| 
 
 
 | 
Acur Turşusu | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145456 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019 
833 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilogram ince acur
 
2 baş sarımsak
 
3 yemek kaşığı kaya tuzu
 
1 çay kaşığı limon tuzu
 
1 litre sirke
 
Su
 
Taze fesleğen
 
1 avuç kuru nohut
 
3 kilogramlık kavanoz
 
 
Sarımsakları soyun.
 
Acurları iyice yıkayıp bir kürdan yardımıyla birkaç yerlerini delin.
 
Acurları kavanoza yerleştirin.
 
Sarımsakları ve nohutları da acurların aralarında kalan boşluklara yerleştirin.
 
Fesleğen dalını en üste yerleştirin.
 
Sirke, limon tuzu ve tuzu karıştırıp kavanoza doldurun.
 
Kalan boşluğu da kireçsiz içme suyuyla doldurun.
 
Kavanozu biraz çalkalayın.
 
Ağzını sıkıca kapattığınız kavanozu güneş almayan kuru bir yerde 3 hafta kadar bekletin.
 
Bu sürenin sonunda turşunuz yemeye hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Acur Turşusu | 
  | 
köfteciii 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2016 
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142550 
Gönderme Tarihi: 07.May.2019 
817 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 kilogram acur
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı sirke
 
2 adet limon
 
4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
 
2 adet süs biberi
 
8- 10 adet kişniş tohumu
 
 
Bir tencereye su, sirke, tuz ve sarımsağı koyup kaynatın. Kaynayan karışımı ılınmaya bırakın.
 
Acurları iyice yıkayıp süzerek kurutun, ardından kavanoza düzgünce dizin. Kişniş tohumlarını da ilave edin. İsteğe bağlı olarak iki adet süs biberini kavanoza koyun.
 
Tenceredeki sirkeli su karışımı ılınınca kavanoza dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde bir ay beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Acur Turşusu | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112042 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2015 
1,762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
3 kilo acur
 
2 litre sirke
 
2 baş sarımsak
 
1 çay bardağı limon tuzu
 
1,5 su bardağı tuz
 
1 adet ekşi elma
 
 
Acurları 2 saat kadar soğuk suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra uç kısımlarını keserek temizleyin. Elmayı dilimleyip bidonun en altına dizin. Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun. Sirkeyi, tuzu, ve limon tuzunu bir kapta iyice karıştırıp bidona boşaltın; üzeri eksik kalırsa su ilave edebilirsiniz. Bir iki saat kadar bidonun ağzını açık bırakıp iyice yerleşmesini bekleyin. Bidonun ağzını iyice kapatıp serin ve gölge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin. 20 gün sonra kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Acur Turşusu | 
  | 
parantez 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24654 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2008 
11,837 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
60 adet küçük acur
 
500 gram tuz
 
Az sirke
 
 
Acurların uçlarını kesip bidona doldurun. Tuzu eritip üstlerine dökün. Sirkeyi de katın. Ağzını kapatın. 5 gün sonra tuzuna bakın. Azsa tuz ilave edin, çoksa su ilave edin. 25 günde hazırdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |