Kısa URL: https://ml.md/lc117130
Gönderme Tarihi: 26.May.2016
1,209 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
1 yemek kaşığı acı bibersalçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı sana yağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı susam
1 adet yumurta sarısı
Yufkanın birini tezgaha serin. Bir kasede salça, pul biber, kimyon, nar ekşisi, yağı ve tuzu karıştırın. Karışımı yufkanın üzerine sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatıp üzerine bastırın. Dikdörtgen şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine susam serpin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc132767
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2018
1,039 defa indirildi / yazdırıldı
3 tane lavaş ekmeği
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 diş ince rendelenmiş sarımsak
1 tutam kırmızı biber
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Lavaş ekmeklerimizi önce uzun şeritler halinde sonrada kare dilimler halinde keselim.
Derin bir kaba kestiğimiz lavaş ekmeklerini alalım. sıvıyağ tuz rendelenmiş sarımsak ve baharatları bir kasede iyice çırpalım ve lavaş ekmeklerimizin üzerine alalım.
Elimizle karıştıralım ve fırın tepsisine alalım.
Fırınımızı önceden ısıtalım ve tepsimizi fırına verip 200 derecede 5 dakika lavaşlarımız kıtır olana kadar kızartalım.
Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis yapalım.