 dakika pişirilir. Tencere ateşten alınarak çorbaya bir kahve fincanı sirke ilave edilir, istenirse kekik serpilir ve iyice karıştırılıp kaseye alınarak servis yapılır.
 
 
 | 
| ADANA ÇORBASI | 
|  | yurdi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.03.2013
 Mesajlar: 23
 Şehir: Zonguldak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87361 Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013
 2,134 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gram Kıyma
 2 adet Domates
 8 bardak et suyu
 1 bardak nohut
 Tuz
 Karabiber
 Sirke
 Kekik
 
 Pişirerek püre haline getirdiğiniz 2 domatesi, yeterince tuz ekleyerek bir tencerede kaynamakta olan 8 bardak et suyuna katın. Bir gece önceden ıslatılıp haşlarımış 1 bardak nohudu da koyun. Tuz ve biberle kavurduğunuz kıymayı minik köftecikler yapıp nohutlara ekleyin. Nohutlar piştikten sonra tencereyi ateşten indirin. 1 fincan sirkeyle, biraz kekik ekip iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
 
 
 | 
| Adana Çorbası | 
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc90239 Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013
 2,241 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı haşlanmış nohut
 150 gr kıyma
 1 su bardağı et suyu
 1 adet soğan
 2 diş sarımsak
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
 1 çay bardağı sirke
 2 yemek kaşığı sıvıyağ
 1 tatlı kaşığı tuz,
 yeteri kadar su
 
 Kıymayı bir kaba alıp, üzerine az miktarda soğan rendeleyin. Tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, tavada soteleyin. Çorba için 1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Tencerede sıvıyağı, sana margarin ısıtıp, soğanı ilave edin. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyip, kavurun. Daha sonra üzerine 1 çay bardağı sirke,1 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı haşlanmış nohudu ilave edip kaynatın. Tencereye son olarak minik köfteleri ve sıcak su ilave edin. Çorba kaynayınca servis tabağına alıp, üzerini nane ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |