| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Acılı ve Ekşili Çorba Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Acılı ve Ekşili Çorba |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc49189 Gönderme Tarihi: 24.Mar.2010
 2,710 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 1 yaprak beyaz lahana
 2-3 yaprak marul
 1 adet küçük boy havuç
 80 gram dana eti
 1 litre su
 1 adet yumurta
 30 gram Bizim Mutfak Mısır Nişastası
 Sosu İçin:
 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
 1/2 tablet Bizim Mutfak Et Bulyon
 2 çorba kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı toz zencefil
 2 çorba kaşığı soya sosu
 Yarım çay kaşığı Karabiber
 1 adet limon suyu
 
 Sos için sıvıyağ, et bulyon, pulbiber, zencefil, soya sosu, karabiber ve limon suyunu kasede çırpın. Dana etini küçük bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Suyunu süzüp küçük küçük doğrayın. Lahana, marul ve havucu temizleyip jülyen doğrayın. Derin bir tencerede suyu kaynatın. Doğranmış sebzeleri ilave edip haşlayın. Haşlanmış eti ve sos karışımını ekleyin. Karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Kaynarken üzerinde oluşan tortuları delikli bir kepçe yardımıyla süzün. Nişasta ile 1 yumurtanın sarısını küçük bir kasede karıştırın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp tekrar karıştırın ve kaynamakta olan çorbaya azar azar ekleyerek karıştırın. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Sıcak servis yapın.
 
 
 |  
| Acılı ve Ekşili Çorba |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc49895 Gönderme Tarihi: 05.Nis.2010
 2,441 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 160 gram tavuk bonfile
 80 gram soya filizi
 6-8 adet mantar
 40 gram yosun
 2 adet taze soğan
 3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Teremyağ
 2 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı sebze çeşni
 1 tablet Bizim Mutfak Et Bulyon
 3-4 çorba kaşığı soya sos
 3 su bardağı su
 acı sos
 
 Sarımsakları soyup iri iri doğrayın. Tavuğun deri ve kemiklerini ayırdıktan sonra küp küp kesin. Mantarları iyice yıkayıp temizledikten sonra dilimleyerek hazır hale getirin. Derin bir tencerede Teremyağ’ı eritin. İri doğranmış sarımsak, tavuk, mantar ve soya filizini Teremyağ’da kavurun. Üzerine soya sos, sebze çeşnisi ve et suyunu ve suyu ilave edin. Baharatları ekleyerek 3 dakika kaynatın. Daha sonra yosun, ince kıyılmış taze soğan ve acı sos ekleyerek servis edin.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |