Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Acır Anneziği (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Acır Anneziği (Şanlıurfa)

son tahlil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc126905
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2017
1,297 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yağsız Kıyma Et - 200 gr.
Acır - 150 gr.
Taze Soğan - 100 gr.
Yağ 10 gr.
Sarımsaklı Yoğurt - 100 gr.
Tuz - 3 gr.
Karabiber - 2 gr.

Acı olmamasına dikkat edilen acırlar yıkanarak üst kapakları açılır, içleri kalın bir şekilde oyulur. Bir tencereye yağ konulup, kızdırılır. Acırlar kızan yağın içerisine atılıp solana kadar kızartılır. Kıyma ayrı bir tencerede önce suyla pişirilir, sonra suları süzülüpyağ ilave edilerek kavrulur, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ilave edilerek bir süre daha kavrulduktan sonra ateşten alınır. Acırlar hazırlanmış kıymayla doldurulur ve kıymaların taşmasını önleyecek şekilde tencereye dizilir. Üzerine bir tabak kapatılarak ateşe konulur. Yemeğin suyu kaynayınca altı kısılıp pişirmeye devam edilir. Suyu tamamen çekilere dek pişirildikten sonra kendi yağında servis ta bağına alınır. Sarımsaklı yoğurt ve beyaz pilavla servis edilir.



Acır Annaziği

nuri şenbülbül
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2017
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130161
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2017
1,581 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

1 kg yağsız kıyma et
2 kg acır
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı yağ
1 kâse sarımsaklı yoğurt
Tuz
Karabiber

'Acır'lar yıkanarak üst kapakları açılır, acı olmasın diye tadına bakılır. İçi, kabak dolmasından daha kalın olacak şekilde oyulur. Tencerenin içine yağ konularak altı yakılır. Kızgınlaşan yağın içerisine acurlar atılarak soluncaya kadar kızartılır. Diğer taraftan kıyma et önce suyla pişirildikten sonra yağ ilave edilerek kavrulmaya başlanır. Daha sonra çok ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ilave edilerek ateşten alınır. Oyulmuş kızartılmış 'acır'ların içi hazırlanmış kıyma ile doldurulur ve kıymaların dışarı taşmasını önlemek için dolma gibi birinin önü diğerinin arkasına gelecek şekilde tencereye dizilir. Bir kaşık salça iki bardak suda kaynatılır acurların üzerine dökülür. 'Acır'ların hareket etmemesi ve içlerinin boşalmaması için üzerine ters olarak bir tabak kapatılarak ateşe konulur. Kaynara geçince altı kısılarak kısık ateşte pişirilir. Suyu tamamen çekilerek kendi yağında bırakılır ve servis tabağına alınır. Bazı evlerdeki farklı bir pişirilme şekli ise kıymasına soğan yerine az miktar pirinç konularak salçasız pişirilmesidir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp beyaz pirinç pilavıyla yenilir.

Not: Acır( Acur) Urfa'da Arapça ‘ayn’ harfiyle söylenir. Bostandan yeni toplanmış küçük patlıcan ve kabakla da yapılır. Bu yemeğe Birecik'te nazik, Arap etkisi bulunan bölgelerde kabakla yapılmışının benzerine şıhılmahşi denilmektedir.







Acır Anneziği (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Acır Anneziği (Şanlıurfa) 19,113 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort