Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Açma Muska Böreği (Peynirli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Açma Muska Böreği (Peynirli)

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7672
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
5,350 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt ve su karışımı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
un
1 çorba kaşığı sirke
1 paket margarin
Peynirli harç için malzeme:
Yarım kalıp beyaz peynir
yarım demet maydanoz

Bir kaba sıvıyağ, süt, su, bir yumurta, tuz, kabartama tozu ve sirke konup karıştırılır. Elenmiş un katılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur altı parçaya ayrılarak üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamurlar unlanarak olabildiğince ince açılır. Özerine eritilmiş margarin sürülüp bohça şeklinde kat araları da yağlanarak katlanır. Üzerleri örtülerek donması için buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından alınarak iki bohça üst üste konarak merdane ile 30 cm' kadar büyültülerek açılır. Hamurlar enine ve boyuna üçe kesilerek dokuz parça elde edilir. Parçaların ortasına peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır. Tepsiye dizilip üzerine yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.


ML® Muska Böreği için tıklayın
ML® Fırında Muska Böreği için tıklayın



Açma Muska Böreği

eylül35
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2008
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc25817
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2008
2,809 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 küçük kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ

Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir. Daha sonra 4 parçaya ayrılır. Her parça olabildğince ince açılır. Yufkalar önce ortadan ikiye kesilir, sonra 3 parmak eninde şeritler kesilir. Şeritlerin kenarına yeteri kadar iç konur ve muska şeklinde katlanır. Ucu az suyla ıslatatrak kapatılır. Börekler kızgın yağda kızartılır. Kağıt havluya çıkarılır.


ML® Açma Gül Böreği için tıklayın


ML® Cevizli Açma (görsel)


Açma Muska Böreği (Peynirli)

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc85539
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2013
2,350 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
350 gram ekstra un
1 adet yumurta
1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
3/4 bardak su (150 gram)
2 kahve fincanı suyu alınmış tereyağı (60 gram)
Hamuru yağlamak için:
100 gram yağ
Peynirli iç:
100 gr beyaz peynir (tuzsuz)
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı dereotu

1) Beyaz peyniri iyice ufaladıktan yada çatalla ezdikten sonra yumurta sarısını, maydanozu ve dereotunu ekleyip iyice karıştırınız.
2) Mermerin üzerine unu eleyip ortasını havuz gibi açınız. İçine tuz, limon suyu, soğuk su ve yağı ilâve edip, kuvvetli yoğurarak top gibi bir hamur yapınız. Hamurun tam ortasından, karşılıklı yarı kalınlığına kadar bıçakla keserek dört kulak meydana getiriniz ve üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek yarım saat dinlendiriniz.
3) Hamuru 50'şer gramlık 10 eşit parçaya bölüp, her birini yuvarlak bir top gibi yuvarlayınız. Kurumamaları için alt ve üstlerine hafif rafine yağı sürüp, tekrar hafifçe yuvarladıktan sonra, bir tepsiye diziniz ve üzerlerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek 30 dakika dinlendiriniz.
4) Sonra mermerin üzerine iki hamur çıkarıp, her ikisini de 18 santimlik tabak gibi yassıltınız.
5) Hamurun bir tanesinin tam ortasına 20 gram erimemiş yumuşak yağ koyarak, kenarlarına bulaştırmadan yağı yayınız ve üzerine yağsız diğer hamuru kapatarak kenarlarını alttan ve üstten çimdikler gibi sıkıştırınız.
6) Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp, rafine yağı ile yağlanmış bir tepsiye diziniz; üzerlerini hafifçe yağlayarak ıslatılıp sıkılmış bir bezle kapatınız ve 30 dakika dinlendiriniz. Sonra, hamur açılmaya hazırdır.
7) Hamuru açınız. Üzerine yağmur yağar gibi elinizle tereyağı serpiniz.
8) Sonra enine ortadan 1 kere kesip, sonra boyuna 5'er santim genişliğinde hamurları kurdela gibi dilimleyiniz.
9) Hamurların uçlarına beyaz peynirli iç harcını koyunuz. Hamuru üçgen şeklinde katlayarak muska şekline getiriniz.
10) Bütün muskaları bu şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizip orta hararetli fırında 10 dakika pişirip 1 kişiye 7'şer adet servis yapınız.


Açma Muska Böreği

okur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2015
Mesajlar: 35
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc108100
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2015
2,109 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Hamur malzemesiyle serte yakın bir hamur yapılır. En az 1 saat bekletilir. Sonra hamur ikiye ayrılır. Unlu zeminde oklavayla olabildiğince ince açılır. 4 parmak eninde

bıçakla kesilir. Ucuna yeteri kadar iç konur. Üçgen katlanır. Sonra aynı şekilde üzerine sarılır. Ucu ıslatılarak yapıştırılır. Kızgın yağda altın rengi kızartılır.






Açma Muska Böreği (Peynirli) Tarifleri Pastırmalı Börek Tarifleri



(4 adet Açma Muska Böreği (Peynirli) 156,467 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort